رئیس دیوان عالی کشور: وظیفه قضات دیوان فراتر از رسیدگی به پروندهها است/ خروجی کارگروههای تخصصی منعکس شود

رئیس دیوان عالی کشور گفت: یکی از دغدغههای جدی رئیس قوه قضاییه اشکالات و آسیبهای موجود در فرایند رسیدگی به پروندهها در دادگاهها بود، در همین رابطه در نظر داشته باشید که نظارت را فقط به پروندههای مطرح شده در دیوان محدود و منحصر نکنید؛ در بین دادگاههای ما اختلاف در روش و رویههای رسیدگی بسیار بالاست و باید در این رابطه چاره اندیشی شود.
حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه با روسا و دبیران کارگروههای تخصصی دیوان عالی کشور با تبریک دهه کرامت اظهار کرد: هدف از تشکیل کارگروههای تخصصی در دیوان عالی کشور، داشتن نگاه تحولی به تکالیف، وظایف قانونی و انتظاراتی است که جامعه و بدنه دستگاه قضایی از این مجموعه عالی قضایی دارد و در این رابطه نباید به آنچه در گذشته انجام میدادیم بسنده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه قضات عالی رتبه در دیوان عالی کشور فراتر از رسیدگی به پروندهها است؛ تصریح کرد:حضور در شعبه و رسیدگی به پرونده تنها یکی از وظایف قضات دیوان عالی کشور است؛ اهتمام لازم را در شناسایی آسیبها در بحث نظارت و فرایند رسیدگی به پروندهها در دادگاهها و مشکلاتی که مردم درگیر آن هستند، داشته باشید، خروجی کار ما باید ملموس باشد و نسبت به تحولی که در دستگاه قضا باید صورت گیرد آنگونه که شایسته است عمل کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری گفت: در فرایند رسیدگیهای محاکم و روشی که دادگاههای ما دارند، دچار آسیبها و اشکالاتی هستیم که باید شناسایی شوند و قضات طبق قانون مکلف به اعلام آن هستند.
وی با اشاره به بازرسیهای میدانی، سیستمی و موردی از دادگاههای سراسر کشور اظهار کرد: از کنار ضعفها و نواقص بی تفاوت نگذریم و تلاش کنیم آسیبها مرتفع شود و در این رابطه جلسات ماهانه برگزار کنید تا ان شاءالله خروجی ملمومس و محسوسی داشته باشیم.
رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: در جلسهای که با رئیس قوه قضاییه داشتم، یکی از دغدغههای جدی اشکالات و آسیبهای موجود در فرایند رسیدگی به پروندهها بود، در همین رابطه در نظر داشته باشید که نظارت را فقط به پروندههای مطرح شده در دیوان محدود و منحصر نکنید؛ در بین دادگاههای ما اختلاف در روش و رویههای رسیدگی بسیار بالا است و باید در این رابطه چاره اندیشی شود.
وی خاطرنشان کرد: نقطه نظرات خود را پیرامون روند رسیدگی و افزایش اتقان آرا و نظارت بر عملکرد محاکم به صورت مکتوب یا شفاهی به بنده ارائه دهید تا در همایشی که ان شاءالله در خرداد ماه سال جاری با حضور روسای دادگستریها برگزار خواهد شد این نکات مطرح و در خصوص آن بحث و بررسی صورت گیرد تا خروجی همایش ملموس و کاربردی باشد.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری ادامه داد: گاهی کثرت کار موجب میشود نتوانیم اشکالات موجود را استخراج کنیم، تلاش کنیم اشکالات عمده در خصوص فرایند رسیدگیها و احکام را شناسایی و در جهت رفع آن اقدام کنیم.
وی به فعالیت کارگروههای تخصصی دیوان عالی کشور اشاره و تصریح کرد: در کارگروههای تخصصی حقوقی، کیفری و خانواده دیوان عالی کشور مسائل و معضلاتی که در محاکم و دادگاهها وجود دارد با رصد دقیق شناسایی و احصا کنید تا چنانچه نیاز به اصلاح قانون و یا صدور دستورالعملی از سمت رئیس قوه قضاییه داشته باشد موارد را اعلام و پیگیری کنیم.
رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر اینکه خروجی کارگروههای تخصصی دیوان عالی کشور منعکس شود، گفت: از هر کارگروهی یک خروجی برای ارائه در همایش پیش رو داشته باشید و نتایج بررسیهای خود را تشریح کنید.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری با اشاره به لزوم اصلاح قانون گفت: نزدیک دو سال است که چند ماده درخصوص اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری را به مجلس دادهایم، اما همچنان تعیین تکلیف نشده است. انتظار ما این است که این طرح هر چه زودتر تصویب شود.
گفتنی است؛ روسا و دبیران کارگروههای تخصصی در این جلسه گزارشی از اقدامات کارگروههای متبوع خود ارائه دادند و بر تشکیل کارگروه ویژه برای بازنگری دربرخی مواد قانونی تاکید کردند.
کارگروههای تخصصی دیوان عالی کشور در سال گذشته در مجموع ۳۰ جلسه برگزار کردهاند که از این تعداد به تفکیک ۵ جلسه مربوط به کارگروه کیفری، ۸ جلسه کارگروه خانواده، ۱۰ جلسه کارگروه حقوقی و ۷ جلسه کارگروه مواد مخدر بوده است.
انتهای پیام/