اخبار سیاسیخبرگزاری تسنیم

قالیباف: برنامه هفتم مهم‌ترین سند قانونی کشور است

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس و بعد از بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد آخرین وضعیت تهیه و تصویب آیین‌نامه‌های اجرایی و سایر مقررات لازم‌التصویب قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت، در جمع‌بندی گفت: برنامه هفتم مهم‌ترین و تنهاترین سند قانونی کشور برای پنج سال پیش رو است.

وی خطاب به پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: تنظیم آیین‌نامه‌ها، اساسنامه‌ها و دستورالعمل‌ها برنامه هفتم مقدمه واجبی برای اجرای قانون برنامه هفتم است که باید به درستی و با دقت و جدیت انجام شود. اکنون الان ۲۳ درصد آیین‌نامه پیش رفته که باید چاره جویی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید آیین‌نامه‌ها به‌درستی پیش برود، گفت: اساس در هیات تطبیق مصوبات این است که آیین‌نامه‌ها طبق نظر دولت و تا حد امکان با اغماض دنبال کنیم تا دستگاه‌ها بدون آیین‌نامه برای اجرای قانون نباشد و این موضوع به عنوان بهانه‌ای برای ادامه ندادن کار نباشد.

وی با تاکید بر اینکه باید اولویت‌بندی در دولت باشد، افزود: مثلا آیین‌نامه‌ای که نقش در فوق‌العاده بخشی از کارکنان داشته، ظرف مدت ۱۰ روز نوشته شده و مسیر را طی کرده و ابلاغ شده است که به این نقدی ندارم اما همین اراده‌ای باشد تا ناترازی انرژی هم با همین کیفیت و سرعت پیش رود. اجرای چنین آیین‌نامه‌های  به نفع کارکنان است اما مثلا اساسنامه سازمان غذا و دارو بعد از چند دهه هم نوشته شود.

قالیباف تاکید کرد: قوانینی که خلاف قانون برنامه هستند، بدون شک در طول مدت اجرای برنامه نسخ ضمنی هستند؛ این موضوع را دستگاه‌های اجرایی، دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و دیگر دستگاه‌های نظارتی بدانند و در تدوین آیین‌نامه‌ها نیز باید به این مسئله توجه شود تا این موضوع بهانه‌ای نباشد. حتی اگر لازم باشد، مجلس این موضوع را ابلاغ خواهد کرد.

رئیس مجلس بیان کرد: نکته دوم این است که در حین تدوین آیین‌نامه‌ها، دولت، مجلس، نمایندگان و دستگاه‌های اجرایی باید به یک «باور و فهم مشترک» نسبت به اجرای برنامه برسند. به نظر من لازمه آن، رسیدن به فهم مشترک بین دستگاه‌های اجرایی است.

وی افزود: من مشکلات کاری را درک می‌کنم. همین دیروز، دو کمیسیون قصد برگزاری نشست مشترک داشتند که با پیگیری من، بعد از سه هفته جلسه برگزار شد. به طریق اولی، صدها مورد از این موارد در دولت است که باید حل شود؛ باید این فهم و باور مشترک ایجاد شود.

رئیس مجلس گفت: برنامه هفتم ستون‌ها، سلسله‌ مراتبی و وابستگی به هم دارد. مثلا ماده ۷ تا ۱۱ برنامه دارای موضوع ناترازی بانک‌ها است لذا نشست‌های تخصصی برگزار شود و مجلس و دولت در این حوزه متمرکز شوند تا با هم به اجرای واحد و پشتیبانی لازم برسیم. بارها گفته‌ایم که در برنامه هفتم دنبال مچ‌گیری نیستیم. هدف ما دستگیری و کمک به دولت برای انجام کار است.

وی ادامه داد: موضوعاتی مانند صندوق‌های بازنشستگی، موضوع بانک‌ها، ناترازی انرژی، مسکن، تحول در خوشه‌های صنعتی و معدن همگی نیاز به پیگیری و هماهنگی دارند. بحث معیشت مردم، کالا برگ و بسیاری از امور دیگر، از جمله موضوعاتی است که احتیاج به هماهنگی دارد.

قالیباف ادامه داد: مثلاً در حوزه آموزش‌ و پرورش، ۱۳ یا ۱۴ حکم مهم وجود دارد که می‌تواند ساختار آموزش‌ و پرورش را متحول کند. سند تحول آموزش‌وپرورش نیز در گروی آن است. اگر امروز در حوزه حجاب، در مسائل فرهنگی، یا در افت علمی با مشکل مواجه‌ایم، ریشه بسیاری از این مسائل در آموزش و پرورش است. وضعیت ما در آن حوزه خوب نیست. حتماً باید منسجم عمل کنیم تا این کارها را پیش ببریم.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا