طحان نظیف: تصمیمگیری درباره پالرمو و CFT بهعهده مجمع است


طحان نظیف درباره نظر شورای نگهبان نسبت به لوایح پالرمو و CFT گفت: با توجه به اینکه این موضوع یکبار در مجلس به تصویب رسیده است و شورای نگهبان نیز نسبت به آن اعلام نظر کرده است، در زمان حاضر نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام است که مدنظر قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری آنا، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری که صبح امروز (شنبه ۶ بهمن) برگزار شد، با اشاره به آخرین طرحها و لوایح مورد بررسی در این شورا گفت: با اصلاحات صورتگرفته توسط مجلس بسیاری از ایرادات مصوبه لایحه بودجه برطرف شد ولی همچنان برخی از این ایرادات و ابهامات باقی است.
وی افزود: در تبصره اول که موضوع مالیات است حکمی در رابطه با مالیات سالانه خودروهای لوکس بود که ایراداتی داشت و با اصلاحات صورتگرفته از سوی مجلس، ایراد مربوطه برطرف شد. نکته بعدی مالیات بر زمینهای گرانقیمت بود که از حیث محدود شدن حق دادخواهی افراد مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت که با اصلاحات صورتگرفته در مجلس این ایراد نیز برطرف شد.
طحان نظیف خاطرنشان کرد: همچنین در خصوص بحث تعیین حقوق گمرکی گوشیهای همراه خارجی از حیث اینکه تعیین حقوق گمرکی از سوی دولت مغایر اصل ۸۵ قانون اساسی بود، از سوی مجلس اصلاح شد و ایراد مورد نظر نیز به این ترتیب رفع شد.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: علاوه بر این در مصوبه مجلس در رابطه با بودجه ابهامی در خصوص افراد مشمول قانون کار که در دستگاههای اجرایی مشغول هستند وجود داشت که در مصوبه ذکر شد این افراد از قانون خدمات کشوری مستثنی هستند و حقوق آنها براساس همان مصوبه شورایعالی کار خواهد بود و بنابراین ایراد شورای نگهبان نیز نسبت به این مصوبه برطرف شد.
وی اضافه کرد: همچنین ایرادات وارده به مصوبه اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان اخیراً توسط مجلس مورد اصلاح قرار گرفت که به دست ما رسیده ولی هنوز بررسی روی آن صورت نگرفته است، البته هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص هم نکاتی درباره این مصوبه دارد که باید مدنظر قرار گیرد.
طحان نظیف درباره نظر شورای نگهبان نسبت به لوایح پالرمو و CFT گفت: با توجه به اینکه این موضوع یکبار در مجلس به تصویب رسیده است و شورای نگهبان نیز نسبت به آن اعلام نظر کرده است در زمان حاضر نظر مجمع است که مدنظر قرار میگیرد و تصمیمگیری درباره این موضوع با توجه به نظام حقوقی کشور بهعهده مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوالی درباره شفافیت در بررسی صلاحیتها گفت: در حیطه مصوبات ما پیشتاز در شفافیت بودهایم. در حوزه انتخابات نیز در حدی که مجوز قانونی وجود دارد ما شفافیت داشتهایم، طبیعتاً اگر نیازی به شفافیت بیشتر باشد نیازمند اصلاح قانون است. در همین انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی چندین هزار ملاقات، جلسه و ارتباط با داوطلبان محترم داشتیم که بسیاری از ابهامات داوطلبان و ابهامات ما برطرف شد و ما این روال را داشتیم و در آینده هم خواهیم داشت.
طحان نظیف درخصوص اظهارات یک چهره سیاسی درباره ارتباط عملکرد شورای نگهبان با میزان مشارکت گفت: ما در شورای نگهبان مدام میگوییم مشارکت برای ما مهم است ولی برخیها میگویند شما خودتان نمیدانید مشارکت برای شما مهم نیست. بارها گفتهایم مشارکت به عوامل مختلفی بستگی دارد که هرکدام از عوامل سهم و وزنی دارد، فارغ از سهم و وزن هر عامل همه باید در این جهت تلاش کنند. ما هم در شورای نگهبان همواره بر این امر قائل بودهایم و تلاش کردهایم و نتیجه آن در خروجی نظرات شورا و آراء مردم قابلمشاهده است و همواره حضور اشخاص و جریانات سیاسی مختلف را در عرصه انتخابات و اداره کشور شاهد بودهایم.
طحاننظیف درباره تعویق برگزاری انتخابات شوراها گفت: فرایندهای برگزاری انتخابات در سال آینده در حال طی شدن است مگر اینکه مجلس مصوبه جدیدی داشته باشد و قانون موجود را اصلاح کند. البته این موضوع مسبوق به سابقه است و در گذشته یکبار مدت دوره شوراها تمدید شد و انتخاب آن به تعویق افتاد و این موضوع با اشکال شورای نگهبان مواجه نشد، بههرحال این روزها سناریوهای مختلفی مطرح است که تا مجلس چیزی را تصویب نکند نمیتوان نسبتبه جزئیات آن اظهارنظر کرد چون مبنای ما مصوبهای است که در مجلس تصویب میشود. براساس قانون، انتخابات میاندورهای باید با انتخابات سراسری برگزار شود لذا اگر سال آینده انتخابات شوراها رو نداشته باشیم، انتخابات میاندورهای هم برگزار نخواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان درباره شفافیت بودجه گفت: شفافیت بودجه ابعاد مختلفی دارد یکی از مهمترین ابعاد آن جامعیت بودجه است یعنی همه منابع و مصارف در بودجه بیاید و در سقف بودجه لحاظ شده باشد یکی از پرتکرارترین ایرادات شورای نگهبان در بودجه سالهای مختلف از جمله در بودجه سال آینده همین ایراد اصل ۵۲ قانون اساسی است که در مرحله قبل موارد متعددی را شامل میشد و با اصلاحات اخیر مجلس برخی از آنها برطرف شد و برخی از آنها از نظر ما همچنان باقی است.
در حال بهروزرسانی…