
به گزارش ایتنا و به نقل از سایتکدیلی، بر اساس مطالعهای که در دانشگاههای آلتو، استنفورد و تگزاس A&M انجام شده و در مجله PNAS Nexus منتشر شده است، این فناوری پوشیدنی میتواند به شناسایی زودهنگام علائم فیزیولوژیکی بیماری کمک کند.
به گفته مارت وسینورم از دانشگاه آلتو، ساعتهای هوشمند امروزی توانایی ردیابی تغییرات جزئی در نرخ تنفس، ضربان قلب، دمای پوست و دیگر شاخصهای فیزیولوژیکی را دارند. این توانایی، همراه با تحلیل دادههای گستردهی اپیدمیولوژیکی، میتواند به مدلسازی دقیق نحوهی گسترش بیماریها کمک کند.
چگونه هشدار زودهنگام میتواند شیوع را کاهش دهد؟
مطالعات نشان دادهاند که افراد معمولاً ۶۶ تا ۹۰ درصد از تماسهای اجتماعی خود را پس از احساس بیماری کاهش میدهند. حال اگر ساعتهای هوشمند بتوانند هشدار ابتلا را چند روز زودتر بدهند، افراد میتوانند اقدامات پیشگیرانه مانند خودقرنطینهسازی، استفاده از ماسک یا انجام تستهای تشخیصی را زودتر انجام دهند. حتی اگر تنها ۶۶ تا ۷۵ درصد افراد به این هشدارها توجه کنند، میزان انتقال بیماری میتواند تا ۴۰ تا ۶۵ درصد کاهش یابد.

آیا ساعتهای هوشمند میتوانند از پاندمی بعدی جلوگیری کنند؟
تحولی در سیاستهای بهداشت عمومی
در آینده، هشدار زودهنگام از طریق ساعتهای هوشمند میتواند به سیاستگذاران کمک کند تا تصمیمات هوشمندانهتری برای مهار بیماریها بگیرند.
وسینورم میگوید: «در یک سناریوی همهگیری، حتی امکان دارد دولتها به این نتیجه برسند که توزیع رایگان ساعتهای هوشمند، یک راهکار بهصرفه برای کنترل شیوع بیماری باشد.»
هرچند این ایده چالشهای اخلاقی خود را دارد، اما یک چیز قطعی است: فناوری پوشیدنی، میتواند آینده مدیریت بیماریهای واگیردار را متحول کند.