مساجد؛آخرین پناهگاه ۲۵هزار فلسطینی طولکرم دربرابر کوچ اجباری

به گزارش «لمی ابوحلو»، خبرنگار تسنیم در رامالله، با گذشت سه ماه از کارزار نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، تخریب گسترده زیرساخت شهرها و اردوگاهها به ویژه در طولکرم سبب شده تا هزاران خانواده فلسطینی ضمن ترک خانه و کاشانهشان، راهی مساجد و پناهگاهها شوند.
حاجیه خانم «خوله شتیوی»، یکی از زنان سالخورده ساکن در اردوگاه طولکرم است که به شکلی سوزناک برای خبرنگار تسنیم جزئیات آخرین شبی را روایت میکند که مجبور به ترک خانههایشان شدند.
او میگوید: به کل محله هجوم آوردند و گفتند، خانه را خالی کنید، میخواهیم خانه را منفجر کنیم، من به همراه دختر و دامادم، خواهر، شوهر خواهر و خواهر زاده ام از خانه و منطقه خارج شدیم و فرار کردیم؛ جانمان را برداشتیم و فرار کردیم. خدا را شکرمی کنم اما بالاخره برای هرکسی خانهاش عزیز است
«رقیه عبدالله»؛ یکی دیگر از آوارگان اردوگاه طولکرم است که پس از ترک خانهشان به همراه پنج عضو دیگر خانواده به طور موقت در مسجدی سکنی گزیده است و از دلتنگیاش برای بازگشت به خانه سخن میگوید.
این بانوی فلسطینی با تشریح جزئیات رد و بدل شده در زمان اقامت موقتش در منزل خواهرزادهاش میافزاید: خواهرزادهام که پس از ازدواج اردوگاه طولکرم را ترک کرده است از من میپرسد خاله چه بلایی سر اردوگاه آمده؟ وقتی وضعیت اردوگاه را به او نشان دادم، جیغ کشید و گفت خاله نگران وضعیت مردم داخل اردوگاه هستم.
این روزها اردوگاه طولکرم در سایه حجم گسترده تخریب و ویرانی همچون شهر اشباح به مناطق غیرمسکونی و خالی از سکنه تبدیل شده است. بسیاری معتقدند این حجم از اقدامات کارشکنانه رژیم صهیونیستی در چارچوب جلب رضایت جریانهای افراط گرا در درون کابینه اسرائیل و در رأس آنها بتسلائل اسموتریچ، وزیر دارایی کابینه نتانیاهو و دیگر چهرههای افراطی کابینه رژیم صهیونیستی صورت میپذیرد.
«لیث سروجی»، از جمله ساکنان رانده شده اردوگاه طولکرم است که معتقد است کارزار نظامی ارتش اسرائیل علیه شهرهای مختلف کرانه باختری به ویژه جنین و طولکرم بیش از هر چیز با هدف جلب رضایت اسموتریچ صورت می پذیرد، چرا که وی نتانیاهو را تهدید به ترک کابینه در صورت امتناع از حمله به کرانه باختری کرده بود.
این شهروند فلسطینی سیاست های توسعه طلبانه اسرائیل و نتانیاهو را یکی از دلایل وقوع عملیات طوفان الاقصی در روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ قلمداد می کند.
«علامی یاسین» را باید سومین نسل از اعضای خانواده فلسطینی دانست که همچون پدر بزرگ و پدرش طعم تلخ کوچ اجباری و آوارگی را میچشد. پدر بزرگ وی در سال ۱۹۴۸ و در جریان فاجعه «روز نکبت» از خانهاش بیرون رانده شده و مجبور به کوچ اجباری شد. پدرش یاسین نیز در جریان جنگ ۱۹۶۷ آواره شد و اکنون نوبت وی فرارسیده است تا طعم تلخ آوارگی را بچشد.
این شهروند جوان فلسطینی به خبرنگار تسنیم در کرانه باختری میگوید: الان سه ماه است که ما در آوارگی به سر میبریم. صهیونیستها با تخریب زیرساختها و تحمیل سیاست آوارگی هدفمند در تلاشاند تا به بهانههای امنیتی، ترکیب جمعیتی (دموگرافیک) را در جهت تامین مطامع رژیم صهیونیستی تغییر دهند.
براساس بیانیه منتشره کمیته اطلاعرسانی طولکرم حدود ۲۵ هزار آواره مجبور به ترک اردوگاهها شدند تا این منطقه به شهر اشباحی خالی از سکنه مبدل شود.
ارتش اشغالگر صهیونیستی تقریبا الگوی مشابهی را برای تخریب، تحمیل آوارگی، بمبگذاری در همه اردوگاههای فلسطینی نشین همچون طولکرم، نورشمس و جنین در پیش گرفته تا بدین زندگی جانکاهی را برای شهروندان فلسطینی رقم زده و آنها را برای کوچ اجباری از این سرزمین تحت فشار قرار دهد.
انتهای پیام/