شاهمرادیزاده: «سر سفره خدا» توانسته در دل مردم جا باز کند

گفتوگو|

ماشاءالله شاهمرادیزاده، بازیگر و مجری برنامه «سر سفره خدا»، با اشاره به گذشت دو سال از حضورش در این برنامه، تأکید کرد که گروه اجرایی پس از تلاش و همراهی مداوم، توانستهاند در دل مردم و بهویژه کودکان جا باز کرده و در لحظات سحرگاهی ماه رمضان کنار سفرههایشان پذیرفته شوند.
برنامه «سر سفره خدا»، نهمین سال حضور خود را کنار سفرههای سحرگاهی گذراند. این برنامه به عنوان طرحی متفاوت، تولیدات سحرگاهی را از انحصار خارج کرده و تمام اعضای خانواده را به پای ثابت سفرههای سحری تبدیل کرده است.
ماشاءالله شاهمرادیزاده بازیگر و مجری برنامه «سر سفره خدا» درباره اعضای تیم «سر سفره خدا» گفت: عزیزان تیم «سر سفره خدا» حدود ده، یازده سال است که این برنامه زیبا را اجرا میکنند و در تمام این مدت، پیوسته در کنار یکدیگر بودهاند. اکنون میتوان گفت حامد مدرس، این مجری توانا و پرتلاش، همچنین احسان مهدی و امیر سهیلی، از پابرجاترین افراد حاضر در «سر سفره خدا» بودهاند. البته از پشت صحنه خبر دقیقی ندارم، اما برادران غفاری و دیگر عزیزانی که آنجا زحمت میکشند نیز در ساخت این مجموعه نقش بسزایی داشتهاند.
وی اظهار کرد: از منظر هنری، آنچه در ذهن من وجود دارد این است که وقتی یک شخصیت یا یک تیپ، بتواند با مردم ارتباط برقرار کند و مورد علاقهشان قرار گیرد، رسیدن به این جایگاه زمانبر است. مردم کمکم با آن تیپ و شخصیت انس میگیرند و به تماشای آن علاقهمند میشوند.
شاهمرادیزاده ادامه داد: مسیر باید طی شود تا دو نفر، مثلاً مانند لورل و هاردی، به چنین جایگاهی برسند که مردم در سراسر جهان آنها را با همان ویژگیها دوست بدارند. زمان زیادی لازم است تا گروهی مانند «سر سفره خدا» در دل مردم جا باز کند، با آنها مأنوس شود و مورد علاقهشان قرار گیرد.
بازیگر سینما و تلویزیون خاطرنشان کرد: حدود دو سال است که افتخار همکاری با دوستانم در این مجموعه را دارم. البته زحمت اصلی بر دوش آنها بوده است، اما من نیز همراهی کردهام. احساس میکنم طی این مدت، زمانی صرف شده تا مردم ما را در آن ساعت بسیار مهم و عزیز، در کنار خود بر سر سفرهشان بپذیرند؛ بهویژه کودکان عزیز که تأثیر این برنامه بر آنها بسیار زیاد است.
این رزمنده دفاع مقدس با اشاره به اینکه او به نقاط مختلف کشور برای سخنرانی، روایت خاطرات جنگ و صحبت درباره دوران دفاع مقدس سفر کرده است، گفت: پیش از حضور من روی سن برای سخنرانی، دو تا سه دقیقه فیلم از کارهایی که در آنها بازی کردهام، مانند «معراجیها»، «اخراجیها»، «دارا و ندار» و «خیلی دور، خیلی نزدیک» پخش میکنند تا مقدمهای باشد برای صحبتهای من، اما حالا در این دو سال اخیر، برنامه «سر سفره خدا» نیز به آن مجموعه اضافه شده است و این برایم جالب بود.
شاهمرادیزاده ادامه داد: خدا را شکر تأثیر این برنامه، بهویژه در ماه خدا که فضای برنامه نیز خداییست، بسیار بالاست. این اثر بیتردید لطف خود خداست.
وی در ادامه در مورد روند اجرای برنامه گفت: باید بگویم که در درجه اول، انرژی و توان حامد مدرس نقش بسیار مهمی دارد. او چنان با انرژی ظاهر میشود که وقتی ساعت سه و نیم شب میشود و زمان پخش برنامه فرا میرسد، با تمام وجود و نشاط با بچهها سلام و احوالپرسی میکنند و برنامهشان را اجرا میکنند، بهگونهای که اصلاً حس نمیشود از ساعت ۱۰ شب تا آن لحظه مشغول آمادهسازی بودهایم.
این بازیگر افزود: از ساعت ۱۰ شب، ما درباره برنامه آن شب بحث و گفتوگو میکنیم، متن مینویسیم، تقسیم نقش میکنیم که چه کسی چه کاری انجام دهد و تا لحظه شروع، خسته و کوفته شدهایم، اما وقتی گفته میشود «آنتن شروع شد»، او با تمام توان وارد صحنه میشوند. این انرژی و انگیزه، بسیار ارزشمند و تأثیرگذار است.
شاهمرادیزاده در مورد امیر سهیلی، بازیگر دیگر این مجموعه هم گفت: امیر سهیلی، بازیگر نقش «فری»، که کوهی از تجربه در تئاتر، فیلم و نویسندگی است، همواره در کنار کسانی قرار دارد که درباره متن گفتوگو میکنند. تا زمانی که متن بهدرستی پخته نشود و او بهعنوان یک استاد، آن را تأیید نکند و بهاصطلاح امضایش را پای آن نگذارد، هیچکدام از ما حاضر نمیشویم جلوی دوربین برویم. متن باید کاملاً آماده و مورد تأیید او باشد.
او بیان کرد: در این میان، تجربه شخصی من هم جالب است. تا پیش از این، خودم هیچگاه چنین اجرایی نداشتم، اما حالا در این برنامه، ما تقریباً ۱۲۰ دقیقه بهصورت زنده مقابل مردم هستیم. این مسئله جز با کمک خداوند ممکن نیست. دو ساعت کامل چهار نفر جلوی دوربین هستند و برنامه را پیش میبرند. البته در میانه برنامه آیتمهایی وجود دارد که باعث تغییر نقش یا جابهجایی صحنه میشود، اما این دو ساعت اجرای زنده واقعاً حجم زیادی از کار را در بر میگیرد. اینکه چنین برنامهای بهصورت پیوسته اجرا میشود، تنها به لطف خداوند و اخلاص همه اعضای گروه ممکن شده است.
بازیگر برنامه «سر سفره خدا» گفت: برای تداوم این مسیر، باید بگویم حالا که این گروه با هم هماهنگ شدهاند و بهاصطلاح در و تخته با هم جور آمدهاند و حالا که بچهها یعنی مخاطبان اصلی ما با آقای احسان، آقای مدرس و شخصیت ماشاءالله ارتباط برقرار کردهاند و دوستشان دارند، این جمع نباید از هم پاشیده شود. الان زمان بهرهبرداری از این ظرفیت است و باید این گروه تقویت شود. به این معنا که فرصت بیشتری در اختیارشان قرار گیرد، امکانات بیشتری فراهم شود و دکور برنامه غنیتر و پویاتر باشد.
شاهمرادیزاده افزود: مثلاً بتوانیم خانواده آقا فری را نشان دهیم، خانواده آقا ماشاءالله را معرفی کنیم یا دوستان و مدرسه آقای احسان را به تصویر بکشیم. این موارد دست ما را برای نوشتن فیلمنامهها و قصههای جدید باز میکند و به توسعه برنامه کمک میکند. در حال حاضر، ما تنها یک دکور در اختیار داریم و بس؛ آنهم دکوری کوچک. بهتازگی یک فضای مسجدی نیز ایجاد کردهایم که قطعاً به بزرگتر شدن دکور کمک کرده و وضعیت فضا را تا حدی بهتر کرده است. این به نوبه خود میتواند دست نویسندگان و ایدهپردازان برنامه را بازتر کند. در حال حاضر، مثلاً نمیتوانیم به مدرسه آقای احسان برویم، اما اگر یک کلاس درس در همینجا طراحی و ساخته میشد که نقش مدرسه احسان را ایفا کند، بخش قابل توجهی به فیلمنامه و متن برنامه اضافه میشد و بچهها هم ارتباط بیشتری با آن پیدا میکردند.
این هنرمند، در میانه صحبت خود ضمن اشاره به این موضوع که نیمی از جمعیت کودکان، دختران هستند، انتقادی را به برنامه مطرح کرد: با این وجود، در ترکیب شخصیتهای برنامه، هیچ دختری حضور ندارد. این خلأ موجب میشود بخش بزرگی از مخاطبان بالقوه خود را از دست بدهیم. بهتر است در برنامه، یک شخصیت خانم، مثلاً یک معلم یا کودک دختر نیز حضور داشته باشد تا آنها نیز وارد قصه شوند.
وی ادامه داد: این کار نهتنها قلم نویسندهها را برای خلق قصههای جدید باز میکند، بلکه میتواند جمعیتی حدود ۱۰میلیون نفر را به مخاطبان برنامه اضافه کند؛ کودکانی که با دل و جان، برنامه را تماشا خواهند کرد. حفظ و دلگرم کردن کودکان، اتفاق بسیار ارزشمندی است.
شاهمرادیزاده بیان کرد: واقعاً حیف است که برنامهای مانند «سر سفره خدا» فقط در ماه رمضان پخش شود، سپس تا مثلاً محرم یا اربعین ادامه یابد و بعد دوباره قطع شود تا مثلاً هفته دفاع مقدس یا هفته بسیج. این نوع پراکندگی، شأن و جایگاه برنامه را پایین میآورد. این برنامه نباید دچار وقفه شود. نمیگویم هر شب باید روی آنتن باشد، اما مثلاً در شبهای پنجشنبه و جمعه که روز بعد تعطیل است یا آن روز، روز تعطیل بوده است، ادامه پیدا کند. چون وقتی برنامه قطع میشود، یک وقفه ایجاد میشود که بازگرداندن مخاطب به آن حالوهوا و انس اولیه بسیار سخت خواهد شد.
این بازیگر سینما و تلویزیون در پایان خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم کار فرهنگی انجام دهیم، راههای بسیاری پیش رویمان هست، اما باید به این نتیجه برسیم که حتماً باید برای بچههایمان کار کنیم و اگر ما این کار را نکنیم، دیگرانی خواهند آمد و برای آنها کار خواهند کرد.
انتهای پیام/