عقبنشینی آمریکا از یمن؛ سرخوردگی شدید در تل آویو

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در تحولی قابلتوجه، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، روز سهشنبه ۶ مه ۲۰۲۵ اعلام کرد که حملات هوایی آمریکا به مواضع انصارالله در یمن متوقف میشود. این تصمیم پس از توافقی با میانجیگری عمان اتخاذ شد که بر اساس آن، انصارالله تعهد داد حملات به کشتیهای آمریکایی در دریای سرخ و تنگه بابالمندب را متوقف کند.
ترامپ در کنفرانسی مطبوعاتی با نخستوزیر کانادا، مارک کارنی، اظهار داشت: «حوثیها دیگر نمیخواهند بجنگند.» با این حال، این توافق شامل حملات انصارالله به اهداف اسرائیلی نمیشود. مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن، تأکید کرد که حمایت نظامی از غزه ادامه خواهد داشت.
عملیات ناکام «سوارکار خشن»
از مارس ۲۰۲۵، ایالات متحده تحت عملیات «سوارکار خشن» بیش از ۱۰۰۰ حمله هوایی به مواضع یمنیها انجام داد. با وجود این، حملات ارتش یمن به کشتیهای تجاری و نظامی مرتبط با رژیم اسرائیل در دریای سرخ، خلیج عدن و فراتر از آن در اقیانوس هند و دریای مدیترانه نیز ادامه یافت. سفیر سابق آمریکا در یمن، جرالد فایرشتاین، اذعان کرده بود: «توانایی آنها برای جایگزینی هر چیزی که ما نابود میکنیم، بدون مرز و محدودیت است.»
واکنش اسرائیل: نگرانی و ناامیدی
تصمیم ترامپ برای توقف حملات به یمن، واکنشهای منفی در اسرائیل به همراه داشت. رسانههای عبریزبان از جمله «معاریو» و «واللا» این تصمیم را «شوکآور» و «تحقیرآمیز» توصیف کردند. یک مقام اسرائیلی به روزنامه «اسرائیل هیوم» گفت: «اعلام ترامپ برای توقف بمباران یمن، خبری بسیار بد برای اسرائیل است، ما منتظر توضیح واشنگتن هستیم».
همچنین، شبکه ۱۴ اسرائیل گزارش داد که سهام شرکت کشتیرانی اسرائیلی زیم (ZIM) پس از اعلام توقف حملات آمریکا به یمن، حدود ۷ درصد کاهش یافته است.
روزنامه عبریزبان معاریو با تمسخر تهدیدهای اخیر ترامپ درباره نابودی صنعاء نوشت: آنچه امروز رخ داد کاملاً برخلاف آن تهدیدها بود. ترامپ آتشبس را اعلام کرد و با شروط جنبش انصارالله برای توقف حملات به یمن موافقت نمود، در حالی که تهدیدهای انصارالله علیه ما همچنان ادامه دارد.
وبگاه عبری واللا نیز با اشاره به سردرگمی رژیم صهیونیستی نوشت: چه کسی مسئول این شکست سیاسی است که بر اساس آن، اسرائیل از طریق تلویزیون از توقف آتش میان آمریکا و انصارالله باخبر شد؟
شبکه ۱۲ اسرائیل نیز هشدار داد: «اسرائیل بهتدریج وارد یک جنگ فرسایشی با انصارالله شدهاست و حملات دیگر تغییر خاصی ایجاد نمیکنند، بهویژه پس از آنکه آمریکا بیش از ۸۰۰ هدف را بمباران کرد اما نتیجهای نداشت».
در این راستا تصمیم آمریکا برای توقف حملات به یمن، نشانهای از شکست راهبردی واشنگتن در مهار یمنیها است. با وجود هزینههای سنگین نظامی و انسانی، ایالات متحده نتوانست اهداف خود را در یمن محقق کند. این عقبنشینی، نه تنها اعتبار آمریکا را در منطقه تضعیف کرد، بلکه نگرانیهای اسرائیل را نیز افزایش داده است.
انتهای پیام/