سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس: یکی از چالشهای قانون حمایت از خانواده و جوانی سرعت پایین وزارت راه و شهرسازی در تخصیص زمین برای خانوادههای پرجمعیت است


سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس یکی از چالشهای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را بحث تخصیص اراضی توسط وزارت راه و شهرسازی برای خانواده پرجمعیت دانست و گفت: اگر از خانوادههای پرجمعیت حمایت نکنیم و به این قانون توجه نشود دچار سیاهچاله جمعیتی، توقف رشد جمعیت و فرو رفتن در نظام سالخوردگی و کهنسالی خواهیم شد.
احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با میزان، درباره مهمترین طرحها و لوایحی که در سالهای گذشته در کمیسیون فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت اظهار داشت: از موثرترین قوانینی که این کمیسیون تصویب کرد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است که به اذعان بسیاری از کارشناسان از قوانین فاخر کشور است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به صورت هدفمند به حمایت از خانواده، تسهیل ازدواج و حمایت از فرزندآوری و ارکان خانواده پرداخته است اظهار کرد: از طرفی اصلاحکننده ساختارهای حقوقی و مزایای کارکنان دولت و فعالین شاغل در عرصههای مختلف است.
وی ادامه داد: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت درباره خانواده پرجمعیت گفته شده باید حق عائله و اولاد آنها تا ۵ سال هر سال دو برابر شود و این یک اصلاح قانون بود تا خانوادههای پرجمعیت مورد حمایت قرار بگیرند. یا گفته شده برای کاهش دغدغههای خانوادههای پرجمعیت زمین رایگان به آنها واگذار شود تا دغدغه آنها کمتر شود.
راستینه گفت: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اصلاح ساختار در حوزه واگذاری اراضی با توجه به خانوادههای پرجمعیت مورد هدف قرار گرفته است، گرچه این قانون در کمیسیون فرهنگی تصویب شد، اما یکی از قوانین فاخری است که در ابعاد اقتصادی اجتماعی بسیار مثمرثمر خواهد بود.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس چالشهای مهم قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را بحث تخصیص اراضی توسط وزارت راه و شهرسازی برای خانواده پرجمعیت دانست و گفت: متاسفانه این وزارتخانه سرعت لازم را ندارد و در بسیاری از استانها صفهای طولانی برای این کار تشکیل شده است.
وی اظهار کرد: واگذاری اراضی به خانوادههای صاحب فرزند سوم و خانوادههای چهار فرزند زیر ۲۰ سال با تمرکز وزارت راه و شهرسازی باید سرعت بگیرد این یکی از چالشهای اساسی ماست.
راستینه ادامه داد: همچنین در واگذاری تسهیلات وام ازدواج تاکید شده که با نرخ تورم باید رشد پیدا کند، اما بانک مرکزی زیر بار آن نمیرود و معمولاً در بازپرداخت تسهیلات وام ازدواج مشکلاتی صورت میگیرد. افراد زیادی امروز در صف وام ازدواج هستند امروز حدود ۵۰۰ هزار نفر در صف انتظار هستند که باید سریعاً تخلیه شود.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: یکی از دلایل مهم عدم اجرای قوانین مجلس کوتاهی بانکهاست که به بانک مرکزی تذکر داده شده است. همچنین قرار شد در بودجه سال جاری عدد افزایش پیدا کند که خوشبختانه این اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه به طور کلی بخشی از احکام قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از جمله حقوق، مزایا، حق عائله، حق اولاد و بخش زمین اجرایی شده است افزود: یکی دیگر از دغدغههای ما تمکین دستگاهها در حمایت از خانواده پرجمعیت است، قرار شد دستگاهها مهد کودکها را توسعه بدهند و از خانوادههای پرجمعیت حمایت کنند، اما متاسفانه برخی همچنان مقاومت دارند و همکاری لازم را ندارند.
راستینه گفت: از وزارتخانههایی که مرتبط هستند انتظار داریم که به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تمکین کرده و سریعاً آن را اجرا کنند. این قانون آینده ایران اسلامی است آنها باید بدانند اهمیت این قانون برای چیست؟ اگر از خانوادههای پرجمعیت حمایت نکنیم و به این قانون توجه نشود دچار سیاهچاله جمعیتی، توقف رشد جمعیت و فرو رفتن در نظام سالخوردگی و کهنسالی خواهیم شد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه ما با تهدید بزرگی روبهرو هستیم و نیروی جوان را از دست میدهیم اظهار کرد: همه دستگاهها باید به این موضوع اشراف داشته باشند و حمایتهای ویژهای را انجام بدهند.
ضروریترین برنامه سال ۱۴۰۴ تصویب لایحه نظام جامع باشگاهداری است
وی ضروریترین برنامه در سال ۱۴۰۴ را لایحه نظام جامع باشگاهداری است و گفت: کلیات این لایحه در سال ۱۴۰۳ رای اکثریت نمایندگان مجلس را کسب کرد و امیدواریم امسال این لایحه به نتیجه برسد.
راستینه ساماندهی نظام جامع باشگاهداری را اتفاق خوبی برای ورزش حرفهای و توسعه ورزش قهرمانی دانست و اظهار داشت: این موضوع توجه خوبی به اقتصاد ورزش از جمله اقتصاد دریا محور در حوزه ورزش است که توسعه ورزشهای پرطرفدار را در دستور کار قرار داده است و امیدوارم بتوانیم آن را به سرانجام برسانیم.
انتهای پیام/