خبرگزاری میزاندسته بندی: اقتصاد ، عمومی

مزایای توسعه شهر‌های جدید ساحلی؛ از کاهش فشار جمعتی به کلان‌شهرها تا ایجاد اشتغال گسترده

مزایای توسعه شهر‌های جدید ساحلی؛ از کاهش فشار جمعتی به کلان‌شهرها تا ایجاد اشتغال گسترده

توسعه شهر‌های جدید ساحلی می‌تواند راهکاری برای کاهش فشار جمعیتی در کلان‌شهر‌ها باشد، کارشناس سیاست‌گذاری مسکن‌ می‌گوید توسعه این شهر‌ها موجب افزایش حس مالکیت و مسئولیت‌پذیری شهروندان در مدیریت شهر‌ها می‌شود و کاهش وابستگی به بودجه دولتی از طریق تامین مالی مردمی را به همراه خواد داشت.

خبرگزاری میزان

ایجاد شهر‌های جدید ساحلی در ایران به‌عنوان راهکاری برای توسعه اقتصادی، کاهش فشار جمعیتی از کلان‌شهر‌ها و جذب سرمایه‌گذاری‌های پایدار مورد بحث است. 

در این زمینه، تاسیس یک شرکت عمران مردمی که مالکیت و مدیریت این شهر‌ها را به مردم واگذار کند، راهکاری نوین برای مشارکت عمومی در توسعه شهری است. 

این مدل، مشابه شرکت‌های سهامی عام، امکان سرمایه‌گذاری مستقیم مردم را فراهم کرده و به آنها اجازه می‌دهد از منافع توسعه شهر‌های جدید بهره‌مند شوند. 

افزایش حس مالکیت مردم با توسعه شهرهای ساحلی

در همین زمینه فرشید ایلاتی، کارشناس سیاست‌گذاری مسکن در گفت‌و‌گو با میزان در مورد نحوه سرمایه‌گذاری برای ایجاد شهر‌های جدید ساحلی گفت: تأمین مالی و سهام‌داری عمومی برای ایجاد شهر‌های جدید ساحلی به این‌گونه است که باید یک شرکت سهامی عام تاسیس شود و سهام آن بین مردم، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و دولت توزیع شود. 

وی ادامه داد: مردم می‌توانند با خرید سهام، در توسعه و مدیریت شهر‌های جدید مشارکت کنند و از سود آن بهره‌مند شوند. 

به گفته کارشناس سیاست‌گذاری مسکن، این مدل علاوه بر جذب سرمایه‌های خُرد و کلان، موجب افزایش حس مالکیت و مسئولیت‌پذیری شهروندان در مدیریت شهر‌ها خواهد شد. 

ایلاتی در مورد انتخاب مناطق و ایجاد شهر‌های ساحلی هوشمند گفت: شهر‌های جدید در سواحل مکران و جنوبی کشور با مطالعات دقیق زیست‌محیطی و اقتصادی طراحی می‌شوند و این شهر‌ها باید به‌صورت هوشمند و پایدار توسعه یابند و در احداث آنها باید از فناوری‌های مدرن در مدیریت انرژی، حمل‌ونقل و حفظ محیط‌زیست استفاده شود.

کاهش وابستگی به بودجه دولتی با مشارکت مردم در احداث شهر‌های جدید ساحلی

کارشناس سیاست‌گذاری مسکن در مورد مزایای اقتصادی و اجتماعی ایجاد شهر‌های جدید ساحلی اظهار کرد: کاهش وابستگی به بودجه دولتی از طریق تأمین مالی مردمی و جذب سرمایه‌گذاری یکی از مهم‌ترین مزایای این طرح است و در کنار آن شاهد ایجاد اشتغال گسترده در حوزه‌های عمرانی، فناوری، گردشگری و خدمات شهری خواهیم بود.

ایلاتی افزود: افزایش ارزش سهام مردم به مرور زمان و ایجاد یک بازار مالی پایدار و حفظ منابع طبیعی و محیط‌زیست با رویکرد‌های شهرسازی پایدار از دیگر مزایای ایجاد شهر‌های جدید ساحلی است.

وی تاکید کرد: برای احداث شهر‌های جدید ساحلی انتخاب مناطق مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گفته این کارشناس سیاست‌گذاری مسکن، بررسی مناطق مستعد در سواحل مکران و خلیج فارس و انجام مطالعات امکان‌سنجی برای توسعه پایدار باید در دستورکار قرار گیرد و در جهت تامین مالی این طرح باید جذب سرمایه‌گذاری مردمی و خصوصی شکل گیرد و مشوق‌های سرمایه‌گذاری برای شرکت‌های داخلی و خارجی ارائه شود.

وی ادامه داد: برای شروع عملیات عمرانی و توسعه شهر‌های جدید باید زیرساخت‌های اولیه مانند جاده، برق، آب و مخابرات احداث شود و واحد‌های مسکونی، تجاری و تفریحی با استاندارد‌های مدرن توسعه یابد.

این کارشناس سیاست‌گذاری مسکن گفت: ایجاد ساختار مدیریت شهری مبتنی بر سهام‌داری عمومی و شفاف‌سازی مالی و ارائه گزارش‌های دوره‌ای به سهام‌داران از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

ایلاتی عنوان کرد: این طرح می‌تواند یک الگوی موفق از مشارکت مردمی در توسعه شهری باشد که علاوه بر ایجاد شهر‌های جدید و ثروت‌زایی برای مردم، بهبود کیفیت زندگی را نیز به همراه دارد. 

این کارشناس سیاست‌گذاری مسکن معتقد است در این الگو مردم در سودآوری شهر‌ها شریک خواهند شد و نقش مستقیمی در مدیریت و توسعه شهر‌ها ایفا خواهند کرد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا