توصیههای پلیس درباره نحوه مواجهه با زورگیران

گفتوگو|

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا به بیان توصیههایی درباره نحوه برخورد با زورگیران پرداخت و گفت: عاقلانهترین کار در مواجهه با این دسته از سارقان این است که از درگیری پرهیز کنیم چرا که ممکن است مورد آسیب جسمی قرار بگیریم.
یکی از مسائلی که ممکن است با آن مواجه شویم، مواجهه با زورگیران به ویژه در مکانها و ساعتهای خلوت است، در همین رابطه این سوال مطرح میشود که نحوه برخورد و محافظت ما از خودمان در برابر زورگیران باید چگونه باشد و چگونه میتوانیم از این موضوع در امان بمانیم؟
در همین رابطه سرهنگ محمدرضا اکبری، معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا در گفتوگو با میزان ضمن اشاره به اینکه خط قرمز پلیس در کشور سرقت های خشن است، گفت: خوشبختانه با مجموعه دادستانی کل کشور و مجموعه معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه تعاملات بسیار خوبی داریم. برای رسیدگی به سرقتهای خشن و زورگیری در سراسر کشور در دادسراهای مراکز استان ها بازپرس ویژه تعیین شده و تیمهای ویژه در پلیس آگاهی استانهای سراسر کشور راه اندازی شده که اشرافیت کامل در مقابله با سرقت های خشن را داشته باشند.
وی با بیان اینکه وقوع سرقت خشن و زورگیری ممکن است در هر زمانی رخ دهد و پلیس در هر لحظه و در هر مکان نمیتواند حضور داشته باشد و ممکن است همین الان یک سرقت خشن در گوشهای از این جامعه اتفاق افتاده باشد که پلیس آنجا حضور نداشته باشد، ادامه داد: عاقلانهترین کار در مواجهه با زورگیران این است که از درگیری با سارق پرهیز کنیم چرا که ممکن است مورد آسیب جسمی قرار بگیریم.
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی فراجا افزود: بهترین کار این است در همان لحظه با پلیس تماس بگیریم و اگر اطلاعاتی از چهره سارقان، خودرو، موتورسیکلت، پلاک وسیله نقلیه، لباسهای سارقان داریم در اختیار پلیس قرار دهیم. ما بانک اطلاعاتی سارقان خشن را در سراسر کشور داریم و بیشترین کشف دستگیری ما نیز در مجموع سرقتها مربوط به سرقتهای خشن است چرا که این مسئله را هم برای پلیس آگاهی و هم فراجا در استانهای سراسر کشور به عنوان خط قرمز تعریف کردیم و اگر اتفاقی بیفتد حتما وظیفه خودمان میدانیم که در کوتاهترین زمان ممکن به آن رسیدگی و سارقان را شناسایی و دستگیر کنیم.
سرهنگ اکبری بیان کرد: بخشنامه خوبی از دادستانی کل کشور به دادسراها ابلاغ و ارسال شده که روند رسیدگی از دادسرا تا مراحل تجدید نظر را تسریع میکند تا بتوانیم به امید خدا احکام قاطعی را در راستای بازداشت و مجازات این افراد از مجموعه دستگاه عدالت کیفری بگیریم.
وی در رابطه با نحوه برخورد با زورگیران توضیح داد: این مسئله بستگی به مکانی دارد که آن حضور دارید. اگر در یک مکان شلوغ هستید و افراد دیگر میتوانند به شما کمک کنند قاعدتا نباید مالتان را در اختیارش قرار دهید ولی اگر در یک مکان خلوت هستیم، از آنجایی که سارق مجهز به اصطلاح سرد است و یک درجه نسبت به ما قویتر محسوب میشود مقاومت ما ممکن است منجر به صدمات بدنی شود و از این رو عاقلانهترین کار این است که مقاومت صورت نگیرد چرا که ارزش جسم انسان بیشتر از ارزش مال است.