خبرگزاری میزاندسته بندی: بین‌الملل- جهان ، آمریکا و اروپا

سیاست خارجی دولت جدید آمریکا؛ اختلاف‌های ترامپ و روبیو به پایان رسیده است؟

سیاست خارجی دولت جدید آمریکا؛ اختلاف‌های ترامپ و روبیو به پایان رسیده است؟

مارکو روبیو که اکنون به‌عنوان وزیر خارجه دولت جدید آمریکا از سنا تاییدیه گرفته است، در گذشته اختلاف‌نظر‌های شدیدی با دونالد ترامپ به‌ویژه در موضوع‌های مرتبط با سیاست خارجی داشته است.

خبرگزاری میزان

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در اولین روز ریاست‌جمهوری خود دستور‌های اجرایی متعددی را امضا کرد که یکی از آنها این کشور را از توافق‌نامه آب‌وهوایی پاریس خارج کرد و دستوری دیگر تحریم‌ها را علیه شهرک‌نشینان صهیونیست لغو کرد.

رئیس‌جمهور جدید آمریکا از یک توافق آب و هوایی و سازمان بهداشت جهانی (WHO) خارج شد، دیدگاه خود را برای «صلح از طریق قدرت» بیان کرد و در مورد آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و حماس در اولین روز ریاست‌جمهوری خود ابراز تردید کرد.

ادعای ترامپ درباره صلح از طریق قدرت

ترامپ در یک سخنرانی در جریان مراسم تحلیف مدعی شد که به «صلح از طریق قدرت» دست خواهد یافت؛ اصطلاحی که اغلب به رونالد ریگان، چهلمین رئیس‌‎جمهور آمریکا، نسبت داده می‌شود.

با این حال، جزئیاتی درباره چگونگی میانجی‌گری ترامپ برای ایجاد صلح در جهان از جمله درباره توافق بین روسیه و اوکراین، وجود ندارد.

هنگامی که از ترامپ در یک کنفرانس مطبوعاتی در این باره پرسیده شد، وی گفت که بسیار زود با ولادیمیر پوتین، رئیس‎جمهور روسیه دیدار خواهد کرد.

کی‌یف بار‌ها هرگونه طرحی را درباره توافق صلح با کرملین که مستلزم واگذاری سرزمین‌ها از جمله کریمه باشد، رد کرده است.

توافق آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی

هنگامی که یکی از خبرنگاران کاخ سفید از ترامپ پرسید که آیا رژیم صهیونیستی و حماس توافق آتش‌بس را حفظ می‌کنند، وی عنوان کرد: این جنگ ما نیست، جنگ آنهاست، اما من مطمئن نیستم.

ترامپ اکنون تحریم‌های اعمال‌شده دولت بایدن را علیه گروه‌های شهرک‌نشین صهیونیست و افرادی که علیه فلسطینیان مرتکب جنایت شده‌اند، لغو کرده است.

چالش‌های پیش رو برای مارکو روبیو

مارکو روبیو ساعاتی پس از مراسم تحلیف، با تایید کنگره سنا، وزیر خارجه آمریکا شد.

به گزارش آسوشیتد پرس، برای مارکو روبیو بخش آسان به پایان رسیده است؛ او در سنا به‌عنوان وزیر خارجه با اتفاق آرا تایید شد و دموکرات‌ها در حمایت از روبیو به جمهوری‌خواهان پیوستند.

اما اکنون وظیفه‌ای فرا می‌رسد که دوران تصدی او را شکل می‌دهد یا از بین می‌برد؛ حفظ حمایت کامل دونالد ترامپ.

روبیو، ۵۳ ساله با تجربه بیشتری نسبت به وزیر خارجه پیشین ترامپ وارد این کار شده است، ۱۴ سال گذشته را در سنا گذرانده و از نزدیک با سیاست خارجی آمریکا از اقیانوس هند و اقیانوس آرام گرفته تا خاورمیانه و آمریکای لاتین آشنا شده است.

اما این تجربه سنتی، همراه با دیدگاه‌های جنگ‌طلب دیرینه روبیو در مورد روسیه و حمایت از نقش آمریکا در ناتو، چیزی است که برخی نگرانی‌ها در نهایت او را هدف واکنش ترامپ قرار می‌دهد.

روبیو با چالش‌هایی رو‌به‌رو خواهد شد؛ او و ترامپ تلاش می‌کنند در مورد هدف قدرت آمریکا به توافق برسند.

وی در کمیته منتخب اطلاعات سنا و کمیته روابط خارجی فعالیت می‌کند و به‌خاطر رویکرد جنگ‌طلبانه خود در سیاست خارجی آمریکا شناخته می‌شود.

انتخاب روبیو همچنین نشان‌دهنده یک چرخش قابل‌توجه از انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری حزب جمهوری‌خواه در سال ۲۰۱۶ است، زمانی که ترامپ و روبیو مواضع تندی علیه یکدیگر داشتند.

به گفته کارشناسان، از زمان جدال عمومی، به نظر می‌رسد روبیو دیدگاه‌های خود را در طول سال‌ها در مورد مسائلی مانند جنگ در اوکراین و سیاست‌های مهاجرتی با مواضع ترامپ منطبق کرده است.

آیا ترامپ و روبیو در مورد اوکراین توافق دارند؟

روی کاغذ، ترامپ و روبیو رویکرد‌های متفاوتی در قبال سیاست خارجی آمریکا دارند؛ روبیو بیشتر یک مداخله‌گر سنتی است که از رویکرد تهاجمی به درگیری‌های خارجی دفاع می‌کند در حالی که سیاست خارجی ترامپ بر اجتناب از مداخله نظامی در خارج متمرکز شده است.

این امر گاهی روبیو را به انتقاد علنی از سیاست خارجی ترامپ در گذشته سوق داد.

روبیو در مصاحبه‌های اخیر خود گفته است که اوکراین باید به دنبال «مذاکره‌ای» با روسیه باشد و او یکی از ۱۵ سناتور جمهوری‌خواه بود که علیه بسته کمک‌های نظامی به اوکراین که در ماه آوریل گذشته تصویب شد، رأی داد.

 انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا