خبرگزاری میزاندسته بندی: ورزشی ، فوتبال

جوان‌گرایی و وعده‌ای که روی کاغذ ماند/ تیم ملی فوتبال ایران در سراشیبی پیری و زنگ خطر برای جام جهانی

گزارش|

جوان‌گرایی و وعده‌ای که روی کاغذ ماند/ تیم ملی فوتبال ایران در سراشیبی پیری و زنگ خطر برای جام جهانی

یک سال پس از وعده امیر قلعه‌نویی برای ساختن تیمی جوان و آینده‌دار، نه‌تنها این هدف محقق نشد، بلکه میانگین سنی تیم ملی ایران به بالاترین حد خود رسید.

خبرگزاری میزان

پس از حذف تلخ تیم ملی فوتبال ایران از جام ملت‌های آسیا، امیر قلعه‌نویی وعده داد که تیمی جوان و آینده‌دار خواهد ساخت. از همان موقع نیز می‌شد حدس زد که گفته‌های قلعه‌نویی صرفاً وعده‌های توخالی برای فراموش کردن نتایج به دست آمده است. 

با گذشت زمان، ترکیب تیم ملی نه‌تنها جوان‌تر نشد، بلکه با افزایش سن بازیکنان، میانگین سنی تیم به ۳۱ سال رسید؛ رقمی که نشان‌دهنده عدم تغییر نسل در فوتبال ملی ایران است. در جریان دیدار تیم ملی مقابل ازبکستان که با تساوی ۲-۲ همراه شد و ایران را برای هفتمین بار راهی جام جهانی کرد، هیچ بازیکن ۲۵ ساله یا جوان‌تری در ترکیب اصلی دیده نشد.

در این دیدار، مهدی قایدی و صالح حردانی، هر دو با ۲۶ سال سن، جوان‌ترین بازیکنان تیم ملی بودند، درحالی‌که شجاع خلیل‌زاده ۳۵ ساله، مسن‌ترین بازیکن میدان بود. این ترکیب با میانگین سنی ۳۱.۲ سال، پیرترین ترکیب ایران در تاریخ صعودهایش به جام جهانی لقب گرفت.

وعده توخالیِ جوان‌گراییِ قلعه‌نویی محقق نشد و فاجعه نزدیک است/ تیم ملی فوتبال ایران در سراشیبی پیری و زنگ خطر برای جام جهانی

در آخرین لیست تیم ملی، ۸ بازیکن زیر ۲۵ سال حضور داشتند، اما مجموع دقایقی که آن‌ها فرصت بازی یافتند، تنها ۲۲ دقیقه بود: ۱۳ دقیقه برای امیرحسین حسین‌زاده مقابل امارات و ۹ دقیقه برای آریا یوسفی برابر ازبکستان. این آمار ناامیدکننده نشان می‌دهد که از نگاه کادر فنی، این بازیکنان فاصله زیادی با ترکیب اصلی دارند و فرصتی برای اثبات توانایی‌های خود دریافت نکرده‌اند.

در شرایطی که بسیاری از تیم‌های ملی بزرگ دنیا روی جوان‌گرایی و بازیکن‌سازی تمرکز کرده‌اند، تیم ملی ایران همچنان با همان چهره‌های قدیمی به مسیر خود ادامه می‌دهد. روندی که زنگ خطر را برای آینده این تیم به صدا درآورده و ابهامات زیادی درباره عملکرد کادر فنی و استراتژی آن‌ها ایجاد کرده است.

البته ۲ دیدار آخر تیم ملی ایران در مقدماتی جام جهانی برابر قطر و کره شمالی جنبه تشریفاتی خواهد داشت و باید دید آیا سرانجام قلعه‌نویی حداقل در این ۲ مسابقه هم که شده برای ساکت کردن منتقدان اجازه بازی کردن به نفرات جوانی که فرصت بازی در این مدت پیدا نکرده‌اند می‌دهد یا نه.

با این تفاسیر در مجموع می‌توان گفت، آینده خوبی برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی پیش‌بینی نمی‌شود و به نظر می‌رسد هدف امیر قلعه‌نویی صرفاً صعود به جام جهانی بوده و صعود از دور گروهی در برنامه‌هایش قرار ندارد و به این موضوع فکر نکرده که بازیکنان مسن فعلی به احتمال فراوان در جام جهانی حضور نخواهند داشت و اگر هم حضور پیدا کنند فاجعه رخ خواهد داد! 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا