توصیههایی برای موفقیت در امتحانات نهایی؛ از لزوم داشتن خواب و استراحت کافی تا راهکاری برای مدیریت زمان در جلسه امتحان

گفتوگو|

یک مشاور و کارشناس حوزه آموزشی تحصیلی به بیان توصیههایی برای برای موفقیت در امتحانات نهایی پرداخت و با تاکید به لزوم داشتن خواب و استراحت کافی در زمان امتحانات گفت: بهتر است دانشآموزان حین برگزاری امتحان پاسخ به امتحان را از سوالهایی آغاز کنند که بلد هستند و سوالهایی که بلد نیستند و یا احتیاج به زمان بیشتری دارد را خالی بگذارند و پس از پایان سوالها به به سراغ سوالهایی که پاسخ ندادند، بروند.
امتحانات نهایی پایه دوازدهم از روز گذشته ۲۸ اردیبهشتماه آغاز شده و تا ۲۲ خرداد ادامه خواهد داشت. همچنین امتحانات پایه یازدهم نیز از امروز ۲۹ اردیبهشتماه آغاز میشود.
این در حالیست که بر اساس مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ سابقه تحصیلی پایه یازدهم تأثیر مثبت و پایه دوازدهم تأثیر قطعی دارد و سهم نمره کل سابقه تحصیلی برای همه متقاضیان ۶۰ درصد است.
همچنین در آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ نیز سهم سوابق تحصیلی پایه یازدهم و دوازدهم ۶۰ درصد با تأثیر قطعی است. از این رو امتحانات نهایی پایههای یازدهم و دوازدهم امسال از اهمیت ویژهتری برخوردار است.
پروین طالبیان، مشاور و کارشناس حوزه آموزشی تحصیلی در گفتوگو با میزان به بیان توصیههایی برای موفقیت در امتحانات نهایی پرداخت و گفت: تمرکز دانشآموزان هم باید بر روی دروس عمومی و هم بر روی دروس تخصصی باشد. هنگامی که دانشآموزان در دروسی امتحان دارند که در آنها قویترند بهتر است زمان کمتری را صرف آن درس کنند و از زمان باقی ماندهشان برای دروسی استفاده کنند که در آنها نیاز به مرور بیشتری دارند.
وی ادامه داد: بهتر است این کار را بر اساس زمان بندی امتحانات پیش ببرند و بر اساس روزهای باقی مانده تا امتحان هر درس و همچنین با توجه به اوضاع دانشآموز در آن درسها برایشان وقت بگذارند. برای مثال اگر فردا امتحان فارسی دارند و آن را به خوبی مطالعه کردهاند و به همه مطالب تسلط دارند و در درس ریاضی نیاز به مطالعه بیشتری دارند میتوانند از زمان اضافهشان برای درس ریاضی بهره ببرند و چنانچه چند روز تا امتحان ریاضی فاصله است زمانهایی را به صورت تدریجی به این درس اختصاص دهند تا ایردها و اشکالهایشان تا زمان امتحان رفع شود.
این مشاور و کارشناس حوزه آموزشی تحصیلی ضمن اشاره به اینکه روزهای منتهی به امتحان زمان مرور است و یادگیری باید در طول سال تحصیلی اتفاق میافتاده است، افزود: چنانچه دانشآموزی مطلب درسی را در طول سال تحصیلی به خوبی یاد نگرفته باشد باید به بودجه بندی سوالات امتحان توجه کند اگر آن مطلب در بودجه بندی امتحان است و دانش آموز میتواند در زمان محدودی و به نحوی که به بقیه مطالب درسی برسد آن مباحث را یاد بگیرد و همچنین در صورتی که آن مطلب مهم است و در امتحان چند سوال از آن میآید باید برای یادگیریش وقت بگذارد اما چنانچه آن مباحث در بودجه بندی سوالات نیست و یا احتمال طرح سوال از آن کم است و دانشآموز مجبور است مدت زمان زیادی را صرف یادگیری آن مطلب کند یادگیریش در روزهای منتهی به امتحان توصیه نمیشود.
طالبیان عنوان کرد: ممکن است دانشآموز با مرور یکسری از مطالب تسلط بیشتری به دروس پیدا کند و بتواند به سوالات بیشتری پاسخ دهد اما اگر وقتش را صرف یادگیری مطلب دیگری کند تنها بتواند یک سوال را جواب دهد و از این رو برای موفقیت بیشتر در امتحان باید به بودجه بندی سوالات توجه کنند و خودشان در این مورد برنامه ریزی داشته باشند.
لزوم داشتن خواب و استراحت کافی در زمان امتحانات
وی با تاکید بر اینکه لازم است دانش آموزان در زمان امتحانات خواب و استراحت کافی داشته باشند تا با تمرکز بیشتری سر جلسه امتحان حاضر شوند، بیان کرد: دانشآموزان نباید اینگونه فکر کنند که اگر شب نخوابند و صبح قهوه بخورند میتوانند عملکرد مغرشان را افزایش دهند، توصیه میشود دانشآموزان با داشتن خواب و استراحت کافی سرحال باشند و از بهترین عملکرد مغزشان استفاده کنند چرا که خستگی طولانی مدت در روزهای متمادی عملکرد مغز را به طور طبیعی کاهش میدهد و هیچ چیز به غیر استراحت و خواب کافی نمیتواند این عملکرد را بهبود بخشد.
اهمیت مدیریت زمان حین برگزاری امتحان
این مشاور و کارشناس حوزه آموزشی تحصیلی با بیان اینکه با توجه به تاثیر قطعی سوابق تحصیلی پایه یازدهم در کنکور سال آینده علاوه بر دوازدهمیها دانش آموزان پایه یازدهم نیز باید برای امتحانات برنامه ریزی داشته باشند، توضیح داد: بهتر است دانشآموزان حین برگزاری امتحان پاسخ به امتحان را از سوالهایی آغاز کنند که بلد هستند و سوالهایی که بلد نیستند و یا احتیاج به زمان بیشتری دارد را خالی بگذارند و پس از پایان سوالها به به سراغ سوالهایی که پاسخ ندادند، بروند چرا که ممکن است درگیر یک سوال شوند و زمانشان از دست رود و از پاسخگویی به سوالهایی که بلد هستند جا بمانند، به طور کلی لازم است حین برگزاری امتحان مدیریت زمان داشته باشند.
انتهای پیام/