سوریه در سایه چالشهای همهجانبه سیاسی و امنیتی


دولت جدید سوریه به ریاست احمد الشرع نهتنها تاکنون موفق به از بین بردن چالشهای امنیتی در این کشور نشده بلکه بر عمق این چالشها افزوده شده است.
بعد از سقوط دولت بشار اسد در آذرماه گذشته، دولت جدید این کشور با چالشهای متعددی مواجه شده است.
این کشور علاوه بر شناخت بینالمللی، تحریمها، فقر و مشکلات زیرساختی، با مسائل امنیتی داخلی نیز دستوپنجه نرم میکند.
تحرکات دامنهدار رژیم صهیونیستی در سوریه
تحرکات روزافزون رژیم صهیونیستی در سوریه پس از سقوط حکومت بشار اسد یکی از چالشهای اصلی این کشور بهشمار میرود.
ارتش رژیم صهیونیستی حملات خود را در سوریه بلافاصله بعد از سقوط حکومت بشار اسد آغاز کرد و مناطقی را در این کشور به اشغال خود درآورد.
به گزارش فارینپالیسی، تنها در ۶ هفته گذشته، ارتش رژیم صهیونیستی دستکم ۷۰ حمله زمینی به جنوب غرب سوریه و دستکم ۳۱ مجموعه حمله هوایی در سراسر سوریه انجام داده است.
شدت تحرکات زمینی و هوایی رژیم صهیونیستی در سوریه بهشدت افزایش یافته است، زیرا انتقال عمیقا شکننده سیاسی این کشور تضعیفکننده است.
در اواخر مارس وضعیت تشدید شد؛ ارتش رژیم صهیونیستی با ادعای اینکه بهطور مستقیم نیروهای آن هدف قرار گرفتهاند، اقدام به شلیک گلولههای تانک به سمت روستاییان کرد و دستکم یک حمله هوایی انجام داد که چندین نفر جان باختند.
پاسخ رژیم صهیونیستی به سقوط بشار اسد، بلافاصله زمانی که ارتش این رژیم بیش از ۶۰۰ حمله هوایی در سراسر سوریه طی ۱۰ روز پس از خروج اسد انجام داد، آشکار شد.
در حالی که جنگندههای رژیم صهیونیستی تقریبا به هر پایگاه و پست نظامی در سراسر این کشور حمله کردند، نظامیان صهیونیست وارد سوریه شدند و کل منطقه حائل ایجاد شده براساس توافقنامه جدایی در سال ۱۹۷۴ را اشغال کردند و عملا این توافق طولانی مدت را از بین بردند.
دروزیها و مداخله رژیم صهیونیستی
به گزارش دیلیصباح، گروههای دروزی را میتوان بهعنوان یک عنصر کمخطر در سلسله مراتب تهدیدهای امنیتی بالقوهای که دولت دمشق با آن مواجه است، طبقهبندی کرد.
هر ابتکار مورد حمایت رژیم صهیونیستی شانس بسیار کمی برای کسب مشروعیت اجتماعی در جهان عرب دارد، بنابراین اگر جامعه دروزی به دنبال کسب موقعیتی در سوریه از طریق همکاری با رژیم صهیونیستی باشد، احتمالا با واکنش داخلی و خشم گسترده اجتماعی مواجه خواهد شد.
حضور فزاینده نظامی ترکیه در سوریه
گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی سوریه ادعا میکنند که احمد الشرع در حال برنامهریزی برای دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه برای نهایی کردن توافق دفاعی و نظامی بین دو کشور است.
این گزارشها تایید نشدهاند، اما بدون سابقه نیستند و پیش از دیدار ماه فوریه گذشته الشرع و اردوغان، رویترز گزارش داد که سران دو کشور در حال گفتوگو در مورد یک پیمان دفاعی هستند.
تعداد نیروهای ترکیهای حاضر در سوریه از دسامبر در نوسان بوده است، اما نفوذ ترکیه همچنان در حال افزایش است.
مقامهای ترکیه و سوریه در حال گفتوگو هستند تا به آنکارا اجازه دهند پایگاههای نظامی در داخل سوریه ایجاد کند و نظامیان سوریه را آموزش دهد.
درگیری میان گروههای مسلح در سوریه و سرکوب اعتراضها
درگیریهای زیادی بین گروههای مسلح در سوریه طی ماههای اخیر روی داده و علاوه بر این اعتراضهای مردمی در این کشور که در اسفند ماه گذشته روی داد با سرکوب گسترده نظامی مواجه شد.
استانهای غرب و جنوب سوریه و بهویژه طرطوس و لاذقیه شاهد درگیری شدید میان عناصر هیئت حاکمه جدید و نیروهای مردمی و علویان بوده است.
اعتراضهای مردمی علیه حکومت سوریه به شهرهای دیگر نیز گسترش یافته است.
مردم غرب سوریه از جمله شهرهای لاذقیه و طرطوس در اعتراض به سیاستهای دولت جدید سوریه به ریاست الجولانی در سرکوب پیروان برخی از ادیان و مذاهب از جمله مسیحیان، علویان و دروزیها دست به تظاهرات زدهاند.
با گسترش اعتراضها در طرطوس و لاذقیه و درپی آن ورود نیروهای وابسته به هیئت حاکمه این کشور، موج اقدامهای تروریستی و کشتار غیرنظامیان آغاز شده است.
انتهای پیام/