فاجعه بیخ گوش دریای خزر/ دپوی ۲۰ هزار تن زباله در ساحل +فیلم

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، محمودآباد را نخستین و نزدیکترین شهر ساحلی استان مازندران معرفی میکنند؛ شهری که وقتی میخواهید دریای آبی و بیکران خزر را ببینید و یک گردشگری ساحلی با هوای دلپذیر را تجربه کنید، محمودآباد کوتاهترین مقصد ساحلی این استان محسوب میشود.
محمودآباد که با وجود شهر سرخرود مجموع جمعیت آن به بیش از ۹۰ هزار نفر میرسد، اما در تعطیلات، جمعیت چند برابری را در این شهرستان میبینید و آن هم به خاطر همین ساحل زیبا و وجود دریای خزر است. شهرستانی که بارها مسئولان آن مطرح میکنند با وجود اعتبار استانی، خدمات ملی به گردشگران و مسافران ارائه میدهد و در دل خود کاستیهای زیادی در زمینه زیرساختهای گردشگری دارد.
محمودآباد که با وجود این نعمت خدادادی، در دل شهر آن رنج بزرگ را نه نهفته و پنهان بلکه آشکار دارد و امروزه قدمت این رنج آشکار به بیش از چهار دهه دپوی زبالهای است که کنار ساحل قرار گرفته است. وجود این زبالهها که طبق شواهد و مشاهدات خبرنگار تسنیم با ساحل فقط ۲۰ متر فاصله دارد، با عبور از آن نقطه، بوی تعفن باعث دوری گردشگران از ساحل میشود و دقیقاً یک کیلومتری از این مسیر مکان انباشت زبالهها هیچ مسافر و گردشگری نمیبینید تا از این نقطه ساحلی استفادهای ببرد.
جالبتر آنکه در پس این زبالهها و بر روی شنهای ساحلی این محل قدم بردارید، آبرفتهایی باریک و شاخه به شاخهای را میبینید که به سمت دریا در حال حرکت هستند و اگر نقطه شروع آن را دنبال کنید به انبوه انباشت این زبالهها میرسید و آن همان سمی به نام شیرابههای زبالههای انباشت شده است که در آنجا دپو شدهاند.
طبق اظهارات اهالی این منطقه، زمانی دپوی این زباله در این نقطه به ۲۰ هزار تن میرسید و الآن اگر بیشتر نباشد، کمتر هم با وجود این حجم از زباله در این نقطه ساحلی نخواهد بود؛ زبالهای که برای آن سالهای سال تصمیمگیری شد اما به صورت نهایی در دستور کار قرار نگرفت تا به امروز که همچنان شاهد انباشت این زبالهها هستیم.
اگر چه این معضل نه تنها به شهرستان محمودآباد بلکه دامنگیر همه شهرستانهای استان مازندران آن هم هر کدام به شکل دیگری شده تا این پدیده محیط زیستی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته به عنوان فرصت طلایی و طلای کثیف شناخته میشود، در این استان سرسبز و خوش آبوهوا به عنوان یک غده سرطانی و ابرچالش محیطزیستی مطرح شود.
با ورود استاندار مازندران در بحث پسماند و رسیدگی به معضلات شهرستانی، برای دپوی زباله ساحل محمودآباد تصمیماتی اتخاذ شد و دستور اجرای فوری آن را دادند.
مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران در جلسه هفتگی در بحث پسماند استان از مذاکرات مستمر با وزارت کشور و سازمان شهرداریها برای یافتن راهکارهای پایدار برای پسماند این استان خبر داد و گفت: تخلیه کامل زبالههای انباشتهشده در ساحل محمودآباد بهزودی اجرا خواهد شد و این اقدام بهعنوان گامی اساسی در جهت بهبود شرایط زیستمحیطی منطقه تلقی میشود.
استاندار مازندران با تأکید بر اینکه رایزنیها با کارشناسان متخصص و تأمین اعتبارات لازم برای حل این معضل ادامه دارد، خاطرنشان کرد: گامهای عملیاتی برای حل این چالش بهصورت مرحلهبهمرحله انجام خواهد شد و زبالههای روزانه هم به مکان مشخصی انتقال خواهد یافت و مقرر شد تا یک ماه آینده انتقال زباله محمودآباد به اتمام برسد.
خبرنگار تسنیم با حضور در محل دپوی زباله ساحل محمودآباد از نزدیک شاهد جمعآوری زبالهها در این محل قرار گرفت که ماشینآلات و تجهیزات جمعآوری زباله مشغول پاکسازی محل بودند و ظاهرا مردم این شهر بهزودی نفسی تازه و بدون زباله را استنشاق کنند.
انتقال زباله از محمودآباد به روز شد
مهدی قاسمی سرپرست فرمانداری محمودآباد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در محمودآباد با بیان اینکه یکی از موضوعات مهمی که باعث ناراحتی سرمایهگذاران و اهالی محل در خط و پلاک اول ساحل محمودآباد بود، در بحث زباله بود، اظهار داشت: معضلی که با وجود دپو و جاری شدن شیرابه ها، مشکلات شده بود زباله است و این مسئله منجر به ایجاد ناراحتی برای انبوهسازان و سرمایهگذاران و برج سازان شده بود.
وی با تأکید بر اینکه با وجود این معضل تصمیم بر ریشهکنی آن اتخاذ شد، افزود: طی نشستها و رایزنیهای استاندار مازندران تصمیم بر ریشهکنی معضل زباله محمودآباد و جمعآوری آن از این مکان شد.
سرپرست فرمانداری محمودآباد با تأکید بر اینکه سایت زباله در کنار ساحل محمودآباد قطعاً بهزودی کامل جمع خواهد شد، اظهار کرد: انتقال زباله بهروز انجام میشود و همزمان تخلیه هم صورت میگیرد؛ با تخلیه و پاکسازی محل حضور بیشتر سرمایهگذاران به این شهرستان را خواهیم داشت تا سرمایهگذاری لازم را انجام دهند.
وی از تخلیه کامل زباله در این مکان تا یک ماه آینده خبر داد و در بحث زمین برای انتقال زباله این شهرستان بیان کرد: مازندران به چند نقطه تقسیم شده و هر چند شهرستان را اعتبار دادند و این سیاست موجب بهرهبرداری شد؛ این تصمیمات مبتنی بر سیاستگذاریهای مدیریت پسماند است و استاندار مازندران، معاونت عمرانی و مدیرعامل پسماند این مسیله را در دستور کار قرار دادند و اکنون در حال اجرایی است.
به گزارش تسنیم، با اجرای این تصمیم و شروع تخلیه زباله تمام امیدواری مردم محمودآباد بر تداوم اجرای این روند تخلیه است تا این مکان کامل پاک شود و امیدوارند مانند زمانی که مدتی تخلیه زباله دستور کار قرار گرفته بود اما تا انتها اجرایی نشد نشود چرا که بهدلیل مشکلاتی در محل مقصد و جلوگیری از روند انتقال زباله این پاکسازی صورت نگرفت تا این زبالهها در همین مکان باقی بماند.
انتهای پیام/