ایتنافناوری

جادوی هوش مصنوعی یا تهدید حقوق مولف؛ جنجال تصاویر کارتونی چت‌جی‌پی‌تی

تنها چند روز پس از آنکه شرکت اوپن‌ای‌آی پیشرفته‌ترین ابزار تولید تصویر با هوش مصنوعی چت‌جی‌پی‌تی را معرفی کرد، موجی در رسانه‌های اجتماعی به راه افتاد که آثار شرکت انیمیشن‌سازی ژاپنی استودیو جیبلی را تقلید می‌کند. این به‌روز‌رسانی جدید هوش مصنوعی هم قدرت این فناوری را نشان می‌دهد و هم نگرانی‌هایی در مورد حق نشر برانگیخته است.

به‌روزرسانی اخیر جی‌‌پی‌تی‌ـ۴او (GPT-4o) که سه‌شنبه هفته گذشته منتشر شد، پیشرفت‌های کاربردی متعددی، از جمله بازتولید دقیق‌تر متن و توانایی درک و اجرای دستورهای پیچیده‌تر و دقیق‌تر، را ارائه کرد. این مدل همچنین با مجموعه‌ای «بسیار متنوع از سبک‌های تصویری» آموزش دیده است، و کاربران را با توانایی‌اش در تولید تصاویر ثابت و ویدیوهای یادآور انیمیشن‌های محبوب شگفت‌زده کرده است.

اما فقط یک سبک بود که به‌سرعت در رسانه‌های اجتماعی ایکس و اینستاگرام فراگیر شد، وقتی کاربران چت‌جی‌پی‌تی (و سرویس متن به ویدیوی اوپن‌ای‌آی موسوم به سورا) شروع به تقلید آثار استودیو انیمیشن‌سازی محبوب ژاپنی «جیبلی» کردند که فیلم‌هایی چون «شهر ارواح» و «قلعه متحرک هاول» را ساخته است.

با این حال، ویدیویی از سال ۲۰۱۶ نیز به‌طور گسترده به اشتراک گذاشته شده است که در آن هایائو میازاکی، یکی از بنیان‌گذاران استودیو جیبلی، هنر تولیدی هوش مصنوعی را «توهین به نفس زندگی» توصیف می‌کند. میازاکی به‌دلیل سبک انیمیشن‌سازی دستی و روش طاقت‌فرسای فریم‌به‌فریم خود شناخته می‌شود.

او در واکنش به ویدیویی از هیولایی که با استفاده از دستورهای متنی تولید شده است، می‌گوید: «به‌شدت منزجر شده‌ام. اگر واقعا می‌خواهید چیزهای ترسناک بسازید، خب بفرمایید، اما من هرگز نمی‌خواهم که این فناوری را وارد کارم کنم.»

به‌روزرسانی اخیر ابزار تصویرساز اوپن‌ای‌آی همچنین باعث شد بحث‌ها درباره نقش هوش مصنوعی در هنر دوباره داغ شود. این در حالی است که چند هفته پیش، نزدیک به ۴۰۰۰ نفر نامه‌ای سرگشاده را امضا کردند و از خانه حراج کریستی خواستند تا به‌دلیل نگرانی‌هایی از جمله آموزش هوش مصنوعی با استفاده از آثار دارای حق نشر و بهره‌کشی از هنرمندان، اولین حراج اختصاصی آثار هنری تولیدشده با هوش مصنوعی را لغو کند.

مشابه هنر تولیدشده با هوش مصنوعی، این تصاویر کارتونی جدید نیز سوال‌های زیادی درباره حق نشر مطرح می‌کنند‌ــ نه فقط درباره آثار استودیو جیبلی، بلکه درباره تصاویری که بازآفرینی شده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا