مرتکبان جرایم خشن از هرگونه تاسیسات ارفاقی دستگاه قضایی محروم هستند/ محکومیت متهمان پرونده پتروشیمی جم به حبس طولانیمدت و ۹۲ میلیون دلار رد مال/ آخرین وضعیت پرونده کرسنت/ گزارش فعالیتهای سازمان بازرسی در دوره تحول و تعالی/ بابک زنجانی تحت نظارت ضابطین در مرخصی است

نشست خبری مشترک سخنگوی قوهقضاییه و رئیس سازمان بازرسی کل کشور|

نشست خبری مشترک سخنگوی قوهقضاییه و رئیس سازمان بازرسی کل کشور با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
نشست خبری مشترک اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه و ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، چهارشنبه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور خبرنگاران رسانههای مختلف برگزار شد.
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به حادثه ناگوار آتش سوزی گسترده بر اثر انفجار در بندر شهید رجایی بیان کرد: متأسفانه تعدادی از هموطنان عزیزمان در این حادثه ناگوار جان خود را از دست دادند، تعدادی نیز مصدوم و مجروح شدند که به همه خانوادههای جانباختگان و مجروحین این حادثه عرض میکنیم ملت ایران در کنار شماست و بابت پیگیری این موضوع تا انتها کوتاه نمیآید. درگذشت تعدادی از هموطنان در این حادثه را به مردم بندرعباس و ملت ایران تسلیت میگوییم.
اقدامات دستگاه قضا در حادثه انفجار بندر شهید رجایی
وی افزود: رهبر انقلاب در پیامی ضمن تسلیت به خانوادههای مصیبتزده مسئولان امنیتی و قضایی را موظف کردند تا هرگونه سهلانگاری و یا تعمّد را در این حادثه بررسی کرده و طبق مقررات پیگیری لازم را صورت دهند. این دستور نصبالعین همه دستگاههای مربوطه قرار گرفته است. عدلیه بلافاصله پس از حادثه انفجار در بندر شهید رجایی به موضوع ورود کرده و موضوع با قوت و قدرت در حال پیگیری است و نتایج به سمع و نظر مردم میرسد.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: قطعا حادثهای با چنین حجم و ابعاد که خسارات جانی و مالی گستردهای را به همراه داشته است، آن هم در بزرگترین بندر تجاری کشور که از بزرگترین بنادر منطقه است، نیاز به بررسی دقیق کارشناسی دارد به همین علت تیمهای کارشناسی آغاز بهکار کردهاند که امیدواریم هرچه سریعتر نتایج را اعلام کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: در این ماجرا شاهد بودیم برخی فعالان رسانه در میدان شایعات وارد شدند و اخبار جعلی منتشر کردند، در پی انتشار این اخبار که منجر به تشویش اذهان عمومی شد، دادستانی تهران علیه آنها اعلام جرم کرد و برای برخی از آنها پرونده تشکیل داد و برای برخی از آنها نیز اعلام جرم شد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: این رفتارها میتواند به نوعی بازی کردن در زمین دشمن تلقی شود و موجب اختلال در امنیت روانی مردم میشود و به طور طبیعی قوه قضاییه برابر با قوانین و مقررات، وظیفه قانونی خود میداند که در خصوص این مسائل برخوردهای لازم را داشته باشد چرا که حقوق و امنیت روانی مردم خط قرمز قوه قضاییه و قانونگذار است و قانون اجازه نمیدهد اشخاصی از فضای حوادث و اتفاقاتی که رخ میدهد سوءاستفاده کنند.
وی افزود: مردم عزیز دلسوزانه و شجاعانه به محض اینکه برای هموطنانشان حادثهای رخ داد، به صحنه آمدند و همدردی کردند. در تمام نقاط کشور شاهد این بودیم که صفهای طولانی برای اهدای خون و اهدای کمک به حادثهدیدگان تشکیل شد، از این فداکاری و همدردی آحاد ملت تشکر و قدردانی میکنم. آحاد ملت ایران در صحنههای مختلف انقلاب و حوادث مختلف با حضور به موقع در صحنه و کمک به مردم تلاش میکنند که به مسئولان ذیربط کمک کنند و خود را در نهضتهای جهادی و مردمی در عرصه خدمترسانی به آسیبدیدگان و سایر کسانی که گرفتار حوادث تلخی شدند، سهیم میدانند.
جهانگیر بیان کرد: امیدواریم که با پیشبینی برنامههای دقیق و پیشگیرانهای که در سطح دستگاههای اجرایی و دستگاههای عالی که در این خصوص فعالیت میکنند دیگر شاهد چنین رویدادهایی در آینده نباشیم. در حال حاضر ۴ کمیسیون برای جبران خسارت خودروهای سبک و سنگین که در صحنه حاضر بودند تشکیل شده است همچنین کمیسیون دیگری برای پرداخت خسارتهای جانی و صدمات بدنی به کارگران و آسیبدیدگان در محیط تشکیل شده است.
وی ادامه داد: شناسایی قصور مدیریتی و کارشناسی تشخیص علت این اتفاق توسط کمیسیونهای تشکیل شده به صورت شبانهروزی دنبال میشود و انشاءالله نتایج آن به موقع به سمع و نظر ملت شریف ایران خواهد رسید.
نتایج سفر ریاست قوه قضاییه و هیئت عالی قضایی به اجلاس شانگهای
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به سفر هیئت عالی قضایی به اجلاس شانگهای گفت: در این سفر راهکارهای مشخص و روشنی از سوی رئیس قوه قضاییه ایران در قالب ۸ پیشنهاد مشخص در مورد همکاری و تعاملات بین کشورها پیشنهاد شد که مورد استقبال همه اعضاء قرار گرفت. قطعا یکی ثمرههای این سفر میتواند توسعه عدالت قضایی و همکاریهای قضایی در سطح منطقه و قاره باشد. هیئت عالی قضایی ایران توانست دیپلماسی قضایی فعالی را به نحو احسن عملیاتی کند به نحوی که در چهارچوب دیپلماسی قضایی با روسای هیئتهای شرکتکننده در اجلاس جلسات دو جانبه خوبی برگزار شد و با ۸ کشور چین، هند، پاکستان، ترکیه بلاروس، قزاقستان، ازبکستان و تاجیکستان در خصوص توسعه همکاریهای قضایی گفتوگو شد.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در این سفر رئیس قوه قضاییه با اقتدار و درایت، از ظرفیتهای اجلاس برای محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بهره برد.
وی گفت: در این سفر تلاش کردیم صدای مردم مظلوم فلسطین باشیم و نسلکشی که توسط رژیم جعلی صهیونیستی در غزه اتفاق میافتد را پیگیری کنیم.
جهانگیر بیان کرد: در جلسات افتتاحیه و اختتامیه و مذاکرات دوجانبه که با کشورهای مختلف انجام شد، نقش رژیم صهیونیستی بهعنوان یک تروریسم دولتی و رژیم آدمکش و اینکه باید همه کشورهای عضو در جهت پیگیری امور مردم تلاش کنند، مورد توجه قرار گرفت و این یکی از دستاوردهای سفر برای پیگیری جنایات رژیم غاصب صهیونیستی بود.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: بحث عضویت رسمی کشورمان در سازمان شانگهای در راستای تولید قدرت ایران در نظم جهانی است که باید مورد عنایت قرار بگیرد.
وی گفت: همچنین تلاش شد یکجانبهگرایی و توسعه غیرمنطقی استکبار دنبال شود. حضور پررنگ جمهوری اسلامی به عنوان عضو رسمی این اجلاس در اجلاس شانگهای و سایر جلسات مهم بینالمللی آن نگاه استکباری به حاشیه برده و به صورت قطع و یقین، ایران میتواند در نظم جهانی فرصت جانمایی و خودنمایی برای نشان دادن ارزشهای خود را داشته باشد.
جهانگیر افزود: امروز یک ضلع قدرت، اقتدار قضایی است که در این سفر به صورت ویژه پیگیری شد.
سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با دستاوردهای هیئت قضایی به چین گفت: اینگونه سفرها فصل جدیدی از توسعه دیپلماسی قضایی را میتواند بین ایران و کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای فراهم کند که برخی از این کشورها عضو سازمانهای دیگری مانند بریکس هستند و این میتواند فرصتهای جدیدی برای ایران فراهم کند.
وی افزود: ما از گذشته با کشورهای عضو شانگهای تفاهمنامههای دوجانبه و تفاهمنامههایی داشتیم که بر آنها تاکید شد. موضوع دیگر پیگیری وضعیت ایرانیانی است که در کشورهای دیگر به دلایل مختلف بازداشت هستند. رئیس قوه قضاییه در این خصوص حساسیت خاصی داشت و با همه هیئتهایی که هموطنان ما در کشور آنها در حبس هستند، مذاکرات انجام شد و از آنها درخواست شد رسیدگی به پرونده افرادی که در بازداشت هستند و به پرونده آنها رسیدگی نشده تسریع شود و امکان تماس افراد بازداشتی با خانوادههای آنها فراهم شود. به عنوان نمونه مدت طولانی است که تعدادی از اتباع ایرانی در هند به اتهام قاچاق در زندان هستند بدون اینکه به پرونده آنها رسیدگی شود.
سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: در جلسهای که رئیس قوه قضاییه با رئیس دیوانعالی هند داشت، تاکید کرد که انتظار داریم وضعیت زندانیان در کوتاهترین زمان روشن شود و رئیس دیوان عالی هند نیز قول مساعد داد که حتما پیگیریهای لازم را انجام دهد. ما حدود ۶۰ تا ۷۰ زندانی در زندانهای هند داریم که به وضعیت آنها رسیدگی نشده است. امیدواریم با رایزنیهایی که انجام شده وضعیت این افراد روشن شود.
وی ادامه داد: از جمله پیشنهاداتی که رئیس قوه قضاییه در جلسه سخنرانی افتتاحیه و اختتامیه اجلاس داشت و مورد استقبال قرار گرفت، بحث تقویت همکاری بین نظامهای قضایی در مبارزه با تروریسم است که در حال حاضر این موضوع یک مسئله فراملی است و کشورهای زیادی را تحت تاثیر قرار داده از جمله تروریست دولتی که بیشتر مورد توجه قرار گرفته و نمونه آن رژیم صهیونیستی است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: بیستویکمین اجلاس کشورهای عضو شانگهای قرار است سال آینده در ایران برگزار شود که رئیس قوه قضاییه از اعضا درخواست کرد حضور موثر و فعال داشته باشند و پیشنهادات لازم را به ما به عنوان کشور میزبان ارائه دهند. در این اجلاس سخنرانهای زیادی در حوزه خانواده و آسیبهای حوزه کودکان و کاربردهای قضایی هوش مصنوعی و نقش قوه قضاییه در حل و فصل دعاوی صحبت شد.