خبرگزاری میزاندسته بندی: حقوق بشر ، عمومی

شبح نسل‌کشی فصلی تاریک در تاریخ بشر

شبح نسل‌کشی فصلی تاریک در تاریخ بشر

نسل‌کشی نشان‌دهنده تاریک‌ترین فصل‌های تاریخ بشر بوده و درک وقایع و شرایط تاریخی که به نسل‌کشی منجر شده است برای ایجاد آگاهی و جلوگیری از تکرار آنها ضروری است.

خبرگزاری میزان

جهان در ۹ دسامبر، روز جهانی بزرگداشت و کرامت قربانیان جنایت نسل‌کشی را گرامی می‌دارد.

روز جهانی بزرگداشت و کرامت قربانیان جنایت نسل‌کشی روزی برای یادآوری قربانیان نسل‌کشی (مصادف با سالگرد تصویب کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی)، یکی از بزرگ‌ترین جنایت‌های تاریخ بشر، و تاکید مجدد بر مسئولیت جمعی برای جلوگیری از تکرار چنین فجایعی است. 

این مراسم از افراد و ملت‌ها می‌خواهد تا در درس‌های تاریخ تامل کنند، با نفرت مبارزه کنند و فرهنگ عزت و احترام برای همه را ترویج کنند. 

نسل‌کشی نشان‌دهنده تاریک‌ترین فصل‌های تاریخ بشر است، جایی که تعصب و نفرت در قساوت‌های جمعی به اوج خود می‌رسد. با گرامیداشت یاد قربانیان، تاثیر مخرب نسل‌کشی بر افراد، خانواده‌ها و کل جوامع تصدیق می‌شود.

آنچه از روز جهانی بزرگداشت و کرامت قربانیان جنایت نسل‌کشی می‌دانیم

این روز همچنین فراخوانی برای اقدام جهت جلوگیری از نسل‌کشی‌های کنونی و آینده با پرداختن به علل ریشه‌ای مانند نژادپرستی، عدم تحمل و سخنان نفرت‌پراکنانه است. 

کارشناسان می‌گویند که درک وقایع و شرایط تاریخی که به نسل‌کشی منجر شده است برای ایجاد آگاهی و جلوگیری از تکرار آنها ضروری است. 

ترویج و حمایت از حقوق همه افراد، صرف نظر از نژاد، مذهب، یا قومیت، برای تقویت صلح و عدالت حیاتی است. 

پیام دبیرکل سازمان ملل درپی روز جهانی بزرگداشت و کرامت قربانیان جنایت نسل‌کشی

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز درپی روز جهانی بزرگداشت و کرامت قربانیان جنایت نسل‌کشی پیامی صادر کرده که متن پیام به شرح زیر است:

امروز هفتادوششمین سالگرد تصویب کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی است. 

این کنوانسیون که درپی وحشت غیرقابل تصور نسل‌کشی به تصویب رسید، تعهدی برای قربانیان و بازماندگان نسل‌کشی است تا اطمینان حاصل شود که این جنایت‌ها هرگز دوباره تکرار نمی‌شوند.

به‌طرز غم‌انگیزی، در جهانی که دچار تفرقه، بی‌اعتمادی و خشونت است، شبح تاریک نسل‌کشی هنوز همراه ماست.

آنچه از روز جهانی بزرگداشت و کرامت قربانیان جنایت نسل‌کشی می‌دانیم

به نام قربانیان و بازماندگان نسل‌کشی، همه دولت‌ها باید این کنوانسیون را تصویب و به‌طور کامل اجرا کنند و عاملان آن را مورد بازخواست قرار دهند.

ما باید ابزار‌های پیشگیری، ازجمله آموزش و مقابله با اطلاعات نادرست را تقویت کنیم که می‌تواند سخنان نفرت پراکنانه و قصد و اقدام نسل‌کشی را تقویت کند.

ما باید به تصمیم‌های دیوان بین‌المللی دادگستری درمورد اعمال کنوانسیون احترام گذاشته و آنها را اجرا کنیم؛ و ما باید تمام تلاش خود را برای شناسایی علائم هشداردهنده اولیه و به‌صدا درآوردن آن انجام دهیم.

بهترین راه برای احترام به قربانیان و بازماندگان نسل‌کشی، افزایش اقدام‌ها برای جلوگیری از این جنایت وحشیانه است.

از کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی چه می‌دانیم؟

کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی (CPPCG) یا کنوانسیون نسل‌کشی، یک معاهده بین‌المللی است که نسل‌کشی را جرم‌انگاری کرده و دولت‌ها را ملزم به عدم انجام آن می‌کند. این کنوانسیون، نخستین سند قانونی برای تدوین نسل‌کشی به‌عنوان یک جنایت و نخستین معاهده حقوق بشری بود که به اتفاق آرا ازسوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۹ دسامبر ۱۹۴۸ (۱۸ آذر ۱۳۲۷) تصویب شد.

این کنوانسیون در ۱۲ ژانویه ۱۹۵۱ (۲۲ دی ۱۳۲۹) اجرایی شد و دارای ۱۵۲ کشور عضو است. 

آنچه از روز جهانی بزرگداشت و کرامت قربانیان جنایت نسل‌کشی می‌دانیم

کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی، نسل‌کشی را با عنوان تلاش عمدی برای نابودی کامل یا جزئی یک گروه براساس ملیت، قومیت، نژاد یا مذهب آنها تعریف می‌کند. 

این کنوانسیون، چندین عمل را مانند تحمیل کنترل زاد و ولد و انتقال اجباری کودکان، و همدستی، تلاش یا تحریک برای ارتکاب آن به‌عنوان نسل‌کشی به‌رسمیت می‌شناسد و جرم‌انگاری می‌کند.

کشور‌های عضو کنوانسیون، از انجام نسل‌کشی منع شده و همه مرتکبان صرف‌نظر از این‌که افراد عادی، مقام‌های دولتی یا سران سیاسی دارای مصونیت حاکمیتی باشند، باید محاکمه شوند.

نسل‌کشی چیست؟ 

در کنوانسیون حاضر، نسل‌کشی به هر یک از اعمال زیر اطلاق می‌شود که به قصد نابودی کلی یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی انجام می‌شود:

– کشتن اعضای گروه

– ایجاد آسیب جدی جسمی یا روحی به اعضای گروه

– تحمیل عمدی شرایط زندگی گروهی به گونه‌‍‌ای که به‌طور کلی یا جزئی تخریب فیزیکی آن گروه را به‌همراه داشته باشد.

– اعمال تدابیری برای جلوگیری از زاد و ولد در داخل گروه

– انتقال اجباری کودکان یک گروه به گروهی دیگر

تازه‌ترین نمونه از نسل‌کشی که جهان شاهد است

تازه‌ترین نسل‌کشی که جهان امروزه شاهد آن بوده، نسل‌کشی فلسطینیان ازسوی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه است.

بسیاری از گروه‌ها و نهاد‌های حقوق بشری و بین‌المللی اقدام‌های رژیم صهیونیستی را به‌عنوان نسل‌کشی تعریف کرده‌اند.

عفو بین‌الملل در گزارشی جدید به این نتیجه رسیده که جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه نسل‌کشی به‌حساب می‌آید.

این گزارش می‌گوید: نتیجه‌گیری درباره نسل‌کشی اسرائیل علیه فلسطینیان در غزه، براساس ماه‌ها تحقیق عفو بین‌الملل، از جمله مصاحبه‌های گسترده با شاهدان، تحلیل شواهد بصری و دیجیتال، از جمله تصاویر ماهواره‌ای، و اظهارات مقام‌های ارشد کابینه و ارتش اسرائیل است.

این گروه اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی دست‌کم ۳ مورد از ۵ عملی را که در کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ ممنوع شده، مرتکب شده است. این موارد شامل کشتار بی‌رویه غیرنظامیان، ایجاد صدمه‌های جدی جسمی یا روحی، و سخت کردن عمدی شرایط زندگی فلسطینیان در غزه است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا