خبرگزاری میزاندسته بندی: قضایی ، حقوقی

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه: صلح‌یاران ستاد‌های صبر نقش موثری در حل نزاع‌های جمعی و طایفه‌ای داشته‌اند/ یک صلح‌یار: زوجین قبل از عقد آموزش مهارت‌های سبک زندگی ببینند

گزارش|

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه: صلح‌یاران ستاد‌های صبر نقش موثری در حل نزاع‌های جمعی و طایفه‌ای داشته‌اند/ یک صلح‌یار: زوجین قبل از عقد آموزش مهارت‌های سبک زندگی ببینند

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه با بیان اینکه افراد مشهور، ائمه جمعه، فوتبالیست‌ها و هنرمند‌ها در ستاد‌های صلح همکاری می‌کنند، گفت: صلح‌یاران در ستاد صبر استان‌های خوزستان و ایلام و کرمانشاه توانستند نزاع‌های جمعی و دعاوی عشیره‌ای  طولانی را حل کنند  لذا کمک بسیار بزرگی به مرکز توسعه حل اختلاف کشور کرده‌اند.  

خبرگزاری میزان

ستاد صبر نهاد ارزشمندی است که طی سالیان گذشته و با تصویب قانون جدید شورای حل اختلاف به وجود آمد و هدف اولیه آن استفاده از ظرفیت‌های مردمی در ترویج صلح و سازش در جامعه است. 

 در طول دو دهه اخیر و در فرآیند تکامل قانون شورای حل اختلاف، ایجاد ظرفیت‌هایی همچون ستاد صبر، داوران، میانجی‌گران و شعب دادگاه صلح، نتایج مثبتی در راستای افزایش ظرفیت صلح و سازش در کشور رقم خورده است. 

صلح‌یاران در ستادهای صبر دوشادوش اعضای شورای حل اختلاف در نقطه به نقطه کشور تاکنون موجب سازش در پرونده‌های زیادی شدند و توانستند محکومان زیادی را از زندان و حتی مجازات قصاص رهایی بخشند. 

صلح یار

افراد مشهور، ائمه جمعه، فوتبالیست‌ها و هنرمندان در ستادهای صلح همکاری می کنند

در همین رابطه حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی، رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه در گفت‌و‌گو با میزان، با اشاره به وظایف و عملکرد ستاد ملی صبر بیان کرد: ستاد ملی صبر در کنار شورا‌های حل اختلاف که ستاد فراگیری است راه اندازی شده تا افراد از هر قشری از اجتماع که بتواند کمکی به ایجاد صلح و سازش داشته باشند در آن عضو شوند.

صلح‌یارانی که در ستاد ملی صبر همکاری می‌کنند با صلح یاران در شورا‌های حل اختلاف تفاوت دارند

وی با بیان اینکه صلح یارانی که در ستاد ملی صبر همکاری می‌کنند با صلح یاران در شورا‌های حل اختلاف تفاوت دارند، افزود: شورا‌های حل اختلاف ابلاغ رسمی دارند که بیایند و در ساعت کار اداری به پرونده‌های مردم رسیدگی کرده و جلسات صلح و سازش داشته باشند اما صلح یاران اینگونه نیستند، آنها به کار و امورات شخصی خود می‌پردازندو تنها در مواقعی که لازم شود برای کمک در پرونده‌های خاص فراخوانده می‌شوند لذا کمک هایشان موردی است.

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه بیان کرد: افراد مشهور، ائمه جمعه، فوتبالیست‌ها و هنرمندها در ستادهای صلح همکاری می کنند و ممکن است در طول یک ماه کاری با ستاد صبر نداشته باشند و تنها در یک مورد نقش خود را به عنوان صلح یار ایفا کنند.

کمک به حل نزاع‌های جمعی و دعاوی عشیره‌ای  طولانی

 حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی تاکید کرد: صلح یاران در ستاد صبر استان‌های خوزستان و ایلام و کرمانشاه توانستند نزاع‌های جمعی و دعاوی عشیره‌ای  طولانی را حل کنند  لذا کمک بسیار بزرگی به مرکز توسعه حل اختلاف کشور کرده‌اند. 

صلح یار

صلح‌یار نمونه شهرستان برخوار: زوجین قبل از مراسم عقد اموزش‌های سبک زندگی دیده و با چشمان باز انتخاب کنند

خانم حیدریان یکی از صلح یاران برتر شهر دولت آباد از توابع مرکزی شهرستان برخوار است که در ایام هفته با حضور در ستاد صبر این شهر به ارائه خدمات صلح و سازشی به مردم مشغول است.

حیدریان در گفت‌و‌گو با میزان، با اشاره به همکاری خود با مجموعه ستاد صبر شهر دولت آباد بیان کرد: حدود دو سالی است که در ستاد صبر شهر دولت آباد در شهرستان برخوار مشغول به فعالیت‌های صلح و سازشی و خدمت به مردم شریف این شهر هستم.

وی با بیان اینکه دارای مدرک کارشناسی اشد علوم قرآنی هستم، اظهار کرد: برای ایجاد سازش در پرونده‌های مربوط به اختلافات خانوادگی و طلاق و انحصار ورثه و مسائلی از این دست به طرفین دعوا مشاوره می‌دهم.

سعی داریم پرونده‌های بیشتری به صلح و سازش برسند

 صلح یار نمونه شهرستان برخوار گفت: طبق برنامه ریزی صورت گرفته، هفته‌ای ۲ روز در ستاد صبر شهر دولت آباد حاضر می‌شوم. از سال ۱۵ تا ۲۰ جلسات به طول می‌انجامد و سعی داریم پرونده‌های بیشتری به صلح و سازش برسند.

وی اضافه کرد: بناست ابتدا طرفین پرونده ها، مانند روالی که در شورای حل اختلاف جریان دارد، برای حل مشکل خود نخست به ستاد صبر مراجعه کرده و بعد از آن اگر مشکل شان حل نشد به محاکم مراجعه کنند و ستاد صبر همچون ایستگاه آخر مراجعه آن‌ها نباشد و با تصمیمات اتخاذ شده به ستاد مراجعه نکنند، چراکه با این روش میزان سازش در پرونده‌ها بیشتر می‌شود.

صلح یار نمونه شهرستان برخوار گفت: اگر طرفین تمایل به ادامه زندگی داشته باشند و از خود انعطاف نشان دهند، چندین جلسه برای صلح و آشتی بین شان برگزار می‌کنیم و سپس آنها را به مشاوران خانواده معرفی می‌کنیم، تلاش زیادی می‌کنیم تا از طرق مختلف پرونده‌ها به سازش ختم شود.

صلح یار

ضرورت فرهنگسازی و ارائه آموزش‌های لازم به خانواده‌ها

حیدریان با بیان اینکه متاسفانه یکی از موضوعاتی که در پرونده‌های خانوادگی مشکلاتی را ایجاد می‌کند پدیده خیانت است، گفت: در صورت بروز چنین معضلی زوجه دیگر به هیچ عنوان حاضر به بازگشت به زندگی خود نمی‌شود. انتظار می‌رود با فرهنگسازی و آموزش‌های لازم جلوی بروز چنین اتفاقاتی در خانواده‌ها گرفته شده و کانون گرم شان از این طریق به هم نریزد.

وی با اشاره به رسیدگی به ۷ تا ۸ پرونده در طول روز اظهار کرد: ممکن است برخی اوقات پرونده‌ها پیچیدگی‌های بیشتری داشته باشند و در طول یک روز بتوانیم به دو مورد رسیدگی کنیم. پرونده‌هایی داشتیم که طرفین آن چندین ماه و در جلسات مکرر برای صلح و سازش دعوت می‌شدند، اما برخی پرونده‌ها نیز در یک جلسه حل می‌شدند چراکه عجولانه و از روی عصبانیت تصمیم گرفته بودند و کارشان به تشکیل پرونده رسیده بود.

زوجین قبل از مراسم عقد آموزش‌های سبک زندگی ببینند

این صلح یار نمونه شهرستان برخوار خاطرنشان کرد: براساس پرونده‌هایی که در طول این سال‌ها برای صلح و سازش داشتیم، به نظر می‌رسد ضرورت دارد زوجین قبل از مراسم عقد اموزش‌های سبک زندگی دیده و با چشمان باز انتخاب کنند. برخی از کار‌های زوجین از روی بی مسئولیتی است و گاهی تصمیماتی عجولانه می‌گیرند و گاهی مشاهده می‌شود که جای زن و مرد عوض شده و همین امر مشکلاتی ایجاد کرده است.

حیدریان گفت: تصمیم گیری لحظه‌ای و ناآگاهی باعث بروز مشکلات در زندگی زوجین می‌شود که امیدواریم جوانان قبل از ازدواج با بررسی همه جوانب انتخاب کنند و پس از ازدواج نیز با آگاهی کامل پای تصمیم خود بایستند و برای رفع مشکلات با هم تلاش کنند.

انتهای پیام/

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا