رسانه عبری: کره شمالی تسلیحات ما را مهندسی معکوس کرده است

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه گلوبس در گزارشی که در شماره امروز جمعه آن منتشر شد مدعی شد، پیونگ یانگ که در حال تقویت روز افزون توانمندیهای نظامی خویش است، جدیدا از تانکی رونمایی کرده است که سامانه دفاعی آن مهندسی معکوس سیستم اسرائیلی دوربان آرو است.
براساس این گزارش، اخیرا رئیس کره شمالی رسما از تانک Chaunma-2 بازدید و این تانک بهروزرسانی شده را بررسی کرده است.
با این حال، بررسی دقیق تصاویر توسط تیم وبسایت شناسایی ارتش اسرائیل، شباهت عجیبی را در یکی از اجزای این تانک با سیستم “دوربان آرو” تولید شرکت اسرائیلی البیت نشان داد.
به توصیف این رسانه عبری، دوربان آرو یک سیستم دفاع فعال پیشرفته است که برای تقویت تواناییهای دفاع از خود دستگاه های زرهپوش در برابر تهدیدات طراحی شده است. این سیستم، نسل دوم سیستمهای دفاع فعال ارتش اسرائیل است و با عملکرد بالا و نیازهای کم در حجم، وزن و انرژی مشخص میشود.
این سیستم حفاظت ۳۶۰ درجهای را برای سکوهای زرهپوش در برابر تهدیدات مختلف ضدزره، مانند موشکهای ضدتانک، موشکهای هدایتشونده ضدتانک و تهدیدات ناشی از سیستمهای بدون سرنشین، از جمله پهپادها و وسایل نقلیه سرگردان، فراهم میکند.
نسخه جدید تانک Chaunma-2 مجهز به سیستم حفاظت فعال (APS) است که شامل واحدهای راداری و پرتابگرهایی است که بسیار شبیه به سیستم دوربان آرو هستند.
به زعم گلوبس، این سیستم یکی از پرتقاضاترین محصولات شرکت البیت است. برای مثال، در اوت سال گذشته، این سیستم به ارزش حدود ۱۳۰ میلیون دلار به شرکت BAE Systems Hägglunds، شعبه سوئدی غول بریتانیایی فعال در زمینه خودروها و وسایل نقلیه زرهپوش، فروخته شد.
این سیستمها قرار است طی قراردادی پنجساله روی نفربرهای زرهپوش یک کشور اروپایی نصب شوند. این اولین قرارداد از این نوع نبود؛ در سال ۲۰۲۳، البیت قراردادی به ارزش ۱۰۹ میلیون دلار برای نصب سیستم دوربان آرو روی نفربرهای زرهپوش CV90 برای یک مشتری اروپایی به دست آورد.
ارتش آمریکا نیز از مشتریان سیستم هتز دوربان است که در مه ۲۰۲۴ این سیستم را برای سری نفربرهای زرهپوش بردلی به ارزش ۳۷ میلیون دلار از البیت خریداری کرد. علاوه بر این، این سیستم که در سال ۲۰۱۸ با خرید شرکت IMI به البیت منتقل شد، در تجهیزات ارتش اسرائیل ادغام شده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است، این اولین باری نیست که کره شمالی اقدام به مهندسی معکوس جنگ افزارهای اسرائیل میکند. مهندسی معکوس روشی رایج در بازار دفاعی است، بهویژه در کشورهایی با توانمندیهای فناوری محدود. این فرایند شامل به دست آوردن یک دستگاه، تجزیه و تحلیل عمیق اجزای آن و سپس تولید دستگاه جدید در فرایندی زنجیرهای است.
همزمان، در طول جنگ، نسخه دیگری از یک سیستم پیشرفته اسرائیلی توسط کره شمالی رونمایی شد: در اوت گذشته، پیونگیانگ دو جنگ افزاری پروازی (پهپادهای انتحاری) را معرفی کرد که شباهت زیادی به محصولات اسرائیلی هاروپ از صنایع هوافضای اسرائیل و هیرو ۴۰۰ از شرکت یوویژن داشتند.
بر اساس گزارش وبسایت “دی وار زون”، این تجهیزات میتوانند برای استفاده ارتش کیم جونگ اون در شبهجزیره کره یا صادرات به روسیه، مانند بسیاری از حوزههای نظامی، اهمیت داشته باشند.
یکی از این تسلیحات شباهت زیادی به هاروپ، بهویژه در شکل بالهای دلتایی آن، دارد. تسلیحات سرگردان تولیدشده توسط IAI میتواند به طور خودکار عمل کند، اما به اپراتور که از طریق دوربین نظارت میکند، اجازه میدهد اصلاحات دستی انجام دهد یا عملیات را لغو کند. همچنین امکان لغو مأموریت در لحظه آخر وجود دارد.
انتهای پیام/