ثبت ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار شرکت در سال گذشته/ فعالان اقتصادی به هیچ عنوان در دام موسسات ثبتی گیر نکنند

گفتوگو|

مدیرکل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت:فعالان اقتصادی به هیچ عنوان در دام و تله موسسات ثبتی نیافتید چرا که آنها زیرمجموعه قوه قضاییه نیستند و با توجه به گزارشهای فراوان مردمی، به هیچ وجه از آنها راضی نیستیم این موسسات ثبتی پولهای کلانی از مردم دریافت کرده و از آنها سوء استفاده میکنند. افراد اگر به سامانه ثبت شرکتها رجوع کنند میتوانند کارهای ثبتی خود را انجام دهند و دیگر نیاز نیست که به موسسات ثبتی مراجعه کنند.
ابوالفضل نصیری مدیرکل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در گفتوگو با میزان، درباره تعداد شرکتهای ثبت شده و همچنین تعداد شرکتهای صوری که در طول سال گذشته شناسایی شدهاند، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار شرکت ثبت شده است که ۱۹۵ هزار عدد از آنها موسسه هستند. سال گذشته رکورد ثبت شرکت در یک قرن اخیر را شکستیم، این در حالی است که بالاترین آمار ثبت شرکت در سال ۱۴۰۲، ۷۶ هزار شرکت بود و در سال ۱۴۰۳ از ۸۰ هزار شرکت عبور کردهایم و رشد زیادی در تاسیس شرکت و موسسه در سراسر کشور داشتیم.
وی با اشاره به شرکتهای صوری و کاغذی بیان کرد: یک دستورالعملی در خرداد ماه از سوی معاون اول اسبق رئیسجمهور به دستگاههای ذی ربط از جمله سازمان ثبت اسناد اعلام و کارگروهی تشکیل شد که طبق این دستورالعمل، شرکتهایی که احتمال صوری بودن آنها وجود داشته باشد، به رنگهای خاکستری یا سیاه نمایش داده میشود تا با آنها برخورد شود قسمتی از این کار با اداره ثبت شرکتها بود مثلا شرکتهای کثیرالثبت که افراد بیش از ۵ شرکت ثبت میکنند را شناسایی میکنیم که در ماه بهمن ماه ۱۴۰۳ حدود ۱۷۰۰ مورد را به مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد معرفی کردیم تا پس از انجام بررسیهای لازم به ما نامه بزنند که کدام یک مشکل ثبت ندارند و کدام یک دارند تا شناسه ملی آنها را تعلیق کنیم و از بهمن ماه ۱۴۰۳ به بعد ۱۲۹ شرکت را مطابق با نامه ارسالی مرکز اطلاعات مالی تعلیق کردیم.
نصیری ادامه داد: همچنین یکسری از شرکتها نیز از طریق دادگاهها به ما اعلام میشوند که صوری و کاغذی هستند که باید آنها را منحل و یا از رده خارج کنیم، یک قسمت دیگر مربوط به وزارت تعاون است که حدود ۲۵۰ هزار شرکت متعلق به آن وجود دارد. براساس ماده ۵۴ این وزارتخانه به ما اعلام میکند که یکسری از شرکتها آنها صوری و کاغذی هستند سپس آنها را منحل میکنیم.
ملاقات با ۱۲۵۰ فعال اقتصادی پیرو شعار سال ۱۴۰۳
مدیرکل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پاسخ به این سوال که پیرو اعلام شعار سال رئیس سازمان ثبت یک بخشنامهای را به زیرمجموعهها ابلاغ کرد که ۴ بند آن مربوط به اداره ثبت شرکتها است، تاکنون چه اقداماتی را در این راستا انجام دادهاید، گفت: از ابتدای سال به ۲۳ استان سفر کردیم و با فعالان اقتصادی آن استانها دیدار داشتیم و مشکلات مرتبط با ثبت شرکت و موانع تولیدی را استماع کردیم. در مجموع با ۱۲۵۰ فعال اقتصادی ملاقات کردیم و از بیش از ۲۵ کارخانه مهم کشور بازدید داشتیم و در خصوص مشکلات آنها بررسیها و اقدامات لازم را انجام دادیم و این مشکلات رفع شد.
وی افزود: تفاهم نامههایی نیز با شرکت شهرکهای صنعتی منعقد کردیم که مشکل بسیار بزرگ آنها در ارتباط با سهامدارانشان بود که از طریق این تفاهمنامه مشکلات آنها مرتفع شد. تفاهم نامهای نیز با مناطق آزاد در خصوص انتقال شرکت از مناطق آزاد به سرزمین اصلی و بالعکس منعقد کردیم که تا خرداد ماه ۱۴۰۳ این موضوع انجام نمیشود و در حال حاضر اجرایی میشود. از همه مهمتر نشستهای متعدد اندیشه ورز با ۱۵ دستگاهی که در بحث تولید و مباحث اقتصادی از جمله امور مالیاتی، اتاق بازرگانی، وزارت اقتصاد و وزارت تعاون نقش داشتند، برگزار کردیم و در کنار آن کارگروهای فرعی نیز بودند یکی از کارهای مهم ما در کارگروه اصلی این بود که وزارت تعاون بیان میکرد که مشکل ما این است که افراد اطلاعات را هم در سامانه ما و هم در سامانه شما به صورت موازی وارد میکنند که این کار خیلی سخت، زمان بر و هزینه بر است که پیرو این موضوع تفاهم نامهای امضا کردیم و طبق آن صدور تاییدیه اطلاعات وارد شده توسط وزارت تعاون و معاون وزیر، برای ما کافی است و فقط کلیات را به ما ارائه کنند.
نصیری بیان کرد: کار دیگری که در راستای شعار سال انجام دادیم، برای افراد و فعالان اقتصادی در استانهای مختلف در خصوص سوالاتی که در رابطه با تدوین مجامع خود و مشکلات داشتند، در استان مربوطه حضور پیدا کرده و آموزشهای لازم را ارائه میکردیم در همین راستا در استان تهران نیز برای صندوق آموزش و پرورش که حدود ۱۰۰ شرکت داشتند این کار را انجام دادیم و پس از آموزش اظهار کردند که تعداد رد شدگانشان بالغ بر ۸۰ درصد کاهش یافته است و اکنون نیز اعلام آمادگی میکنیم که اگر کسی در بحث تدوین مجامع و مباحث الکترونیکی سوالی دارد و یا میخواهد جلسات آموزشی برگزار کند، میتوانیم اساتید را به صورت رایگان ارسال کنیم تا آموزشهای لازم را ارائه کنند و بسیاری از مشکلات برطرف شود.
فعالان اقتصادی به هیچ عنوان در دام موسسات ثبتی گیر نکنند
وی عنوان کرد: فعالان اقتصادی به هیچ عنوان در دام و تله موسسات ثبتی نیافتید چرا که آنها زیرمجموعه قوه قضاییه نیستند و با توجه به گزارشهای فراوان مردمی، به هیچ وجه از آنها راضی نیستیم این موسسات ثبتی پولهای کلانی از مردم دریافت کرده و از آنها سوء استفاده میکنند. از رئیس قوه قضاییه خواستارم که برای این شرکتها تعرفه تعیین کنند و با آنها برخورد صورت گیرد. این موسسات ثبتی حتی اتحادیه ندارند و از راههای مختلف اعم از تلفن و … نفوذ میکنند و به مردم اعلام میدارند که کارشان را انجام میدهند و برای یک صورت جلسه ساده میلیونها تومان پول از مردم میگیرند. افراد اگر به سامانه ثبت شرکتها رجوع کنند میتوانند کارهای ثبتی خود را انجام دهند و دیگر نیاز نیست که به موسسات ثبتی مراجعه کنند.
مدیرکل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: اقدام دیگری که انجام دادهایم استقرار سه میز خدمت برای مباحث الکترونیکی، حقوقی و … است که حتی روسا نیز در آنجا حضور دارند و در کل هفته پاسخگو هستند. خبری خوبی که داریم این است که به دنبال برون سپاری کردن کار به سر دفاتر هستیم و میتوانیم بر آنها نظارت داشته باشیم و یا تعرفه بدهیم که به امید خدا اگر سال جاری این امر محقق شود، مردم از دست موسسات ثبت شرکت راحت میشوند و رئیس سازمان ثبت این موضوع را قبول کرده و یک تفاهم نامه هم نوشتیم و فقط باید آن را اجرایی کنیم.
انتهای پیام/