روایتی از عشقی آتشین، عزمی پولادین، و ایمانی راستین/ سرداری که در پاییز متولد، مزدوج و شهید شد

گفتوگو|

نویسنده کتاب «پاییزآمد» با بیان اینکه شخصیت اصلی این کتاب نمادی از دلاوری و ایثار است گفت: داستان زندگی فخرالسادات موسوی و شهید یوسفی قصه دلتنگی، ترس و امید یک زوج ایرانی در بحبوحه جنگ است.
کتاب «پاییز آمد» نوشته گلستان جعفریان شرح خاطرات فخرالسادات موسوی، همسر سردار شهید احمد یوسفی فرمانده واحد مهندسی، رزمی سپاه ناحیه زنجان است.
۲۹ مهر سال گذشته و همزمان با شانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «پاییز آمد»، روایت زندگی خانم فخرالسادات موسوی و سردار شهید احمد یوسفی، فرمانده واحد مهندسی، رزمی سپاه ناحیه زنجان، منتشر شد.
متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است:
بسمهتعالی
عشقی آتشین، عزمی پولادین، و ایمانی راستین چهرهنگار زندگی این دو جوان است که با نگارشی زیبا و رسا در این کتاب تصویر شده است. این نیز از همان روایات صادقانه است که شنیدن و خواندن آن امثال این حقیر را خجالتزده میکند و فاصلهی نجومیشان با این مجاهدان واقعی را آشکار میسازد.
گلستان جعفریان در گفتوگو با میزان درباره مضمون این کتاب گفت: داستان زندگی فخرالسادات موسوی و شهید احمد یوسفی قصه دلتنگی، ترس و امید یک زوج ایرانی در بحبوحه جنگ است؛ نمونهای از هزاران زوج ایرانی که علیرغم تلاش برای زنده ماندن و زندگی برای حفظ کشور و ارزشهای معنوی جامعه نیز جنگیدند.
وی ادامه داد: سردار شهید احمد یوسفی، شخصیت اصلی کتاب «پاییز آمد»، نمادی از دلاوری و ایثار است. او به عنوان فرمانده واحد مهندسی، رزمی سپاه ناحیه زنجان، نقش مهمی در پشتیبانی از جبههها و پیشبرد عملیاتهای مهندسی و ساخت پل، جادهسازی و احداث سنگرهای ایمن بر عهده داشت، به طوریکه از پایههای اصلی موفقیتهای نظامی در دوران جنگ به شمار میرفت. نقش وی در جنگ علاوه بر شجاعت نظامی، نیازمند دقت و تخصص مهندسی بود؛ ترکیبی از فکر و عمل که در دل شرایط سخت و خطرناک جبههها به کار گرفته میشد.
جعفریان در مورد تقریظی که بر کتاب «پاییز آمد» توسط مقام معظم رهبری ثبت شده بیان کرد: من هرگز فکر نمیکردم این کتاب بتواند به تقریظ مقام معظم رهبری دست یابد، اما وقتی این مهم را دیدم متوجه شدم روشی که برای نگارش کتاب در پیش گرفتم درست است.
وی تاکید کرد: پیش از اینکه کتاب تقریض شود اثر به چاپ ۲۵ رسیده بود و وقتی که تقریظ گرفت کاملا دیده شد. در هنگام نگارش تلاش کردم تا به عنوان فردی که انتقال دهنده پیام است به نگارش کتاب نپردازم بلکه سعی کردم آنچه اتفاق افتاده را به دور از هرگونه قضاوت انتقال دهم تا مخاطب خود در مورد داستان تصمیم بگیرد و این را راز موفقیت کتاب «پاییز آمد» است.
این نویسنده به شرح بخشهایی از کتاب «پاییزآمد» پرداخت و بیان کرد: فخرالسادات در حالی همسر یک پاسدار میشود که پدر و مادرش با او مخالف بودند در عین حال سردار شهید احمد یوسفی نیز پیش از ازدواج شرایط یک پاسدار را به خوبی برای فخرالسادات توضیح میدهد و به او تاکید میکند؛ شما با کسی ازدواج میکنید که ممکن است شهید یا مجروح شده و در بستر بیفتد. در ادامه میگوید: شما با چنین فردی قرار است زندگی کنید آیا حاضر به این ازدواج هستید؟ فخرالسادات شرط را میپذیرد، اما بعدها مشکل پیدا میکند و حتی دچار کابوسهای شبانه میشود، البته از یک طرف دوست ندارد این دغدغه را به همسرش انتقال دهد از طرف دیگر نمیداند که آیا رفتن شهید احمد یوسفی به جبهه کار درستی است یا خیر؟ زیرا ممکن است همسرش را از دست بدهد.
جعفریان به عنوان کتاب «پاییز آمد» اشاره و بیان کرد: سردار شهید احمد یوسفی در فصل پاییز به دنیا آمده بود و از سوی دیگر در فصل پاییز ازدواج کرد و در همین فصل نیز به شهادت رسید. از سوی دیگر شهید شعر «پاییز آمد» را بسیار دوست داشت و هنگامی که دلتنگ میشد از همسرش فخرالسادات میخواست تا این شعر را برایش بخواند بنابراین نام کتاب را «پاییز آمد» گذاشتم.
انتهای پیام/