خبرگزاری میزاندسته بندی: حقوق بشر ، عمومی

غزه؛ میدان آزمایش ابزار‌های هوش مصنوعی برای رژیم صهیونیستی

غزه؛ میدان آزمایش ابزار‌های هوش مصنوعی برای رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی درطول ۱۸ ماه گذشته هوش مصنوعی را با تشخیص چهره، انتخاب هدف و تحلیل زبان عربی ادغام کرده و از آن برای هدف قرار دادن غیرنظامیان استفاده کرده است.

خبرگزاری میزان

رژیم صهیونیستی در اواخر سال ۲۰۲۳ پس از شکست روش‌های اطلاعاتی سنتی، از یک ابزار صوتی پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی برای یافتن و ترور یکی از فرماندهان مقاومت استفاده کرد.

این عملیات به شهادت بیش از ۱۲۵ غیرنظامی منجر شد و نشان‌دهنده تغییر گسترده‌تری در استقرار سریع فناوری‌های نظامی مبتنی بر هوش مصنوعی در طول جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه بود.

مقام‌های ناشناس آمریکایی و صهیونیست به نیویورک‌تایمز گفتند که این تنها یک نمونه از فناوری هوش مصنوعی مورد استفاده در غزه است.

اشغالگران در طول ۱۸ ماه گذشته هوش مصنوعی را با تشخیص چهره، انتخاب هدف و تجزیه و تحلیل زبان عربی ادغام کرده‌اند؛ این نوع هوش مصنوعی که به‌طور عمده از طریق همکاری‌های بین واحد ۸۲۰۰ ارتش رژیم صهیونیستی و نیرو‌های ذخیره ارتش اشغالگر در شرکت‌های فناوری مانند گوگل، مایکروسافت و متا، در یک مرکز نوآوری به نام استودیو توسعه یافته است.

وقتی فناوری هوش مصنوعی سرکش می‌شود

به‌گفته منابع صهیونیست و آمریکایی، حتی با وجود اینکه رژیم صهیونیستی برای ایجاد زرادخانه هوش مصنوعی سرعت گرفته بود، استفاده از فناوری‌ها در مواقعی به شناسایی‌های اشتباه و همچنین جان‌باختن غیرنظامیان منجر شده است. برخی از مقام‌های صهیونیست با پیامد‌های اخلاقی تکنیک‌های هوش مصنوعی که ممکن است به نظارت بیشتر و کشتار غیرنظامیان منجر شود، دست‌وپنجه نرم کرده‌اند.

به‌گفته کارشناسان نظامی اروپایی و آمریکایی، هیچ ارتش دیگری به اندازه رژیم صهیونیستی در آزمایش ابزار‌های هوش مصنوعی در درگیری‌ها فعال نبوده است؛ این اظهارات نگاهی اجمالی به چگونگی به‌کارگیری چنین فناوری در جنگ‌های آینده و چگونگی شکست آنها ارائه می‌کند.

توسعه سریع فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی درطول جنگ، به اشغالگران فرصت‌های بیشتری برای اعمال وحشی‌گری خود بر فلسطینیان داده و کارشناسانی مانند هاداس لوربر هشدار می‌دهند که این موضوع نگرانی‌های اخلاقی جدی را ایجاد می‌کند و نیاز به نظارت و پاسخگویی انسانی دارد.

لوربر با اشاره به اینکه این فناوری پرسش‌های اخلاقی جدی را مطرح می‌کند، توضیح داد که هوش مصنوعی نیاز به کنترل و توازن دارد و انسان‌ها باید تصمیم نهایی را بگیرند.

هوش مصنوعی مساوی با افزایش تلفات غیرنظامیان

رژیم صهیونیستی هوش مصنوعی را در سیستم‌های پهپادی خود ادغام کرده و آنها را قادر ساخته تا به‌طور خودکار اهداف را با دقت بالا شناسایی و ردیابی کنند؛ در عین حال، اشغالگران ابزار‌های هوش مصنوعی را به زبان عربی مجهز کرده و آن را نیز توسعه داده‌اند؛ این درحالی است که کارشناسان به نگرانی‌های اخلاقی ناشی از چنین فناوری‌هایی در جنگ اذعان دارند.

این الگوریتم نیز در مواقعی در تشخیص افرادی که چهره‌هایشان پوشیده بود، مشکل داشت. ۲ نفر از کارکنان نهاد‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی اذعان کردند که در نتیجه استفاده از این فناوری، فلسطینی‌ها پس از اینکه فناوری تشخیص چهره به اشتباه آنها را شناسایی می‌کرد، بازداشت و بازجویی می‌شدند.

دیده‌بان حقوق بشر در ماه سپتامبر (شهریور/مهر ۱۴۰۳) نگرانی‌هایی را درمورد استفاده اشغالگران از فناوری‌های نظارتی، هوش مصنوعی (AI) و سایر ابزار‌های دیجیتالی که مرگ و ویرانی غیرنظامیان را درطول جنگ علیه غزه به حداکثر می‌رساند، مطرح کرد.

این ابزار‌ها که رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند برای ارزیابی حضور غیرنظامیان، هدایت زمان حمله و تمایز بین غیرنظامیان و رزمندگان مقاومت در نظر گرفته شده‌اند، در واقع خطر آسیب به غیرنظامیان را افزایش می‌دهند.

استفاده رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی لاوِندِر برای بمباران غزه

منابع مطلع در آوریل سال گذشته (فروردین/اردیبهشت ۱۴۰۳) گزارش کرده بودند که حمله‌های هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در غزه از یک پایگاه داده مجهز به هوش مصنوعی به نام Lavender که پیش‌تر فاش نشده بود، استفاده کرده است. براساس گزارش منابع اطلاعاتی آشنا با جنگ جاری، این هوش مصنوعی ۳۷ هزار هدف ادعایی مرتبط با مقاومت فلسطین را شناسایی کرده است.

این منابع همچنین فاش کردند که مقام‌های نظامی رژیم صهیونیستی، به‌ویژه در هفته‌ها و ماه‌های اولیه نسل‌کشی، دستور کشتار تعداد قابل توجهی از غیرنظامیان فلسطینی را صادر کرده‌اند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا