توصیه اورژانس به مردم در روز طبیعت؛ از لزوم همراه داشتن کپسول آتش نشانی و جعبه کمکهای اولیه تا مراقبت از شوک حساسیتی

گفتوگو |

رئیس اداره آموزش تخصصی و مهارتی و فناوری اورژانس تهران، همراه داشتن جعبه کمکهای اولیه و کپسول آتش نشانی در روز سیزده بدر را مهم خواند و گفت: چنانچه فردی در معرض «شوک حساسیتی» ناشی از گزش حیوانات و یا حشرات قرار گرفت بعد از پاکسازی محل آن قسمت را آتلبندی کرده و با اوژانس تماس بگیرد.
مهدی پورنوروز رئیس اداره آموزش تخصصی و مهارتی و فناوری اورژانس تهران در گفتوگو با میزان درباره نکات ایمنی ضروری در روز سیزده بدر گفت: سیزده به در یک نوع سفر است بنابراین نیاز است تا ابتدا هدف را در این سفر مشخص کنیم و در مرحله بعد نکات ایمنی را در این سفر مورد توجه قرار دهیم. مرحله نخست انتخاب محل اقامت و یا نشستن است، دوری گزیدن از کنار پرتگاهها و صخرهها خصوصا اگر کودک همراهمان خانواده است باید مورد توجه قرار بگیرد. حضور کنار استخرها و یا آبگیرها در برخی مواقع باعث میشود که کودکان به درون استخرها سقوط کرده و باعث غرق شدن آنها شود، بنابراین باید به این نکات توجه ویژه داشت.
وی برپا کردن آتش در سیزده بدر اشاره و افزود: در روز سیزده بدر بسیاری از افراد اقدام به برپا کردن آتش میکنند. این آتش نباید در کنار بوتههای خشک و درختان خشک بر پا شود. توجه داشته باشید که سیزده به در روز طبیعت است و باید بسیار مراقب طبیعت در این روز باشیم؛ بنابراین بعد از برپایی آتش باید حتماً آن را خاموش کنیم و اطمینان لازم از خاموش بودن آن را داشته سپس محل را ترک کنیم.
پورنوروز بیان کرد: لازم است در هر سفر یک کپسول آتش نشانی و جبعبه کمکهای اولیه به همراه داشته باشید تا چنانچه آتش سوزی رخ داد آن را سریعا خاموش کنید.
رئیس اداره آموزش تخصصی و مهارتی و فناوری اورژانس تهران گفت اگر در این روز هوا آفتابی بود، قبل از خروج از منزل بهتر است از کرمهای ضد آفتاب استفاده کنیم تا از سوختگی پوست جلوگیری شود. همچنین باید توجه داشته باشیم که آب سالم آشامیدنی و غذای سالم با خود به همراه ببریم.
وی در مورد گزش حشرات در سیزده بدر تصریح کرد: همراه داشتن یک جعبه کمکهای اولیه بسیار مهم است در عین حال چنانچه فردی دچار گزش حشرات شد ابتدا حتما محل گزش را با آب و صابون تمیز کنید، با گذاشتن یک کیسه یخ بر محل گزش از التهاب بیشتر آن جلوگیری کنید. در همه گزشها افراد دچار حساسیت نمیشوند و در برخی مواقع ممکن است در حد یک خارش معمولی باشد. اما در برخی از موارد ممکن است افراد نسبت به نوعی از گزش حساسیت داشته و وارد «شوک حساسیتی» مشوند. علائم این گزش این است که پوست بیمار سرد و خیس از عرق شده و رنگش پریده میشود. نبض او تند میزند و در نهایت فشار او میافتد در اینجاست که باید حتماً با اورژانس تماس بگیرید و چنانچه قرص آنتی هیستامین دارید به بیمار بدهید تا اورژانس حضور یافته و مراقبتهای لازم را انجام دهد و فرد از خطر فاصله بگیرد.