ایتنافناوری

حذف نوشابه رژیمی از برنامه غذایی به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند

میشل روتنستین، متخصص تغذیه بالینی برای بیماری‌های قلبی از نیویورک، می‌گوید که مطالعه‌‌ای دیگر هم نشان داده است که حتی مصرف روزی یک نوشابه رژیمی هم می‌تواند خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (Afib)‌ راــ نوعی ضربان نامنظم قلب که احتمال بروز حوادث عروقی مانند سکته مغزی را بالا می‌برد‌ــ افزایش دهد.

به‌گفته روتنستین، برخی مطالعات علت این مشکل را به چگونگی تجزیه و جذب شیرین‌کننده‌های مصنوعی در بدن و موادی که طی این فرایند تولید می‌شوند، مرتبط می‌دانند. با این حال برخی مطالعات هم دریافته‌اند که نوشابه‌های رژیمی ممکن است تعادل باکتری‌های روده را، که در ابتلا به بیماری‌های مزمن نقش دارند، مختل کنند.

او اضافه کرد: «بسیاری از مراجعانم که نوشابه رژیمی را کنار گذاشته‌اند، می‌گویند اصلا متوجه نبودند این نوشیدنی چقدر می‌تواند اعتیادآور باشد.»

تانیا فریرچ، متخصص تغذیه، هم می‌افزاید که نوشابه‌های رژیمی شیرین‌کننده‌های مصنوعی دارند که با افزایش وزن، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی مرتبط‌ دانسته شده‌اند.

به گفته او، سازمان بهداشت جهانی آسپارتام، شیرین‌کننده مصنوعی موجود در نوشابه‌های رژیمی، را ماده‌ای احتمالا سرطان‌زا معرفی کرده است که می‌تواند بر میکروبیوم روده انسان تاثیر منفی بگذارد. با این حال، بسیاری از نهادهای متولی در این صنعت از جمله سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) همچنان آسپارتام را بی‌خطر می‌دانند.

سازمان غذا و داروی آمریکا سال ۲۰۲۳ درباره موضع خود در مورد آسپارتام، بیانیه‌ای منتشر و اعلام کرد: «آسپارتام یکی از پرمطالعه‌ترین افزودنی‌های غذایی در زنجیره تامین مواد غذایی انسان است. دانشمندان این سازمان استفاده از آسپارتام در شرایط تاییدشده را از نظر ایمنی نگران‌کننده نمی‌دانند. این شیرین‌کننده در بسیاری از کشورهای دیگر هم موردتایید است و نهادهای نظارتی و علمی مانند سازمان سلامت کانادا و اداره ایمنی غذایی اروپا نیز مصرف آسپارتام را در سطح مجاز فعلی، ایمن می‌دانند.»

جایگزین‌های سالم‌تر برای نوشابه رژیمی
توصیه روتنستین این است که نوشابه رژیمی را با گزینه‌ای سالم‌تر جایگزین کنید. او می‌‌گوید: «گرچه پیدا کردن جایگزینی با طعم، گاز و حسی مشابه که این نوشیدنی‌ها در دهان ایجاد می‌کنند، سخت باشد، گزینه‌های سالم‌تری وجود دارند که می‌توان به آن‌ها فکر کرد.»

یکی از پیشنهادهای او کامبوچای کم‌شکر است؛ نوعی چای تخمیرشده که به بهبود سلامت روده کمک می‌کند. فریریچ هم کامبوجا را منبع خوب پروبیوتیک‌ها که برای روده مفیدند، می‌داند.

روتنستین می‌گوید: «می‌توانید کمی آب‌لیمو یا لیموترش به آب گازدار اضافه کنید که هم طعمی خوشایندی ایجاد کند و هم ویتامین ث مفید برای سیستم ایمنی و سلامت قلب را تامین کند.»

چای سبز گازدار هم گزینه‌ای دیگر است، زیرا علاوه بر گاز، خاصیت ضدالتهابی طبیعی دارد.

فریریچ هم به علاقه‌مندان نوشیدنی‌های گاز‌دار، آب گازدار بدون طعم یا نوشیدنی‌های گازدار کم‌شیرین را توصیه می‌کند و می‌افزاید که اگر برای کافئین موجود در نوشابه‌های رژیمی آن‌ها را مصرف می‌کنید، آن را با چای یا قهوه کم‌شیرین جایگزین کنید. این نوشیدنی‌ها منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی و مقداری کافئین‌اند و در این میان، چای سبز خواص ضدالتهابی قابل‌توجهی هم دارد.

در نهایت، متخصصان همگی معتقدند که بهترین نوشیدنی آب ساده است. فریریچ می‌گوید: «بسیاری از ما می‌توانیم از نوشیدن کمی آب بیشتر در طول روز بهره‌مند شویم. آبرسانی کافی به بدن برای تامین انرژی، سلامت دستگاه گوارش و سلامت پوست، مو و ناخن‌ها بسیار مهم است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا