ایتنافناوری

فناوری علیه پیری: تنها کافی است تا ۲۰۳۰ زنده بمانید

پیتر دیاماندیس، آینده‌پژوه و بنیان‌گذار بنیاد XPRIZE، در یک پادکست اپل از انقلابی در حوزه سلامت و افزایش طول عمر سخن گفته که با کمک فناوری‌های نوینی همچون هوش مصنوعی، سنسورها، محاسبات پیشرفته، زیست‌شناسی سلولی و داروهای سلولی ممکن شده است.

به گزارش ایتنا و به نقل از تک‌اسپات، او تأکید می‌کند که اگر انسان‌ها بتوانند تا دهه ۲۰۳۰ زنده بمانند و از مرگ‌های “احمقانه” جلوگیری کنند، احتمالاً می‌توانند از پیشرفت‌های پزشکی و فناورانه بهره‌مند شده و عمر طولانی‌تری داشته باشند.

دیاماندیس معتقد است که بشر به آستانه‌ای به نام سرعت گریز طول عمر (longevity escape velocity) نزدیک می‌شود؛ وضعیتی که در آن پیشرفت‌های علمی به اندازه‌ای سریع خواهند بود که برای هر سالی که انسان زنده است، بیش از یک سال به طول عمر او افزوده می‌شود. او می‌گوید: «در حال حاضر، هر سال حدود یک‌سوم سال به امید به زندگی افزوده می‌شود، اما طی یک دهه آینده این میزان ممکن است از یک سال فراتر رود.»

 

هوش مصنوعی نقشی کلیدی در این روند ایفا می‌کند؛ از تحلیل داده‌های زیستی عظیم گرفته تا کمک به درک بهتر مکانیزم‌های پیری. همچنین، پیشرفت در توالی‌یابی ژنوم دیدی بی‌سابقه نسبت به عملکرد ژن‌ها و سلول‌ها در طول زمان فراهم کرده است.

از دیگر فناوری‌های نوظهور می‌توان به بازبرنامه‌ریزی اپی‌ژنتیکی اشاره کرد که با هدف بازگرداندن سلول‌های پیر به حالت جوان‌تر توسعه می‌یابد.

با این حال، دیاماندیس خود نیز اذعان دارد که باید با دیدی واقع‌گرایانه به این پیش‌بینی‌ها نگریست، زیرا آینده‌پژوهان گاهی خوش‌بینی بیش از حد دارند؛ بخصوص وقتی منافع اقتصادی در میان است.
 

او، به عنوان سرمایه‌گذار در حوزه اپی‌ژنتیک، این حوزه را داغ‌ترین زمینه سرمایه‌گذاری حال حاضر می‌داند و معتقد است که تنظیم مجدد نرم‌افزار اپی‌ژنتیکی سلول‌ها می‌تواند کلید بازگرداندن جوانی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا