خبرگزاری میزاندسته بندی: قضایی ، حقوقی

تلاش برای حمایت حقوقی از اقشار آسیب‌پذیر/ ارائه بیش از ۲۳ هزار مشاوره حقوقی و کیفری به مراجعان دادگستری شهرستان یزد/ ۴۶۶ پرونده به وکلای تسخیری ارجاع شد

تلاش برای حمایت حقوقی از اقشار آسیب‌پذیر/ ارائه بیش از ۲۳ هزار مشاوره حقوقی و کیفری به مراجعان دادگستری شهرستان یزد/ ۴۶۶ پرونده به وکلای تسخیری ارجاع شد

رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان یزد از ارائه ۲۳ هزار و ۹۴۱ فقره مشاوره حقوقی و کیفری به مراجعان دادگستری شهرستان یزد در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

خبرگزاری میزان

قوانین به عنوان چارچوبی برای نظم اجتماعی، پیچیدگی‌های فزاینده‌ای دارند و همواره در حال تغییرند. بنابراین درک صحیح حقوق و تکالیف را برای شهروندان عادی دشوار می‌سازد. زندگی روزمره افراد در حوزه‌هایی مانند خانواده، اشتغال، مالکیت، و قرارداد‌ها با مسائل حقوقی گره خورده است، اما فقدان دانش تخصصی ممکن است به تصمیم‌گیری‌های نادرست، نقض ناخواسته قانون، یا از دست دادن فرصت‌های دفاع از حقوق فردی بینجامد. در این میان، مشاوره حقوقی نه تنها ابزاری برای حل بحران‌ها، بلکه عاملی پیشگیرانه و توانمندساز است. 

دسترسی به مشاوره حقوقی، شهروندان را قادر می‌سازد تا با آگاهی از جایگاه قانونی خود، انتخاب‌های منطقی‌تری داشته باشند. به عنوان مثال، یک مستأجر با آگاهی از قوانین اجاره می‌تواند از تضییع حقوق خود جلوگیری کند، یا فردی در شرف طلاق با درک تعهدات مالی، از تنش‌های آینده بکاهد. این آگاهی به کاهش اختلافات، صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌ها، و حفظ روابط اجتماعی سالم کمک می‌کند. 

ارائه خدمات حقوقی به اقشار آسیب‌پذیر

از منظر کلان، ارائه خدمات حقوقی به ویژه به گروه‌های آسیب‌پذیر مانند کم‌درآمدها، مهاجران، یا افراد کم‌سواد، تضمینی برای تحقق «عدالت برای همه» است. نابرابری در دسترسی به مشاوره حقوقی می‌تواند به تشدید تبعیض و محرومیت بینجامد، حال آنکه حمایت از این افراد، پیامد‌های اقتصادی و اجتماعی بحران‌ها را کاهش می‌دهد. 

علاوه بر این، مشاوره حقوقی نقش محوری در کاهش بار سیستم قضایی دارد. با جلوگیری از اقامه دعاوی غیرضروری یا تسهیل حل و فصل خارج از دادگاه، از تراکم پرونده‌ها کاسته و کارآمدی نهاد‌های قانونی را افزایش می‌دهد. در عصر حاضر، گسترش پلتفرم‌های دیجیتال و خطوط مشاوره رایگان، گامی به سوی تحقق عدالت است، اما همچنان نیاز به تخصیص منابع بیشتر برای پوشش جامع‌تر جامعه احساس می‌شود. 

بر همین اساس در دادگستری شهرستان یزد خدمات مطلوبی در زمینه ارائه خدمات حقوقی و قضایی به مراجعان ارائه شده است که در این گزارش به آن می‌پردازیم.

تلاش برای حمایت حقوقی از اقشار آسیب‌پذیر/ ارائه بیش از ۲۳ هزار فقره مشاوره حقوقی و کیفری به مراجعان دادگستری شهرستان یزد/ ارجاع ۴۶۶ پرونده به وکلای تسخیری

ارائه ۲۳ هزار و ۹۴۱ فقره مشاوره حقوقی و کیفری به مراجعان

محمدرضا حدادزاده نیری رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان یزد در این رابطه و در گفت‌وگو با میزان، اظهار کرد: اداره ارشاد و معاضدت قضایی دادگستری شهرستان یزد در سال ۱۴۰۳ جمعا تعداد ۲۳ هزار و ۹۴۱ فقره مشاوره حقوقی و کیفری به مراجعان ارائه کرده است. 

وی با اشاره به اهمیت کاهش ورودی پرونده‌های قضایی در دادگستری یزد، عنوان کرد: در همین راستا و در برخی موارد که مراجعان قصد ارائه دادخواست قضایی داشتند با ارشاد و راهنمایی، توضیح و تشریح تبعات قضایی طرح دعوی و راهکار‌های غیرقضایی، مراجعان محترم از ارائه دادخواست منصرف شده‌اند که این اقدام نقش مهمی در کاهش تشکیل پرونده‌های قضایی داشته است.

رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان یزد افزود: در راستای انعقاد تفاهمنامه همکاری در روز‌های یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه و پنجشنبه نیز یک نفر از وکلا جهت ارائه مشاوره حقوقی به ادارات بنیاد شهید و امور ایثارگران، اتاق اصناف، ندامتگاه مرکزی و خانه کارگر شهرستان یزد معرفی شده و در این مراکز به ارائه مشاوره حقوقی می‌پردازد. همچنین از طریق سامانه ۱۲۹ نیز نسبت به ارائه مشاوره تلفنی اقدام شده است.

تلاش برای حمایت حقوقی از اقشار آسیب‌پذیر/ ارائه بیش از ۲۳ هزار فقره مشاوره حقوقی و کیفری به مراجعان دادگستری شهرستان یزد/ ارجاع ۴۶۶ پرونده به وکلای تسخیری

ارائه بیش از ۲۶ هزار مشاوره حضوری و ۷ هزار مشاوره تلفنی

حدادزاده نیری در تشریح آمار مشاوره‌های قضایی ارائه شده در سال ۱۴۰۳ گفت: در این سال در مجموع ۳۳ هزار و ۹۴۱ مورد مشاوره حقوقی و قضایی به مراجعان ارائه شده که از این تعداد ۲۶ هزار و ۱۶ مورد مشاوره حضوری و ۷ هزار و ۹۲۵ مورد مشاوره تلفنی بوده است.

وی تصریح کرد: همچنین از مجموع مشاوره‌های قضایی ارائه شده ۲۶ هزار و ۲۲۳ مورد مشاوره حقوقی و ۷ هزار و ۷۱۸ مورد مربوط به مشاوره کیفری بوده است.

رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان یزد ادامه داد: همچنین ۲ هزار و ۲۵۹ مورد مشاوره با حضور وکلای مشاور انجام شده و در ۲ هزار و ۴۸۵ مورد نیز با ارائه راهکار‌های غیر قضایی و مشاوره‌های حقوقی از ارائه دادخواست قضایی مراجعان جلوگیری به عمل آمده است.

ارجاع ۴۶۶ پرونده به وکلای تسخیری

وی افزود: ۴۶۶ پرونده نیز در راستای حمایت از مراجعان به وکلای تسخیری و معاضدتی معرفی شده است.

ارائه مشاوره‌های حقوقی رایگان به خانواده‌های ایثارگران 

محمدرضا زارع رئیس دفتر حمایت حقوقی و قضایی ایثارگران استان یزد نیز در گفت‌و‌گو با میزان با بیان اینکه ۸۲ درصد از آرای صادره از محاکم استان در سال ۱۴۰۳ منجر به صدور رای به نفع موکلین دفتر حمایت ایثارگران و بسیجیان استان یزد شده است، گفت: حق‌الوکاله عرفی این خدمات بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۵۳۲ میلیون تومان برآورد شده که تمامی این خدمات به صورت رایگان به ایثارگران و بسیجیان ارائه شده است.

تلاش برای حمایت حقوقی از اقشار آسیب‌پذیر/ ارائه بیش از ۲۳ هزار فقره مشاوره حقوقی و کیفری به مراجعان دادگستری شهرستان یزد/ ارجاع ۴۶۶ پرونده به وکلای تسخیری

وی افزود: از مجموع خدمات ارائه شده هزار و ۲۲۸ مورد مربوط به مشاوره و ارشادات قضایی از قبیل تنظیم دادخواست و لوایح، ۱۳۷ مورد پرونده وکالت تام، ۱۸۴ مورد پرونده وکالت مطالعه، ۹ مورد پرونده‌های صلح و سازش، ۶۱ مورد پرونده‌های منجر به صدور رای به نفع موکل و ۸۶ مورد منجر به صدور رای بوده است.

زارع یادآور شد: خدمت به ایثارگران، جانبازان و خانواده‌های شهدا در دفتر حمایت حقوقی و قضایی ایثارگران استان یزد همچنان ادامه دارد و با تمام توان تلاش می‌کنیم از یادگاران ارزشمند دفاع مقدس و ایثارگران و جانبازان سرافراز و خانواده‌های شهدا حمایت‌های حقوقی و قضایی لازم را به عمل آوریم.

در نهایت، مشاوره حقوقی تنها یک خدمت حرفه‌ای نیست، بلکه سنگ بنای جامعه‌ای است که در آن کرامت انسانی و امنیت قضایی به عنوان حقوق اولیه شناخته می‌شوند. سرمایه‌گذاری در این حوزه، نه تنها از بحران‌های فردی پیشگیری می‌کند، بلکه به تحقق جامعه‌ای مبتنی بر انصاف و شفافیت کمک می‌کند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا