خبرگزاری میزاندسته بندی: جامعه ، شهری،‌ سلامت و رفاهی

فعالیت‌های دستگاه قضا در زمینه کمک به افراد مبتلا به اوتیسم/ ۳ درخواست انجمن اوتیسم از قوه قضاییه

گفت‌وگو|

فعالیت‌های دستگاه قضا در زمینه کمک به افراد مبتلا به اوتیسم/ ۳ درخواست انجمن اوتیسم از قوه قضاییه

مدیر واحد مطالبه‎گری انجمن اوتیسم ایران به بیان توضیحاتی در رابطه با فعالیت دستگاه قضا در زمینه کمک به افراد طیف اوتیسم و خانواده‌هایشان پرداخت و با تاکید بر لزوم ارائه آموزش‌های مناسب به افرادی که در قوه قضاییه مشغول به فعالیت هستند گفت: درخواست ما این است که دستگاه قضا در زمینه آگاهی بخشی به خانواده‌ها در زمینه‌های حقوقی و قضایی به ما کمک کند.

خبرگزاری میزان

اوتیسم پیچیده‌ترین اختلال دوران کودکی است که علل و درمان آن ناشناخته بوده و مادام العمر است و علاوه بر فرد، خانواده و جامعه را درگیر می‌کند.

به گفته سعیده صالح غفاری، مدیر عامل انجمن اوتیسم ایران در کشور ما برای ۲۴ نهاد از جمله وزارت بهداشت، فراجا و … برای حمایت از افراد طیف اوتیسم تکلیف تعیین شده است. 

یکی از نهادهای تاثیرگذار در زمینه کمک به این افراد و خانواده‌هایشان قوه قضاییه است که طی سال‌های اخیر فعالیت‌های موثری را در این مورد انجام داده است. 

سیدمحمدعلی میری، مدیر واحد مطالبه گری انجمن اوتیسم ایران در گفت‌و‌گو با میزان در رابطه با فعالیت دستگاه قضا در زمینه کمک به افراد طیف اوتیسم و خانواده‌هایشان ضمن اشاره به اینکه در قوه قضاییه سازوکار و ساختاری برای افراد دارای معلولیت و خانواده‌هایشان از جمله اوتیسم وجود دارد، گفت: مجموعه شوق زندگی در مشهد که ویژه کودکان و نوجوانان است به صورت اختصاصی برای افراد دارای معلولیت مناسب‌سازی شده است. سال گذشته جلسه آموزشی ویژه قضات در آنجا برگزار شد که با هماهنگی معاون دادستانی صورت گرفت و این همراهی و همکاری به خوبی پیش رفت.

وی با بیان اینکه تقاضای خانواده‌هایی که کودک طیف اوتیسم دارند این است که مجموعه شوق زندگی در سایر شهر‌هایی که این مجموعه را ندارند، نیز افتتاح شود، ادامه داد: آیین‎نامه‌ای را برای افراد دارای معلولیت داریم که بحث‌های قضایی این افراد باید چگونه و به چه شکل پیش رود. همچنین یکی از قضات در شهر تبریز حکمی را در رابطه با کودکان طیف اوتیسم داده بود که بسیار به‌جا، درست و کمک کننده و نشان دهنده درک بالای قضات بود.

میری با اشاره به اینکه انجمن اوتیسم ایران طی ۲ سال اخیر با همکاری معاونت پیشگری از وقوع جرم قوه قضاییه جلسه‌های متعددی را برگزار کرده است، افزود: در این جلسه‌ها قرار شد تفاهم نامه مشترک امضا شود و هماهنگی‌هایی در جهت آموزش قضات برای نوع برخورد صحیح با افراد طیف اوتیسم صورت گیرد و همچنین آگاهی خانواده‌ها نسبت به مسائل حقوقی و قضایی افزایش یابد، اما  هنوز به نتیجه نرسیده است.

مدیر واحد مطالبه‌گری انجمن اوتیسم ایران با تاکید بر لزوم ارائه این آموزش‌ها به افرادی که در دستگاه قضا مشغول به فعالیت هستند در جهت درک و برخور صحیح با افراد طیف اوتیسم و خانواده‌هایشان بیان کرد: یک بحث کلان و زیر ساختی که در قوه قضاییه وجود دارد در رابطه با مهجور بودن یا نبودن افراد طیف اوتیسم و قوانین مربوط به ارث برای این افراد است، همچنین اینکه پس از فوت والدین برای این افراد چه شرایطی در نظر گرفته شده است. درخواست ما این است که دستگاه قضا برای آگاهی‎بخشی در این زمینه‌ها به ما کمک کند و کارگروه‌های تخصصی را برای این امر در نظر بگیرد تا خانواده‌ها راحت‌تر از خدمات دستگاه قضا بهره‌مند شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا