اخبار اجتماعیخبرگزاری تسنیم

سهم حمل‌ونقل عمومی تهران در جابه‌جایی‌ها کمتر از ۳۰درصد!

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران در تذکر پیش از دستور سیصد و بیستمین جلسه این شورا و با اشاره به حادثه تلخ بندر شهیدرجایی، گفت: سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران باید در هماهنگی با مقامات محلی برای کمک به حادثه‌دیدگان وارد عمل شود.

وی با یادآوری روز ایمنی حمل‌ونقل اظهار کرد: حادثه‌های اخیر بندرعباس، به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل، نشان می‌دهد که بی‌توجهی به این بخش می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به‌همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه طبق آمارهای سازمان جهانی بهداشت (WHO)، سالانه یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند، گفت: تعداد مجروحان ناشی از تصادفات در جهان بین ۲۰ تا ۵۰ برابر این رقم برآورد شده است و این مسئله نشان‌دهنده اهمیت ویژه پرداختن به ایمنی حمل‌ونقل است.

تشکری هاشمی راجع به وضعیت ایران در این زمینه ابراز کرد: متأسفانه در کشور ما به‌ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، سالانه ۲۲ نفر در تصادفات کشته می‌شوند و ایران میان ۱۸۳ کشور، رتبه ۷۲ را در میزان کشته‌شدگان دارد.

وی تصریح کرد: این آمار نگران‌کننده نشان می‌دهد که باید اقدامات اساسی برای بهبود ایمنی انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: در کشورهای توسعه‌یافته برای کاهش تنها ۵ درصد از آمار تلفات تصادفات، برنامه‌های بلندمدت چندساله تدوین می‌شود، و این نشان می‌دهد که کاهش تصادفات کاری سخت اما ضروری است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: خسارت‌های مادی ممکن است قابل جبران باشد اما خسارت‌های انسانی جبران‌ناپذیر هستند؛ هر فرد آسیب‌دیده به‌معنای آسیب به یک خانواده و در نهایت آسیب به جامعه است.

تشکری هاشمی با تأکید بر اهمیت استمرار پویش «نه به تصادفات»، اظهار کرد: نباید این پویش را حرکتی شعاری یا مقطعی دانست، این برنامه باید ساختاری و پایدار باشد و با برنامه‌های عملیاتی همراه شود.

وی ادامه داد: در بحث تصادفات، سه عامل انسان، راه و خودرو نقش اساسی دارند. در کشور ما متأسفانه وضعیت خودروها، راه‌ها و رفتار رانندگان نیازمند بازنگری جدی است.

وی با توجه به وضعیت نگران‌کننده تهران اعلام کرد: به‌طور متوسط روزانه ۲۱۰۰ تصادف در تهران رخ می‌دهد و روزانه دو نفر در این شهر جان خود را بر اثر تصادف از دست می‌دهند. این آمار هشداردهنده است و نباید به‌سادگی از کنار آن عبور کرد و برای کاهش این حوادث باید برنامه‌های مشخص، هماهنگ و مستمر ارائه شود.

وی از شهرداری تهران خواست برنامه‌های خود در این زمینه را به شورای اسلامی شهر ارائه کند و به‌جای ارائه بودجه‌های کلی، هدفگذاری مشخصی برای کاهش درصد تصادفات ارائه شود.

وی با انتقاد از وضعیت نابسامان موتورسیکلت‌سواران در تهران گفت: وضعیت تردد موتورسیکلت‌ها در شهر به مرحله بحرانی رسیده است و شهروندان دیگر احساس آرامش در عبور و مرور ندارند.

تشکری هاشمی با اشاره به مصوبه شورای ترافیک تهران درخصوص تشکیل کارگروه ویژه ساماندهی موتورسیکلت‌ها تصریح کرد: متأسفانه باوجود گذشت ماه‌ها از این مصوبه، هنوز جلسه‌ای برگزار نشده است و این بی‌توجهی قابل قبول نیست.

وی بر ضرورت توسعه حمل‌ونقل عمومی تأکید و اضافه کرد: طبق قانون، باید ۷۵ درصد حمل‌ونقل تهران با وسایل حمل‌ونقل عمومی انجام شود، در حالی که اکنون کمتر از ۳۰ درصد جابه‌جایی‌ها از این طریق صورت می‌گیرد.

تشکری هاشمی با تأکید بر لزوم ثبات مدیریتی در حوزه حمل‌ونقل گفت: مادامی که مدیران کمتر از یک سال در سمت‌های خود باقی می‌مانند، نمی‌توان انتظار اجرای برنامه‌های بلندمدت را داشت.

انتهای پیام/+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا