اخبار استانهاخبرگزاری تسنیم

ماجرای اعتراضات مردم به خانم وزیر در کرمانشاه چه بود؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، در پی سفر اخیر وزیر راه و شهرسازی به اسلام‌آباد غرب و اعتراضات مردمی نسبت به روند کند مقاوم‌سازی و بازسازی واحدهای شرف‌آباد، مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه به ارائه توضیحات و تشریح اقدامات انجام شده و برنامه‌های آتی پرداخت.

نارضایتی ساکنان شرف‌آباد از طولانی شدن روند مقاوم‌سازی و بلاتکلیفی برخی واحدها، وزیر راه را بر آن داشت تا دستور ویژه‌ای برای تسریع در این پروژه‌ها صادر کند.

پروژه‌های مقاوم‌سازی و بازسازی واحدهای زلزله‌زده شرف‌آباد اسلام‌آباد غرب پس از دستور وزیر راه و شهرسازی در اولویت ویژه‌ای قرار گرفته و تلاش‌ها برای اتمام هرچه سریع‌تر آن‌ها افزایش یافته است.

رامین الماسی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه بعد از این اعتراضات و دستور ویژه وزیر راه به بررسی دقیق وضعیت پروژه‌های مقاوم‌سازی و بازسازی واحد‌های زلزله‌زده شرف‌آباد و ارائه آخرین اطلاعات در خصوص زمان‌بندی اتمام پروژه‌ها، مشکلات مربوط به تأمین اعتبار و نقش تعاونی‌ها در این پروژه‌ها پرداخت. همچنین، در این گفتگو به دستور ویژه وزیر راه و شهرسازی برای بازسازی ۴۰ واحد مسکونی که نیازمند تخریب و بازسازی تشخیص داده شده‌اند، اشاره شده است.

رامین الماسی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار کرد: در زمان وقوع زلزله سال ۹۶ حدود ۱۹۸۰ واحد مسکونی در شرف‌آباد اسلام‌آباد غرب وجود داشت و بعد از زلزله با بررسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ۸۶۰ واحد نیازمند مقاوم‌سازی و ۴۰ واحد نیز نیازمند تخریب و بازسازی تشخیص داده شد.

وی با بیان اینکه از ۸۶۰ واحد نیازمند مقاوم‌سازی حدود ۵۰۰ واحد از سال ۹۶ تا ۹۸ مقاوم‌سازی و تحویل شد عنوان کرد: از۳۶۰ واحد باقی مانده ۶۰ واحد در قالب سه بلوک وجود داشت که قرارداد مقاوم‌سازی آن با شرکت مسئول به دلیل عدم تحقق تعهدات بعد از طی مراحل قانونی فسخ شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه گفت: پروژه مقاوم سازی این ۶۰ واحد در سال ۹۸ به طور مجدد به مناقصه گذاشته و به شرکت دیگری واگذار شد اما متاسفانه پروژه به دلیل عدم پرداخت‌های مالی و اتمام قرارداد با مرکز تحقیقات تا سال ۱۴۰۲ مسکوت ماند.

الماسی افزود: این پروژه در سال ۱۴۰۲ به طور مجدد پیگیری و در این راستا چندین جلسه با معاون وزیر برگزار شد و در نهایت با به‌روزرسانی اطلاعات مالی و برآورد مالی موافقت شد و در شورای مسکن استان نیز به تأیید رسید.

وی بیان کرد: در نهایت تعیین تکلیف این ۶۰ واحد در ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ صورتجلسه شد و اقدامات آن روی روال افتاد اما چون تأمین مالی انجام نشد به طور مجدد برآورد مالی به روز شد و در نهایت کار اجرایی پروژه در دی و بهمن سال گذشته از سر گرفته شد و اکنون نیز ادامه دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه گفت: مقاوم سازی پروژه ۶۰ واحدی تا ۵۰ روز کاری دیگر به اتمام می‌رسد و در صورت تأمین اعتبار تحویل متقاضیان می‌شود که البته با پیگیری‌های انجام شده مسئولیت ۱۰۰ درصد اعتبار آن بر عهده سازمان ملی مسکن بوده است.

الماسی بیان کرد: علاوه بر این ۳۶۰ واحد، پروژه ۱۴۰ واحدی دیگری نیز وجود داشت که مقاوم‌سازی آن سال ۹۶ و ۹۷ به مناقصه گذاشته شد اما شرکت‌کننده نداشت زیرا پیمانکاران و شرکت‌ها توقع قیمتی بالایی داشتند و در نهایت با ورود فرمانداری و اداره کار اسلام‌آباد، تعاونی شماره هفت اسلام‌آباد غرب انتهای سال ۹۸ و در آستانه سال ۹۹ مقاوم‌سازی را آغاز کرد.

وی گفت: اعتبار این پروژه باید از دو محل تسهیلات بانکی و آورده متقاضیان تأمین می‌شد و ۱۴۰ فقره وام ۴۵ میلیون تومانی به عنوان تعهد بانک مسکن پرداخت شد و سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نیز از محل بیمه زلزله‌زده پرداخت شد اما متقاضیان تنها در سال ۹۵ یک پرداخت ۲۰ میلیون تومانی داشتند و بعد از آن یک ریال نیز پرداخت نکردند و هیچ اخذ وجوهی از آن‌ها میسر نبود، به همین دلیل انتظار پیشرفت چشمگیر از پروژه را نداشتیم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه افزود: پیگیری‌ها و جلسات بسیاری برای مقاوم‌سازی این ۱۴۰ واحد انجام شد و در نهایت در جلسه ۱۷ اردیبهشت ماه سال گذشته مقرر شد پروژه از تعاونی شماره هفت پس گرفته شود و به بنیاد مسکن واگذار شود.

الماسی عنوان کرد: اما تعاونی برای واگذاری پروژه به بنیاد مسکن همکاری نکرد و بنیاد مسکن نیز از پذیرش پروژه منصرف شد؛ تا اینکه راه و شهرسازی طی مراحل قانونی که زمان‌بر بود پروژه را از تعاونی پس گرفت و قرارداد هم فسخ و به طور مجدد به مناقصه عمومی گذاشته شد.

وی گفت: از چهار ماه گذشته شرکتی با سرعتی قابل قبول در حال انجام عملیات مقاوم‌سازی پروژه ۱۴۰ واحدی است و چنانچه از محل افزایش ۲۵ درصد هم تأمین شود، تا یکماه آینده مقاوم‌سازی این واحدها نیز به اتمام می‌رسد که البته گفتنی است تمهیدات لازم برای تأمین اعتبار انجام شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت پروژه ۱۶۰ واحدی افزود: شرکتی از سال ۹۸ برای مقاوم‌سازی این واحدها قرارداد داشت و کار وکالتی خود را به یک تعاونی واگذار کرد اما تنها منابع این پروژه تسهیلات و بیمه زلزله بود و متقاضی سهم آورده را پرداخت نکرد و این میزان اعتبار هرچند پروژه را فعال کرد اما برای پیشرفت آن کافی نبود و بسیار زمان‌بر شد.

الماسی گفت: در نهایت برای اتمام کار و تزریق اعتبار، پروژه از لیست مسکن مهر خارج شد و در قالب نهضت ملی مسکن به آن پرداخته شد که از تسهیلات نهضت ملی مسکن بهره‌مند شود.

وی افزود: مالکان ۸۰ واحد از این پروژه با این موضوع موافقت کردند و جلب رضایت مابقی نیز زمان‌بر شد. اما اتمام این پروژه ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در برنامه اجرایی امسال در اداره کل در نظر گرفته شده یعنی پروژه بدون واریز متقاضی نیز انجام خواهد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه درباره پروژه ۴۰ واحدی که نیازمند تخریب و بازسازی تشخیص داده شدند گفت: در زمان زلزله هیچ کسی متقاضی بازسازی نبود و تا سال ۱۴۰۱ این پروژه مطرح نبود زیرا متقاضی وجود نداشت.

الماسی افزود: بعد از افزایش قیمت مسکن متقاضیان درخواست بازسازی را داشتند اما پذیرفتند که این ۴۰ واحد را با استفاده از تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن بسازند و از طریق واگذاری زمین و انعقاد قرارداد اجاره عرصه با اتاق تعاون انجام شود.

وی بیان کرد: در نتیجه قرار شد تعاونی هفت به عنوان واسطه اداره تعاون کار را شروع کند و همین موضوع سبب نارضایتی مجدد مردم به دلیل همکاری با این تعاونی شد و این موضوع سبب اعتراضات مردمی در روز حضور وزیر راه شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه گفت: در نهایت وزیر راه در کنار مقاوم‌سازی پروژه‌های مذکور، بازسازی این ۴۰ واحد را در دستور کار ویژه وزارت راه قرار داد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا