خبرگزاری میزاندسته بندی: ورزشی ، سایر حوزه ها

جاده پر پیچ و خم تیراندازی ایران در سال ۱۴۰۳ با خاطرات تلخ و شیرین/ از ناکامی در المپیک تا ظهور استعداد‌های نوین و زلزله در کادرفنی

خبرگزاری میزان

فدراسیون تیراندازی ایران در سال ۱۴۰۳ با اجرای برنامه‌های متنوع و مختلف، گام‌هایی موثر در راستای توسعه این رشته برداشت. یکی از اقدامات برجسته، برگزاری دوره‌های استعدادیابی مثل سالیان گذشته بود که منجر به شناسایی استعدادهای مختلف این رشته شد. پرورش استعدادی مانند محمد بیرانوند در تیراندازی از اهداف ویژه این فدراسیون است.

رئیس فدراسیون تیراندازی در اوایل سال اعلام کرد بود که در سال ۱۴۰۲، از بین ۸۰۰ استعدادیابی، ۴۰ نفر به تیم ملی پیوستند و تا پایان ۱۴۰۳، هدف استعدادیابی ۱۱,۵۰۰ نفر است. وی تأکید کرده بود که رکوردهای جوانان در سطح بزرگسالان است و انتظار می‌رود ۳۰۰ تا ۴۰۰ ورزشکار با رکوردهای بالا شناسایی شوند.

مرتضی قربانی در پایان سال ۱۴۰۳ اعلام کرد: ۲۲ اعزام داشتیم و ۲۵ مدال رنگارنگ کسب کردیم. برای اولین بار در اهداف پروازی مدال طلا و سهمیه المپیک را توسط بیرانوند به دست آوردیم و سه دختر تیراندازمان هانیه رستمیان، فاطمه امینی و شرمینه چهل امیرانی نیز سهمیه گرفتند. اردو‌ها از سال گذشته به صورت مستمر ادامه داشته و ۸۰۰ نفر را در سراسر کشور استعدادیابی کردیم و ۴۰ نفر از بهترین آنها در اردو هستند. در هر ماه ۲۱ روز در اردو هستند.

وی در ادامه گفت: ما هزینه‌های مربوط به خوابگاه، آب و غذا را برای ورزشکاران تأمین می‌کنیم و ماهانه ۱۲۰ میلیون تومان برای حمایت از ورزشکاران تیراندازی هزینه می‌کنیم در مجموع در ماه ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه می‌کنیم. با این حال، از دولت و احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان انتظار داریم که با توجه به این هزینه‌ها، بودجه فدراسیون را در سال جدید افزایش دهند. امیدوارم در سال آینده و مسابقات پیش رو موفق باشیم. به ۱۱ کشور در سال ۱۴۰۴ اعزام داریم و انشالله سکو‌های قهرمانی را تصاحب خواهیم کرد. گلوله زنی را راه اندازی کردیم و ۲۲ مسابقه داشتیم همچنین برای حفظ محیط زیست مسابقات شکارچیان را برگزار کردیم تا شکارچیان جذب این رشته شدند.

جاده پر پیچ و خم تیراندازی ایران در سال ۱۴۰۳ با خاطرات تلخ و شیرین/ از ناکامی در المپیک تا ظهور استعداد‌های نوین و زلزله در کادرفنی

در سال ۱۴۰۳، فدراسیون تیراندازی ایران با چالش‌های متعددی مواجه بود که بر عملکرد کلی این فدراسیون تأثیرگذار بود.

چالش‌های فدراسیون تیراندازی ایران در سالی که گذشت

عدم کسب مدال در المپیک ۲۰۲۴ پاریس: تیم تیراندازی ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس موفق به کسب مدال نشد. هانیه رستمیان در ماده تپانچه ۲۵ متر به رتبه ششمی دست یافت که با توجه به محدودیت‌های تمرینی و کمبود امکانات، قابل توجه است؛ اما انتظار می‌رفت نتایج بهتری حاصل شود.

کمبود مهمات و تجهیزات: یکی از مشکلات اساسی، کمبود مهمات و تجهیزات موردنیاز تیراندازان بود. وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت که مهمات مهم‌ترین مشکل این فدراسیون است و در جلساتی با وزیر دفاع، تلاش‌هایی برای حل این مشکل صورت گرفته است.

فرسودگی و کمبود سلاح‌ها: سلاح‌های مورد استفاده تیراندازان در استان‌ها و تیم‌های ملی نیاز به به‌روزرسانی و نوسازی داشتند. در استان خراسان رضوی، نبود سلاح‌های مجهز و حرفه‌ای به‌عنوان مشکل عمده مطرح شد. همچنین، در استان کرمانشاه، کمبود تجهیزات و سلاح مناسب یکی از چالش‌های بزرگ عنوان شد.

بودجه ناکافی: با وجود افزایش بودجه فدراسیون تیراندازی نسبت به سال‌های گذشته، این بودجه برای تأمین نیاز‌های فدراسیون کافی نبوده است. رئیس فدراسیون تیراندازی اظهار داشت که هزینه‌های مربوط به خوابگاه، آب و غذا برای ورزشکاران تأمین می‌شود و ماهانه ۱۲۰ میلیون تومان برای حمایت از ورزشکاران تیراندازی هزینه می‌شود. با این حال، انتظار می‌رود که با توجه به این هزینه‌ها، بودجه فدراسیون در سال جدید افزایش یابد.

جاده پر پیچ و خم تیراندازی ایران در سال ۱۴۰۳ با خاطرات تلخ و شیرین/ از ناکامی در المپیک تا ظهور استعداد‌های نوین و زلزله در کادرفنی

این مشکلات نشان‌دهنده نیاز به برنامه‌ریزی دقیق‌تر، تأمین منابع مالی و تجهیزاتی مناسب و حمایت بیشتر از ورزشکاران برای بهبود عملکرد فدراسیون تیراندازی ایران در سال‌های آینده است.

در کاپ آسیایی تایلند نیز که اخیرا برگزار شد، تیم نیروی زمینی ارتش در آن شرکت کرد که ۳ مدال توسط تیراندازان در این رقابت‌ها کسب شد.

باقی فعالیت‌های فدراسیون خلاصه می‌شود به مسابقات آزاد برگزارشده که ۶ مرحله بوده است. مسابقات اهداف پروازی نیز ۶ مرحله داشت.

بروز شدن برخی از تجهیزات تفنگ و سلاح و وارد شدن ۳۰ تفنگ و تپانچه سال ۲۰۲۴ برای ترکیب اصلی المیپک با وجود شرایط تحریم از دستاوردهای این فدراسیون بود؛ با توجه به اینکه هانیه رستمیان مشکلات عدیده‌ای در این زمینه داشت و نسبت به این موضوع انتقاد داشت.

جاده پر پیچ و خم تیراندازی ایران در سال ۱۴۰۳ با خاطرات تلخ و شیرین/ از ناکامی در المپیک تا ظهور استعداد‌های نوین و زلزله در کادرفنی

دیگر مشکل بزرگ این رشته، این بود که تیراندازی ایران نتوانست نتایج قبلی‌اش را در المپیک کسب کند. جواد فروغی در دوره قبل طلا گرفت و انتظار میرفت نتیجه تیراندازی بهتر از این باشد، اما نبود. فروغی حتی نتوانست سهمیه المپیک بگیرد و یکی از غایبین در المپیک پاریس بود.

هانیه رستمیان در تمام مسابقاتی که در تپانچه ۲۵ متر شرکت کرده، در تمامی فینال‌ها پنجم یا ششم شده و در المپیک نیز رتبه ششم را کسب کرد. پیش از المپیک نیز او به همراه دیگر تیراندازان به جام جهانی آلمان رفت و فقط هانیه رستمیان در آن‌جا توانست رتبه‌ای کسب کند و در تپانچه ۲۵ متر رتبه ششم را به دست آورد و همین نتیجه را در المپیک تکرار کرد. متاسفانه کادرفنی نتوانست این مشکل بزرگ او را حل کند. او در تمام رقابت‌ها تا فینال می‌رفت، اما در نهایت پنجم و ششم میشد و از نظر روحی کم می‌آورد و کادرفنی تیم ملی اصلا تلاشی برای حل این مشکل نکرد.

در یک اقدام مثبت بلافاصله بعد از المپیک و در رشته‌های تراپ، تفنگ و تپانچه کادرفنی تغییر پیدا کرد. نریمان نیکخو رفت و علی افسری به جای او در تراپ آمد. محسن نصر اصفهانی رفت و به جای او مریم سلطانی در تپانچه وارد شد. مریم طالبی نیز در تفنگ رفت و حسین باقری جانشین او شد.  

در ادامه این گزارش به مسابقات مختلف تیراندازی و اعزام‌های صورت گرفته از سوی فدراسیون در نقاط مختلف جهان و عملکرد تیراندازان ایرانی در این رقابت‌ها اشاره خواهد شد.

مسابقات قهرمانی فدراسیون جهانی و سهمیه المپیک پاریس ۲۰۲۴ در رشته تفنگ و تپانچه از ۲۳ فروردین ماه تا اول اردیبهشت ماه در ریودوژانیرو برزیل برگزار شد

امیرمحمد نکونام، پوریا نوروزیان، مهیار صداقت، هادی غرباقی، شرمینه چهل امیرانی، نجمه خدمتی، فاطمه امینی و الهه احمدی با هدایت مریم طالبی در بخش تفنگ و جواد فروغی، سجاد پورحسینی، وحید گل‌خندان،  هانیه رستمیان، گلنوش سبقت الهی و زینب طوماری با هدایت محسن نصر اصفهانی در بخش تپانچه، ترکیب تیم اعزامی کشورمان را تشکیل دادند.

تپانچه ۱۰ متر:

در پایان دور مقدماتی میکس تپانچه تیم ایران با ترکیب گلنوش سبقت الهی و جواد فروغی با ۵۷۳ امتیاز و تنها ۲ امتیاز اختلاف در رده نهم ایستاد و از صعود به دیدار رده‌بندی باز ماند. همچنین تیم دوم کشورمان با ترکیب  هانیه رستمیان و سجاد پورحسینی با ۵۶۶ امتیاز بیست و پنجم شد.

در پایان دور مقدماتی تپانچه ۱۰ متر هانیه رستمیان با ۵۷۵ در جایگاه یازدهم ایستاد، گلنوش سبقت الهی با ۵۷۴ امتیاز دوازدهم شد و  زینب طوماری با ۵۷۰ امتیاز در جایگاه بیست و هفتم قرار گرفت.

در پایان دور مقدماتی تپانچه ۱۰ متر وحید گلخندان با ۵۸۰ امتیاز و تنها یک امتیاز کمتر از صعود به فینال باز ماند و در رده دهم ایستاد. سجاد پورحسینی، دیگر نماینده کشورمان ۵۷۴ امتیاز و جواد فروغی ۵۶۶ امتیاز ثبت کردند.

تفنگ ۱۰ متر: 

در پایان دور مقدماتی تیم میکس تفنگ «۱» کشورمان با ترکیب نجمه خدمتی و امیرمحمد نکونام با ۶۲۹/۹ امتیاز و با ۰/۶ اختلاف نسبت به تیم چهارم از صعود به دیدار رده‌بندی باز ماند و پس از چهار تیم اروپایی، به عنوان نخستین تیم آسیایی در رده پنجم ایستاد.

در پایان دور مقدماتی تفنگ ۱۰ متر پوریا نوروزیان با ثبت امتیاز ۶۳۰/۳ به عنوان نفر ششم راهی فینال شد و در پایان در رده ششم ایستاد. همچنین امیرمحمد نکونام با ۶۲۸/۶ امتیاز  در رده هجدهم ایستاد و  مهیار صداقت با ۶۲۴/۶ امتیاز پنجاه و پنجم شد.

در پایان دور مقدماتی تفنگ ۱۰ متر نجمه خدمتی با ثبت ۶۳۳ امتیاز به  عنوان نفر دوم و شرمینه چهل امیرانی دیگر نماینده کشورمان با ۶۳۰/۴ امتیاز در رده هفتم ایستادند و فینالیست شدند.

در فینال تفنگ بادی ۱۰ متر نجمه خدمتی در رده پنجم ایستاد و شرمینه چهل امیرانی نیز هفتم شد.

جاده پر پیچ و خم تیراندازی ایران در سال ۱۴۰۳ با خاطرات تلخ و شیرین/ از ناکامی در المپیک تا ظهور استعداد‌های نوین و زلزله در کادرفنی

تپانچه ۲۵ متر: 

در پایان دور  مقدماتی تپانچه ۲۵ متر و مجموع امتیازات بخش دقت و سرعت هانیه رستمیان با ۵۸۹ امتیاز در رده سوم ایستاد و راهی فینال شد. وی در نهایت پنجم شد.
زینب طوماری و گلنوش سبقت الهی نیز به ترتیب ۵۷۵ و ۵۶۷ را ثبت کردند.

هانیه رستمیان در پایان مرحله مقدماتی با ثبت امتیاز ۵۸۹ رکورد خود و رکورد ایران در تپانچه ۲۵ را ارتقا داد.

تفنگ ۵۰ متر: 

در پایان دور دوم مقدماتی امیر محمد نکونام با ۵۸۸ امتیاز و پوریا نوروزیان با ۵۸۷ امتیاز از راهیابی به فینال بازماندند.
 
در بخش بانوان فاطمه امینی با ۵۸۳ امتیاز، نجمه خدمتی با ۵۸۲ امتیاز و الهه احمدی با ۵۸۰ امتیاز از صعود به فینال باز ماندند.

نجمه خدمتی در پایان مرحله مقدماتی تفنگ ۵۰ متر سه وضعیت با ثبت امتیاز ۵۸۹ رکورد ایران در این ماده را در رقابت‌های بین المللی ارتقا داد.

جاده پر پیچ و خم تیراندازی ایران در سال ۱۴۰۳ با خاطرات تلخ و شیرین/ از ناکامی در المپیک تا ظهور استعداد‌های نوین و زلزله در کادرفنی

مسابقات قهرمانی فدراسیون جهانی و توزیع سهمیه المپیک از ۳۱ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت ماه در دوحه قطر برگزار شد

مرضیه پرورش‌نیا، شیوا فرح‌پور، بابک یگانه، محمد بیرانوند، محمدحسین پرورش‌نیا در تراپ و علی دوستی و امیرمحمد دادگر در بخش اسکیت نفرات اعزامی به قطر بودند.

در بخش تراپ بانوان نیز مرضیه پرورش‌نیا  با ۱۱۴ امتیاز هجدهم شد و شیوا فرح‌پور امتیاز ۱۰۷ را ثبت کرد.

مرضیه پرورش نیا با ثبت امتیاز ۱۱۴ رکورد برون مرزی تراپ بانوان را ارتقا داد.
 
رکورد قبلی تراپ بانوان ۱۱۳ بود که باز هم توسط مرضیه پرورش‌نیا ثبت شده بود.

محمد بیرانوند  در تراپ آقایان به همراه ۱۱ تیرانداز دیگر با ثبت امتیاز ۱۲۱ در رده پنجم مشترک ایستاد و راهی مرحله «تیرحذفی» شد تا در نهایت دو تیرانداز راهی مرحله پایانی شوند.

در پایان دور مقدماتی اسکیت آقایان در مسابقات جهانی انتخابی المپیک که در دوحه قطر برگزار شد علی دوستی با ثبت ۱۱۵ امتیاز و امیرمحمد دادگر با ثبت ۱۱۳ امتیاز از صعود به فینال بازماندند.

جام جهانی تیراندازی از ۱۲ تا ۲۳ اردیبهشت ماه در باکوی جمهوری آذربایجان برگزار شد

نمایندگان کشورمان در تپانچه  هانیه رستمیان، گلنوش سبقت الهی و سجاد پورحسینی بودند.

نمایندگان کشورمان در تفنگ نجمه خدمتی، فاطمه امینی، شرمینه چهل‌امیرانی، پوریا نوروزیان و امیر محمد نکونام بودند.

تفنگ ۱۰ متر:

در تفنگ ۱۰ متر آقایان، امیرمحمد نکونام با امتیاز ۶۳۰.۲ و تنها با ۰/۳ اختلاف از صعود به فینال باز ماند و در جایگاه یازدهم ایستاد. پوریا نوروزیان نیز امتیاز ۶۲۳.۱ را ثبت کرد.

تفنگ ۱۰ متر بانوان، فاطمه امینی با امتیاز ۶۲۹.۸ در جایگاه نوزدهم ایستاد. نجمه خدمتی نیز امتیاز ۶۲۹.۵ را ثبت کرد و در رده بیست و سوم قرار گرفت و شرمینه چهل‌امیرانی امتیاز ۶۲۸.۱ را کسب کرد.

تپانچه ۱۰ متر:

تپانچه ۱۰ متر بانوان هانیه رستمیان با ۵۷۲ امتیاز در رده هجدهم ایستاد و گلنوش سبقت الهی نیز امتیاز ۵۶۰ را ثبت کرد.

در تپانچه ۱۰ متر مردان نیز سجاد پورحسینی با امتیاز ۵۷۵ از صعود به فینال باز ماند.

تپانچه ۲۵ متر:

در پایان دور مقدماتی و مجموع امتیازات بخش دقت و سرعت هانیه رستمیان با ۵۸۶ امتیاز در رده پنجم ایستاد و راهی فینال شد. وی در پایان پس از نمایندگان کره، چین و آلمان در جایگاه پنجم ایستاد. وی در فینال ششم شد.

گلنوش سبقت الهی نیز امتیاز ۵۶۷ را ثبت کرد.

تفنگ ۵۰ متر:

در پایان دور مقدماتی تفنگ ۵۰ متر سه وضعیت بانوان، نجمه خدمتی با ۵۷۲ امتیاز راهی دور دوم شد. در ادامه نجمه خدمتی با ۵۸۷ امتیاز از صعود به فینال باز ماند.

فاطمه امینی، دیگر نماینده کشورمان در دور مقدماتی امتیاز ۵۶۷ را ثبت کرد.

در پایان دور مقدماتی امیر محمد نکونام امتیاز ۵۸۵ و پوریا نوروزیان امتیاز ۵۸۰ را ثبت کرد. نکونام در دور مقدماتی با رکورد ۵۸۸ به عنوان نفر ششم وارد مرحله فینال شد. در این ماده پوریا نوروزیان رکورد ۵۷۲ را ثبت کرد.

جام جهانی اهداف پروازی خرداد ماه در لوناتوی ایتالیا برگزار شد

در پایان دور مقدماتی محمد بیرانوند با ۱۱۸ امتیاز در رده بیست و هشتم ایستاد، محمد حسین پرورش نیا و بابک یگانه به ترتیب  با ۱۱۵و ۱۱۴ امتیاز در جایگاه پنجاه یکم و پنجاه و سوم ایستادند

لیست نهایی تیراندازان حاضر در المپیک ۲۰۲۴ پاریس توسط فدراسیون جهانی اعلام شد. بر این اساس ۳۴۰ تیرانداز از ۸۱ کشور و دو عضو دیگر از تیم پناهندگان کمیته بین المللی المپیک (IOC) در پاریس حضور خواهند داشت.

همچنین فدراسیون جهانی در گزارشی اعلام کرد، جوان‌ترین ورزشکار شرکت کننده در پاریس ۲۰۲۴، محمد بیرانوند ۱۵ ساله در رشته تراپ خواهد بود که سهمیه المپیک را برای ایران به دست آورده است.

جاده پر پیچ و خم تیراندازی ایران در سال ۱۴۰۳ با خاطرات تلخ و شیرین/ از ناکامی در المپیک تا ظهور استعداد‌های نوین و زلزله در کادرفنی

المپیک پاریس: (محمد بیرانوند، هانیه رستمیان، شرمینه چهل امیرانی و فاطمه امینی)

هانیه رستمیان در پایان دور مقدماتی تپانچه ۲۵ متر و در مجموع دو بخش دقت و سرعت، هانیه رستمیان با ثبت امتیاز ۵۸۸ در رده سوم ایستاد و راهی فینال شد. هانیه رستمیان در فینال تپانچه ۲۵ متر المپیک پاریس در رده ششم ایستاد.

در پایان دور مقدماتی تپانچه ۱۰ متر هانیه رستمیان با ۵۷۱ امتیاز در رده ۲۲ ایستاد و از صعود به فینال بازماند.

محمد بیرانوند در راند اول و دوم امتیاز ۲۳، راند سوم امتیاز ۲۴، در راند چهارم امتیاز ۲۲ و در راند پایانی امتیاز ۲۵ را ثبت کرد. وی در مجموع پنجم راند با ۱۱۷ امتیاز در رده بیست و چهارم قرار گرفت.

در پایان دور مقدماتی تفنگ ۱۰ متر شرمینه چهل امیرانی با ثبت امتیاز  ۶۳۰ در رده یازدهم ایستاد. وی که اولین که حضور خود در المپیک را تجربه می‌کرد تا راند پنجم در جمع ۸ نفر فینالیست قرار داشت. فاطمه امینی، دیگر نماینده کشورمان با ۶۲۶/۲ امتیاز بیست و ششم شد. امینی نیز برای نخستین بار حضور در المپیک را تجربه می‌کرد. مریم طالبی هدایت تیم ملی تفنگ کشورمان را بر عهده دارد.

مسابقات جایزه بزرگ اهداف پروازی قطر (اسفندماه)

در پایان دور مقدماتی تراپ مردان در جام اهداف پروازی امیر قطر، محمد بیرانوند با ثبت امتیاز ۱۲۲ (۲۴-۲۴-۲۴-۲۵-۲۵)، رکورد خود و ایران در مسابقات برون مرزی را ارتقا داد. بیرانوند با ثبت این امتیاز به عنوان نفر اول راهی فینال شد و در نهایت به مدال نقره دست یافت.  

بیرانوند پیش از این با ثبت امتیاز ۱۲۱ در مسابقات قهرمانی آسیا در کویت و کسب مدال طلا نخستین سهمیه اهداف پروازی ایران در المپیک را کسب کرده بود.

مرضیه پرورش نیا بانوی تیرانداز کشورمان نیز در پایان دور مقدماتی امتیاز ۱۱۵ (۲۲-۲۴-۲۲-۲۵-۲۲) را ثبت کرد و رکورد بانوان ایران در رقابت‌های برون مرزی را ارتقا داد. وی در فینال چهارم شد‌

مرضیه پرورش‌نیا پیش از این با امتیاز ۱۱۴ رکوردار بانوان در مسابقات برون مرزی بود که رکورد خود را یک نمره ارتقا داد.

امیر محمدیان در رده سنی جوانان با ۹۸ امتیاز در رده نهم ایستاد، بابک قاضی‌زاده در تراپ بزرگسالان با ۱۰۶ امتیاز چهل و دوم شد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا