عالم بحرینی: شعار حجاج ایرانی نشانگر ماهیت سیاسی حج است

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «سید عباس شبّر»، عضو مجلس اسلامی علمای بحرین در گفتگو با تسنیم ضمن تشریح فلسفه عبادی-سیاسی حج ابراهیمی، به تشریح ابعاد سیاسی و اجتماعی این گردهمایی عظیم مسلمانان جهان در سرزمین وحی همزمان با جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه پرداخت.
حج، پایگاه وحدت مسلمانان و منبری برای حمایت از فلسطین
سید عباس شبر در پاسخ به سوالی در مورد فلسفه سیاسی-عبادی حج و ایستادگی در برابر طاغوت زمان اظهار داشت: حج یکی از شعائر مهم الهی است که امسال در شرایطی برگزار میشود که فلسطین اشغالی، غزه، کرانه باختری و هر وجب از خاک این سرزمین همچنان زیر چکمههای تجاوزکارانه رژیم اشغالگر است، رژیمی که بیپروا به جنایاتش علیه ملت و سرزمین فلسطین ادامه میدهد.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت نصرت و یاری ملت بیدفاع فلسطین در این برهه تاریخی گفت: یکی از اصول و مبادی فلسفه حج، تشریح بندگی خدا در مقابل بندگی طاغوت است. هدف خداوند سبحان و متعال هنگامی که این مناسک را بر بندگانش واجب ساخت، این بود که این فریضه وحدتبخش همه امت اسلامی با زبانها، فرهنگها، اقوام مختلف باشد. خداوند جمعی مسلمانان را در موقعیتی قرار داد که در خلال انجام اعمال حج، گرمای شدید هوا را تجربه مکنند و در شرایطی قرار بگیرد تا فقر و کمبودهای دیگر جوامع مسلمان را درک کند.
عضو مجلس اسلامی علمای بحرین، با تاکید بر ضرورت وحدت اسلامی و تجسم آن در خلال مناسک حج امسال گفت: هنگامی که انسان مؤمن در احرام، تلبیه، طواف و سعی صفا و مروه قرار میگیرد، این مناسک و شعائر حج، در حقیقت مسلمانان با طیفهای مختلف را متحد میکند.
ضرورت پایان اشغال فلسطین و بازپس گیری بیتالمقدس، قبله اول مسلمانان
این عالم بحرینی درباره پیوند حج و مسئله نصرت و یاری فلسطین، اظهار داشت: یکی از مهمترین و برجستهترین اموری که بر هر انسان مسلمان واجب است، یاری سایر مسلمانان است؛ حال چگونه ممکن است در قبال اشغال مسجدالاقصی، قبله نخست مسلمانان و اماکن مقدسه اسلامی در این سرزمین سکوت کنیم. ما میگوییم از وظایف هر انسان مسلمان حاضر در سرزمین وحی این است که ظلمی را که ملت مظلوم فلسطین متحمل میشود، درک کند و در برخی موقعیتها همانند عرفه و رمی جمرات برای آنان دعا کند. بسیار مهم است که انسان مسلمانی که فریضه حج را به جای میآورد، نیاز واقعی ملت فلسطین را درک کند و ابعاد این ظلم را به اطلاع همه حاضران در حج برساند.
شعار امسال بعثه جمهوری اسلامی ایران؛ نشانگر ماهیت سیاسی مناسک حج
سید عباس شبر در پاسخ به سوالی در مورد شعار امسال بعثه جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «حج؛ سلوک قرآنی، همگرایی و حمایت از فلسطین مظلوم» اظهار داشت: همان طور که در ابتدای این گفتگو بیان کردم اعمال و مناسک حج در حقیقت اعمالی سیاسی است، جنبه سیاسی این فریضه را نمیتوان از این اعمال جدا کرد. یکی از مهم ترین نکات در اعمال حج وجود همین تفاوت در اقوام و نژادها و مذاهب است. مسئله وحدت بین قومیتها و گروه های مختلف مذهبی که در این فضای مذهبی گرد هم می آیند و همگی رو به قبلهای واحد به عبادت پروردگار روی میآورند بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: حتی از نگاه دشمنان اسلام هم وقتی به این وحدت و یکپارچگی عبادی و نحوه طواف شیعیان، اهل سنت، اباضیها و دیگر مذاهب اسلامی مینگریم، متوجه اهمیت سیاسی آن میشویم. همه اینها نشانه روشنی است از اینکه حج، مناسکی سیاسی است که باید از سوی اسلامگرایان در کشورهایشان بر روی آن سرمایهگذاری شود تا دشمن را به وحشت بیندازدو ابهت اسلام را به دشمنان بفهماند. اسلام، دین شکست ناپذیری است و این حقوقی که از امت فلسطین سلب شده، باید به امت ما بازگردانده شود؛ این حق باید به فلسطینیان بازگردانده شود و قبله نخست مسلمین بار دیگر به آغوش اسلام بازگردد.
عضو مجلس اسلامی علمای بحرین در تشریح انتظارات از حجاج کشورهای اسلامی در سال جاری به ویژه به سبب تقارن این کنگره عظیم اسلامی با تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در حق مردم مظلوم و بیدفاع فلسطین گفت: زائران حاضر در حرم امن ابراهیمی، هرگز مسئله فلسطین را فراموش نخواهند کرد. احساسی که هر مسلمان نسبت به آنچه این روزها در فلسطین و به خصوص در غزه میگذرد، دارد، محوری خواهد بود که کلیه حجاج حاضر در مراسم امسال را در کنار یکدیگر متحد خواهد کرد.
ضرورت یادآوری صبر و استقامت مردم فلسطین در مناسک حج از سوی حجاج
سید عباس شبر در پاسخ به سوالی درباره چگونگی حمایت و پشتیبانی حجاج حج ابراهیمی از ملت فلسطین گفت: بر هر مسلمانی واجب است دیگر حجاج را که شاید اطلاعات اندکی درباره آرمان فلسطین دارند، به مطالعه در این زمینه تشویق و ترغیب کنند و افکار عمومی مسلمانان همه مذاهب را درباره مسئله فلسطین تقویت کند و آن را به مسئله و کانون حج امسال مبدل سازد.
وی افزود: هر مسلمانی باید در حد وسع و توان خود به اطلاعرسانی و برگزاری برنامهها در کاروانها و دیگر مناسبتهایی که میتوان مسئله فلسطین را مطرح کرد، اهتمام ورزد تا این مسئله همچنان در راس شعارهای حج امسال باشد.
سید عباس شبر با بازخوانی روایت تاریخی تلاشهای حضرت هاجر (س) در سعی صفا و مروه برای یافتن آب برای نوزادش و محرومیت امروز ملت فلسطین در نوار غزه از دسترسی به آب و غذا اظهار داشت: انسان مسلمان باید این واقعیات را درک کند و فلسفه واقعی حج، این است که پایداری و صبری را که ملت فلسطین تحمل میکند، با تمام وجود لمس کند. مسلمانان باید اهمیت طواف را که بیانگر وحدت واقعی مسلمانان و محور عبادت آنان در مسیر تقرب به خداوند متعال است، فهم کنند.
سید شبّر سپس با اشاره به پایداری و ثبات قدم ملت فلسطین با وجود تمام جنایتهایی که صهیونیست ها در حق این مردم مظلوم مرتکب شدهاند افزود: حاجیان حج ابراهیمی امسال باید دغدغه امت اسلامی را پیش روی خویش قرار داده و برای همه مسلمانان و همچنین ملت فلسطین که به علت محدودیتها و کارشکنیهای رژیم اشغالگر از ادای این مناسک و فریضه الهی محروم شده اند، دعا کنند و مظلومیت آنها را به همگان یادآور شوند.
حقوق بشر مدنظر کشورهای غربی در پرونده فلسطین رنگ باخت
عضو مجلس اسلامی علمای بحرین در پاسخ به سوالی در مورد ضرورت مقابله با طاغوت زمان با اشاره به جنایات اسرائیل در حق ملت های مظلوم منطقه از جمله لبنان و فلسطین از زمان روز نکبت در سال ۱۹۴۸ تا به امروز گفت: حقایق برای همگان آشکار شده است و همه میدانند که مسئله حقوق بشر به ویژه برای کشورهای غربی که همواره لاف آن را میزدند، به تاریخ پیوسته است. مسئله حقوق بشر نزد کشورهای غربی در زمانی که نوبت به فلسطین رسید، رنگ باخت.
وی ادامه داد: واقعیتی که پس از شهادت سید الاقدس، شهید «سید حسن نصرالله» تجربه میکنیم، ضایعه بزرگی است که جهان اسلام از این نعمت محروم شد، اما ما از میان خاکستر برمیخیزیم تا خشم و اعتراض خود را علیه طاغوت اعلام کنیم و همگان را به سوی توحید و وحدت واقعی دعوت کنیم و در برابر هر کسی که برای تفرقه افکنی امت تلاش میکند، بایستیم.
سید عباس شبر در بخش پایانی این گفتگو در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در مورد اینکه چگونه میتوان از مراسم سیاسی و عبادی حج بستری مناسب برای حمایت از آرمان فلسطین و افزایش آگاهیهای جمعی مسلمین درباره مظلومیت فلسطینیان ایجاد کرد گفت: اگرچه بنا بر خواسته مسئولان حج سعودی امکان برافراشتن پلاکاردها و سردادن شعارهای حمایت از ملت فلسطین در این گردهمایی ممکن نیست، اما میتوان از طریق گفتگوهای فرد به فرد، به هر کسی که اطلاعات کافی درباره فلسطین ندارد، اطلاع رسانی لازم را کرد و بدین شکل آگاهی بخشی نسبت به آرمان فلسطین را در میان همه مسلمانان عالم رقم زد.
انتهای پیام/