تقویت همکاریهای قضایی ایران و اعضای شانگهای راهی برای تسهیل مبادلات تجاری و افزایش امنیت سرمایهگذاری


سفر رئیس قوه قضاییه به چین برای شرکت در اجلاس شانگهای، زمینهساز تقویت همکاریهای قضایی بین ایران و اعضای این سازمان شد؛ کارشناسان معتقدند این سفر که با هدف تسهیل روابط حقوقی و تجاری انجام گرفت، میتواند به کاهش چالشهای فعالان اقتصادی و افزایش امنیت سرمایهگذاریها منجر شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضاییه روز دوشنبه اول اردیبهشت بهمنظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به شهر هانگژو چین سفر کرد. قاضیالقضات در این سفر که ۲ روز بهطول انجامید در حاشیه اجلاس با مقامات عالی قضایی ۷ کشور در هانگژو دیدار و گفتوگو کرد.
از جمله اهداف اصلی این سفر توسعه همکاریهای قضایی با کشورهای عضو، تبادل تجربیات در زمینههای حقوقی و ایجاد سازوکارهای مناسب برای حل و فصل اختلافات بینالمللی بوده است.
رئیس دستگاه قضا در دیدار با «چن ونچینگ» عضو عالیرتبه کمیته مرکزی و رئیس کمیسیون سیاسی و حقوقی حزب حاکم چین به سطح مناسبات ایران و چین و ظرفیتهای بالای ۲ کشور برای ارتقای روابط اشاره کرد و گفت که ایران و چین میتوانند در حوزههای سیاسی، اجرایی و قضایی سطح مناسبات خود را گسترش دهند؛ در این راستا، سند راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین در ارتقای روابط و مراودات ۲ کشور در حوزههای مختلف نقش چشمگیری دارد.
سفر رئیس قوه قضاییه به چین گامی مهم برای بهبود فضای کسبوکار
در همین زمینه محسن حاجمحمدی، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با میزان به تحلیل ابعاد سفر اخیر رئیس قوه قضاییه به چین پرداخت و اظهار کرد: این سفر گامی مهم در جهت تقویت همکاریهای قضایی بین ایران و کشورهای عضو شانگهای است.
وی با اشاره به حضور رئیس قوه قضاییه در بیستمین اجلاس روسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) در چین، گفت: این سفر فرصت مناسبی برای توسعه همکاریهای قضایی بین ایران و اعضای شانگهای ایجاد کرده است؛ بهویژه اینکه مذاکرات گستردهای با مقامات قضایی چین انجام شده که میتواند به بهبود فضای کسبوکار بین ۲ کشور کمک کند.
حاجمحمدی با اشاره به حجم بالای مبادلات تجاری بین ایران و چین افزود: با توجه به روابط راهبردی ۲ کشور در حوزههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، طبیعی است که نیاز به همکاریهای قضایی گستردهتر احساس شود.
دیدارهای رئیس قوه قضاییه در چین منجر به حل سریعتر اختلافات تجاری میشود
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: دیدارهای قضایی اخیر میتواند به ایجاد سازوکارهای مناسب برای حل سریعتر اختلافات تجاری منجر شود. این موضوع برای بازرگانان و سرمایهگذاران ۲ کشور بسیار حائز اهمیت است، چرا که امنیت حقوقی معاملات را افزایش میدهد.
حاجمحمدی با اشاره به نقش قوه قضاییه در تسهیل روابط اقتصادی گفت: همه نهادهای کشور در حال همکاری برای ایجاد فضای مناسب کسبوکار هستند. قوه قضاییه نیز با توجه به این نیاز، اقدامات مؤثری را برای تسریع در رسیدگی به پروندههای تجاری و حل اختلافات بازرگانی انجام داده است.
این کارشناس اقتصادی در مورد تأثیر این سفر بر سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین اظهار کرد: تقویت همکاریهای قضایی میتواند به اجرای بهتر این سند راهبردی کمک کند. در حوزههای مهمی مانند انرژی، صنایع پتروشیمی، سرمایهگذاری و مبادلات مالی، وجود سازوکارهای قضایی کارآمد ضروری است.
وی یادآور شد: این تعاملات قضایی میتواند فضای امنتری برای فعالیت بازرگانان ۲ کشور ایجاد کند و به رشد مبادلات اقتصادی کمک کند. بهویژه در سالی که به نام «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده است، چنین همکاریهایی میتواند بسیار تأثیرگذار باشد.
انتهای پیام/