ایتناماهواره و فضا

خورشیدگرفتگی جزئی بر فراز ایسلند

چه می‌شد اگر خورشید و ماه همزمان طلوع می‌کردند؟ این پدیده دیروز در بخش‌هایی از شمال زمین رخ داد؛ جایی که خورشیدگرفتگی جزئی بلافاصله پس از طلوع خورشید اتفاق افتاد. مناطقی از شمال‌شرق آمریکای شمالی، شمال‌غربی اروپا، آسیا و بخش‌هایی از آفریقا شاهد آن بودند که ماه بخشی از خورشید را برای مدتی کوتاه پوشاند.
 
تصویر برگزیده امروز ناسا، از دهانه‌ آتشفشانی «گرا‌بروک» در آیسلند گرفته شده است؛ جایی که بخش زیادی از خورشید در پشت ماه پنهان شد. این عکس از میان آسمانی ابری ثبت شده، اما با چنان برنامه‌ریزی دقیقی که دوست عکاس در کادر به‌گونه‌ای قرار گرفته که انگار خورشید را از پشت ماه بیرون می‌کشد.

 

گفتنی است در این پدیده خاص، هیچ نقطه‌ای از زمین خورشیدگرفتگی کامل را تجربه نکرد. با این حال، زیبایی پدیده‌هایی از این دست همچنان چشم‌نواز و الهام‌بخش باقی مانده است.
 
در گذشته‌های دور، برخی جوامع انسانی چنان از وقوع ناگهانی خورشیدگرفتگی شگفت‌زده می‌شدند که حتی نبردهای در جریان را متوقف می‌کردند.

اما امروز، این رویدادهای آسمانی با دقتی تا چند ثانیه پیش‌بینی می‌شوند و دیگر عنصری شگفت‌انگیز نیستند، بلکه به فرصتی علمی و هنری برای مشاهده‌ی هماهنگی کیهانی بدل شده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا