سرمایه گذاری برای تولید از شعار تا عمل

هرسال در اولین ساعات عید نوروز شعار سال توسط رهبر انقلاب اسلامی اعلام میشود و این شعار، حکم یک مسیر و افق و چشم انداز را دارد که می تواند در مورد موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی باشد.
تعیین شعار سال بر خلاف برخی که آن را منوط به سال جاری می دانند، منوط به یکسال نیست و می تواند به عنوان یک افق و چشم اندازی باشد که ابتدای سال پی ریزی و فرهنگ سازی میشود و نتیجه اش سال های بعد نمود پیدا میکند.
انتخاب شعار توسط رهبر انقلاب قطعا با توجه به مسائل مختلف سیاسی و اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه صورت می گیرد و وقتی از سوی رهبر انقلاب انتخاب می شود همه مسئولین و مردم باید در مسیر تحقق شعار سال تلاش کنند و این تلاش باید به معنای واقعی کلمه باشد و به طور عملی اجرا شود و در حد شعار و چند جلسه و همایش نباشد.
به عنوان مثال وقتی شعار سال استفاده از کالای ایرانی انتخاب شد باید اولا تمام مسئولین خود از کالای ایرانی استفاده کنند و بعد مردم را دعوت به این کار کنند و این دعوت هم می بایست همراه با تبیین باشد مثلا بوسیله انیمیشن، تیزر و …. به مردم نشان دهند که وقتی از یک کالای ایرانی استفاده میشود این حرکت مردم باعث پیامدهایی از جمله رونق تولید می شود که این رونق تولید باعث اشتغال جوانان و کاهش بیکاری و فقر و افزایش ازدواج و … می شود. اگر این اتفاق بی افتد و پیامدهای عمل به شعار سال توسط مسئولین تشریح و تببین شود قطعا شاهد عملی شدن شعار سال خواهیم بود و نتیجه مد نظر رهبر انقلاب هم محقق خواهد شد.
هنوز مدت زیادی از سال ۱۴۰۴ نگذشته است، سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده است، اما آیا شعار سال برای مردم تبیین شده است؟
واقعیت این است که در تحقق شعار سال مسئولین و مردم مکمل هم هستند و اگر یکی از طرف ها کم کاری کند تحقق شعار سال اتفاق نخواهد افتاد.
برای تحقق شعار سال ابتدا باید شعار سال و چگونگی عمل و پیامدهای آن توسط مسئولین و متخصصین مربوطه به مردم تشریح شود یعنی این طور نباشد که فقط به کارهای نمایشی و شعار و دیوار نویسی خلاصه شود بلکه به مردم آموزش های علمی و عملی در رابطه با چگونگی سرمایه گذاری برای تولید داده شود و اعتماد سازی نیز ایجاد شود.
واقعیت آن است که بخشی از بدنه مردم به دلیل نوسانات بازار و بی اطلاعی و عدم اعتمادی که وجود دارد جهت سرمایه گذاری برای تولید ترس و ابهام دارند که این ترس و ابهام باید توسط مسئولین از طریق آموزش ها و مشاوره از بین برود.
یکی دیگر از مواردی که می تواند به تحقق شعار سال کمک کند گزارش دهی مسئولین است، یعنی مسئولین مربوطه از رئیس جمهور گرفته تا نمایندگان مجلس و ائمه جمعه و جوانان فعال از مسئولین مربوطه در مورد تحقق شعار سال گزارش های سه ماهه بخواهند، البته گزارشی هم که میخواهند باید صحت سنجی و راستی آزمایی نیز شود و تنها به گزارش های کاغذی و پاورپوینتی اکتفا نشود.
در آخر اگر میخواهیم ایرانی آباد و پویا داشته باشیم باید همه مان دست به دست هم دهیم و به معنای واقعی کلمه به جوانان اعتماد کنیم و از صحبت های حاشیه ای اجتناب کنیم.
با آرزوی بهترین ها برای ایران اسلامی
اردیبشهت ۱۴۰۴