نشست مجلس فلسطین؛ زمینه سازی برای انتقال سیاسی

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، فلسطین در هفته اخیر شاهد تحولات سیاسی عمیقی از جمله برگزاری نشست اضطراری مجلس مرکزی فلسطین بود که طی آن مسئولیت معاون رئیس در سازمان آزادی بخش و تشکیلات خودگردان احیا شد.
این تصمیم در واقع مقدمه ای برای قرار گرفتن «حسین الشیخ» در این مسئولیت است تا از این رهگذر بستر لازم جهت جانشینی وی بجای محمود عباس، رئیس ۹۰ ساله تشکیلات خودگردان فراهم شود.
این تحولات در کرانه باختری در ارتباط با مذاکرات آینده غزه است. در این رابطه «بسام الصالحی»، دبیرکل حزب خلق فلسطین به خبرنگار تسنیم در رام الله گفت: به اعتقاد ما اولویت اول و فوری در شرایط کنونی متوقف کردن نسل کشیهای مستمر رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در نوار غزه و توافق بر سر ایجاد یک ساختار یکپارچه برای مدیریت این درگیریها چه در روند مذاکرات برای اجرای طرح بازسازی غزه است.
وی افزود: بنابراین این موضوع، اولویت اول ماست. در خصوص اجزای تشکیل دهنده نظام سیاسی کشور نیز باید نگاه جامعی داشته باشیم که شامل سازمان آزادی بخش، تشکیلات خودگردان و هم چنین کشور فلسطین است.
پس از آنکه آمریکا و دیگر حامیان تشکیلات خودگردان نسبت به فساد و ناتوانی این تشکیلات در اداره کرانه باختری انتقاداتی مطرح کردند و خواستار اصلاحات شدند، این تشکیلات به دنبال برخی تغییرات جدی است که تحولات سیاسی اخیر بستر لازم جهت تغییرات در کرانه باختری است.
شورای مرکزی فلسطین در راستای بهبود و سر و سامان دادن به اوضاع داخلی، نشست فوقالعادهای برگزار کرد که در خلال این نشست سمت نایب رئیس کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) که همزمان معاون رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی است، احیا شد.
در همین چهارچوب «محمد هادی»، رئیس مرکز حل منازعاتACT نیز در همین رابطه گفت: ایجاد منصب نایب رئیس کمیته اجرایی ساف در چهارچوب فرایند اصلاح، احیا، توسعه و فعالسازی مجدد سازمان آزادیبخش برای دربرگرفتن همه طرفها و فعالیتهای ملی در درون این سازمان است.
وی افزود: معتقدم که اولویت اساسی بالاتر از همه قانون و احیای موضوع وحدت ملی در چهارچوب سازمان آزادی بخش است؛ به نظرم شورای ملی و شورای مرکزی فلسطین در طول تاریخ در تصمیمگیری هایشان پیشرفت چشمگیری داشتهاند.
این تصمیم در راستای اجرای عملی بیانیه محمود عباس، رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین، در جریان نشست اضطراری سابق سران کشورهای عربی در قاهره در چهارم مارس ۲۰۲۵، اتخاذ شد. ابومازن در بیانیهاش از تصمیم برای ایجاد تغییراتی در ساختار تشکیلات خودگردان فلسطین جهت مقابله با فشارهای سیاسی، خبر داد به ویژه در شرایطی که صهیونیستها نیز مکرر درمورد دور زدن تشکیلات خودگردان فلسطین در چهارچوب اقدامات پس از جنگ، صحبت میکردند.
ناظران بر این باورند که سازمان آزادی بخش فلسطین برای همگام بودن با تحولات سیاسی جدید باید ساختار و مکانیسم کاری خود را اصلاح کند زیرا این سازمان ستون و زیربنای اصلی احیای وحدت ملت فلسطین و تقویت نقش آن در مسائل غزه است. توسعه و پیشرفت استراتژیهای سازمان آزادی بخش فلسطین برای رسیدن به مصالحه و پاسخ به نیازها و خواستههای آتی ملت فلسطین بسیار مهم است و امیدواریم نشستهای مرکزی از تصمیمات جدید حمایت کنند.
انتهای پیام/