شکایت دادستانهای آمریکایی از ترامپ

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، دادستان های ۱۵ ایالت دموکرات آمریکا از دونالد ترامپ به دلیل اعلام وضعیت اضطراری ملی در حوزه انرژی شکایت کرده و تلاش کردند این فرمان اجرایی را لغو کنند.
آنها این فرمان را تلاشی غیرقانونی برای نادیده گرفتن مقررات و تعجیل در صدور مجوز توسعه صنعت نفت و گاز دانستند.
براساس این گزارش، دادستانهای ایالتهای دموکرات مانندکالیفرنیا، واشنگتن و نیویورک اظهار کردند که استفاده از اختیارات فوق العاده برای دورزدن فرآیندهای مجوزداده شده عادی برای صدها پروژه پیشنهاد شده، آسیبی جبران ناپذیر به منابع طبیعی و تاریخی وارد کرده و آب قابل شرب و حیات وحش را به خطر می اندازد.
این شکایت در دادگاه فدرال سیاتل ثبت شده و دادستان ها در آن گفتند که فرمان اجرایی ترامپ در روز ۲۰ ژانویه مبنی بر اعلام وضعیت اضطراری ملی در حوزه انرژی غیرقانونی بوده و تلاشها برای اجرای این دستور با کمک گروه نظامی مهندسان ارتش و شورای مشورتی حفاظت از آثار تاریخی(ACHP) نقض قوانین اجرایی است.
آنها همچنین خواستار حکم ممنوعیت این گروه نظامی و ACHP از سازوکارهای اضطراری در صدور مجوز برای پروژه های مربوط به انرژی شدند.
در همین حال، کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد رئیس جمهور صلاحیت تعیین وضعیت اضطراری ملی را دارد و دادستان ها و دادگاه ها چنین اجازه ای ندارند. رئیس جمهور ترامپ تشخیص داده که رها کردن انرژی آمریکا برای اقتصاد و امنیت ملی ما حیاتی است.
دونالد ترامپ در روز ۲۰ ژانویه وضعیت اضطراری ملی در حوزه انرژی اعلام و ادعا کرد توسعه و تولید انرژی و مواد معدنی حیاتی برای تامین نیازهای کشور با شکست مواجه شده است. از این رو به روسای نهادهای دولتی دستور داد تا از اختیارات فوق العاده برای سرعت بخشیدن به مجوزها و حذف موانع تولید انرژی استفاده کنند.
راب بونتا دادستان کل ایالت کالیفرنیا و از اعضای حزب دموکرات آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که این فقط یک دستور اجرایی غیرقانونی دیگر از سوی رئیس جمهور است که این بار بسیار فراتر از حد اختیارات فوق العاده خود عمل کرده است.
این در حالی است که تولید انرژی در آمریکا به رکورد بیسابقه ای نزدیک شده با وجود آن که برای نخستین بار در دهههای اخیر درخواستها برای برق به دلیل توسعه و گسترش هوش مصنوعی در حال افزایش است. بهای نفت خام نیز نسبت به یک سال گذشته حدود ۲۰ درصد و نسبت به اوج قیمت در سال ۲۰۲۲، حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.
براساس قانون اساسی آمریکا، رئیس جمهور میتواند با استفاده از اختیارات فوق العاده از مجوزهای خاصی استفاده کند، مجوزهایی که اغلب در مواقع بحران از آن استفاده می شود. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود برای مبارزه با همهگیری کووید ۱۹، اعلام وضعیت اضطراری کرده بود.
ترامپ همچنین در نخستین روز از دور دوم ریاست جمهوریش، برای تسریع در ساخت مراکز نگه داری از مهاجران غیرقانونی و ساخت دیوار در مرز جنوبی با مکزیک، و در نهایت مبارزه با هجوم مهاجران غیرقانونی وضعیت اضطراری اعلام کرد. استفاده او از وضعیت اضطراری ملی برای اعمال تعرفههای تجاری نیز تقریبا با یک رای گیری دو حزبی در سنا پایان یافت.
در همین حال سی ان ان روز گذشته گزارش داد که دولت ترامپ به دنبال کاهش شدید در بودجه برخی از برنامهها از جمله محیط زیست، برنامه های آموزشی و بهداشت و سلامت است.
رئیس جمهور آمریکا همچنین در نخستین روز از دور دوم ریاستش بر کاخ سفید، فرامین محیط زیستی دیگری با هدف کاهش مقررات زیست محیطی و افزایش تولید و استخراج نفت صادر کرد.
دونالد ترامپ برای بار دوم طی یک دهه اخیر و طی یک فرمان اجرایی، ایالات متحده را از توافق آب و هوایی پاریس خارج کرد. با این فرمان ترامپ، آمریکا بزرگترین کشور کنارهگیری کرده از این توافق جهانی است که هدف از آن مبارزه با تغییرات آب و هوایی است.
ترامپ دور اول ریاست جمهوری خود نیز از این توافق عقب نشینی کرده بود اما آمریکا در دوره جو بایدن به این توافق بازگشت و حالا ترامپ بار دیگر از آن خارج شد.
علاوه بر این، دونالد ترامپ یک فرمان اجرایی را امضا کرد که براساس آن الزام به برقی بودن نیمی از خودروهای جدید فروخته شده در آمریکا تا سال ۲۰۳۰، لغو میشود.
ترامپ در این فرمان تاکید کرد اختصاص بودجه ۵ میلیارد دلاری برای ساخت سکوها و ایستگاه های شارژ این نوع خودروها متوقف می شود و خواستار پایان دادن به معافیتی برای ایالت های مختلف شد که طی آن باید قوانین آلایندگی صفر خودروها تا سال ۲۰۳۵ را اتخاذ کنند.
انتهای پیام/