خبرگزاری میزاندسته بندی: بین‌الملل- جهان ، آمریکا و اروپا

دستور کار سفر ترامپ به منطقه؛ ادعاها درباره خلیج فارس با چه هدفی صورت می‌گیرد؟

گفت‌وگو|

دستور کار سفر ترامپ به منطقه؛ ادعاها درباره خلیج فارس با چه هدفی صورت می‌گیرد؟

کارشناس مسائل آمریکا، می‌گوید: سفر دونالد ترامپ به منطقه دستورکارهای متنوعی دارد و به نظر می‌رسد بعد اصلی این سفر موضوع‌های اقتصادی باشد و احتمالا در نشست با مقام‌های عربی، درباره ایران نیز رایزنی‌هایی صورت خواهد گرفت.

خبرگزاری میزان

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا طی روز‌های آینده به منطقه سفر خواهد کرد و عربستان نخستین مقصد سفر وی در دور دوم ریاست‌جمهوری خواهد بود.

براساس گزارش رسانه‌های آمریکایی، ترامپ در روز ۱۳ می (۲۳ اردیبهشت) وارد عربستان شود و جلسات دوجانبه‌ای برگزار کند؛ این نشست برای صبح ۱۴ می‌ برنامه‌ریزی شده است.

پس از این اجلاس، ترامپ برای دیدار با شیخ تمیم بن‌حمد آل‌ثانی، امیر قطر به دوحه سفر خواهد کرد؛ در ۱۵ می (۲۵ اردیبهشت)، او به ابوظبی سفر خواهد کرد و با محمد بن‌زاید، رئیس دولت امارات دیدار می‌کند.

مقام‌های آمریکایی و عربی اعلام کردند که سفر ترامپ به ۳ کشور خلیج فارس بر مسائل دوجانبه، به‌ویژه سرمایه‌گذاری، فروش سلاح و همکاری در هوش مصنوعی متمرکز خواهد بود.

دستور کار سفر ترامپ به منطقه؛ ادعاها درباره خلیج فارس با چه هدفی صورت گرفت؟

در همین رابطه امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌و‌گو با میزان به تشریح اهداف و دستور کار‌های این سفر پرداخت.

دستور کار اقتصادی سفر ترامپ به منطقه

ابوالفتح با بیان این نکته که دستور کار این سفر بیشتر جنبه اقتصادی دارد، گفت: دستور کار این سفر مجموعه‌ای از موضوع‌های مربوط به روابط دوجانبه است و بیشتر اهداف اقتصادی دارد؛ قرارداد‌های کلان اقتصادی مانند سفر دوره پیش به عربستان که ترامپ قرارداد ۱۱۰ میلیارد دلاری را امضا کرد.

وی اظهار کرد: محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان چند ماه پیش گفته بود که این کشور آماده است تا هم با آمریکایی‌ها صد‌ها میلیارد دلار تجارت کند و هم در آمریکا سرمایه‌گذاری کند.

کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به استقبال ترامپ از این پیشنهاد، عنوان کرد: ترامپ در آن زمان پیشنهاد داد که این مبلغ به یک تریلیون دلار برسد و سعودی‌ها نیز با آن موافقت کردند.

ابوالفتح با تاکید بر اینکه درباره قطر و امارات هم موضوع به همین شکل است، بیان کرد: اما این کشور‌ها در سطح پایین‌تری وارد مراودات اقتصادی می‌شوند چرا که اقتصاد آنها کوچک‌تر است.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد اصلی‌ترین هدف ترامپ از این سفر است، گفت: بحث مورد نظر دیگر نفت است؛ ترامپ به دنبال این است که قیمت نفت کاهش یابد.

جنبه‌های سیاسی سفر ترامپ به منطقه

کارشناس مسائل آمریکا عنوان کرد: در بحث‌های سیاسی هم ترامپ امید دارد که بتواند میان رژیم صهیونیستی و عربستان صلح اعلام کند به این معنا که آنها را وارد توافق ابراهیم کند.

وی ادامه اد: اما این موضوع بستگی به رژیم صهیونیستی دارد که آیا راه حل دو دولتی را می‌پذیرد یا خیر و چون این راه حل را نمی‌پذیرد، در حال حاضر این موضوع از دستور کار سفر ترامپ به منطقه حدف شده است.

همکاری‌های هسته‌ای میان آمریکا و عربستان

ابوالفتح گفت: حتی همکاری‌های هسته‌ای که میان عربستان و آمریکا وجود دارد، منوط به این شده بود که آمریکایی‌ها گفته بودند حاضر به همکاری هسته‌ای با عربستان هستند به شرطی که ریاض با رژیم صهیونیستی توافق صلح امضا کند و عربستان نیز برای امضای توافق صلح با رژیم صهیونیستی، پذیرفتن راهکار دو دولتی از طرف این رژیم را مطرح کرده بود.

کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: از آنجایی که رژیم صهیونیستی راهکار دو دولتی را نمی‌پذیرد، بنابراین شرط منوط شدن همکاری‌ها به عادی‎سازی روابط با این رژیم نیز از دستور کار خارج شده است و آمریکا شرطی قائل نیست.

وی با اشاره به اینکه در این سفر احتمالا به همکاری‌های هسته‌ای عربستان و آمریکا هم پرداخته می‌شود، بیان کرد: قرارداد‌هایی در این زمینه نوشته می‌شود و یا توافق‌های اولیه‌ای صورت می‌گیرد.

ابوالفتح با اشاره به مشکلات در همکاری‌های هسته‌ای آمریکا و عربستان گفت: یکی از مشکلات در این زمینه این است که عربستان می‌خواهد چرخه سوخت داشته باشد، اما آمریکایی‌ها زیر بار این درخواست نمی‌روند و می‌گویند که عربستان باید تعهد بدهد که چرخه سوخت هسته‌ای نمی‌خواهد.

رایزنی احتمالی درباره بحث‌های مربوط به ایران در عربستان

کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه حتما مسائل مربوط به ایران هم در این گفت‌و‌گو‌ها مطرح می‌شود، اظهار کرد: ترامپ قصد دارد با سران شورای همکاری خلیج فارس هم در ریاض دیدار کند، موضوع‌های مربوط به ثبات و امنیت منطقه و موضوع ایران نیز مطرح خواهد بود و اینها عمده‌ترین موضوع‌هایی هستند که مطرح می‌شوند.

ادعای به رسمیت شناختن کشور فلسطین از طرف ترامپ

کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به ادعای برخی رسانه‌ها که مدعی شده بودند ترامپ قصد دارد در این سفر کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسد، اظهار کرد: اگر این اتفاق روی دهد که تحول بزرگی خواهد بود؛ بدبینی نسبت به این امر وجود دارد و  تنها گمانه‌زنی است.

ادعا‌ها درباره خلیج فارس در آستانه سفر ترامپ به منطقه

ابوالفتح با اشاره به مطرح شدن ادعا‌ها درباره خلیج فارس در آستانه سفر دونالد ترامپ به منطقه تصریح کرد: زمانی که آسوشیتد پرس این ادعا را مطرح کرد، می‌شد در آن موقع اینگونه تحلیل کرد که اینها خبرسازی است، اما زمانی که با خود ترامپ مصاحبه کردند، گفت که تصیمی در این زمینه نگرفته است.

وی ادامه داد: ترامپ گفت که به خاورمیانه سفر می‌کند و در خاورمیانه این موضوع را از وی خواهند پرسید و باید تصمیم بگیرد.

کارشناس مسائل آمریکا عنوان کرد: این بدان معناست که در مباحث داخلی دولت آمریکا و در سطوح مختلف در مورد این موضوع بحث‌هایی شده است که آیا این کار به‌عنوان مثال انجام شود یا خیر، این موضوع احتمالا مورد بحث بوده است، آسوشیتد پرس این موضوع را درز داد که محک شود، گمانه‌زنی‌هایی صورت گیرد تا واکنش‌ها را بررسی کنند و براساس آن تصمیم بگیرند.

ابوالفتح در پایان گفت: احتمال وجود دارد که ترامپ این کار را بکند، این موضوع منتفی نیست چرا که خود ترامپ هم گفته است هنوز در این باره تصمیم نگرفته است، اگر قصد مخالفت داشت بلافاصله مخالفت خود را اعلام می‌کرد، با رویکردی که ترامپ درباره خلیج مکزیک دارد، بعید نیست که درباره خلیج فارس هم این کار را انجام دهد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا