تصاویر نجومی پانزدهم مهر (۶ اکتبر)


امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
به گزارش خبرگزاری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتیهای دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقهمندان این حوزه فراهم میکند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
تصویر روز ناسا
دنبالهدار مکنات(McNaught) که به نام دنبالهدار بزرگسال ۲۰۰۷ نیز مشهور است دُمی بلند و زیبا دارد. دنباله دراز این جرم نجومیِ تابناک در سراسر آسمان کشیده میشود و مردم نیمکره جنوبی میتوانستند پس از غروب خورشید برای چندین روز آن را ببینند. دم یونی در عکسهای لانگشات بهترین به نظر میرسد. ناظران شمالی نیز گاهی اوقات میتوانستند دم را از بالای افق ببینند.
دنبالهدار C/2006 P1 (مک نات) بسیار درخشان است و به اوج روشنایی ۵- رسید. اعتبار تصویر و حق چاپ این تصویر به عکاس نجومی مشهور رابرت اچ. مکنات (Robert H. McNaught) تعلق دارد. او این تصویر را در ژانویه ۲۰۰۷ در رصدخانه سایدینگ در استرالیا گرفت. دنبالهدار مکنات درخشانترین دنبالهدار دیدهشده در دهههای اخیر بود. با حرکت بیشتر به سمت جنوب و دور شدن از خورشید و زمین محو شد.
در ماه آینده دنبالهدار Tsuchinshan-ATLAS ممکن است ظاهر شود و دم دیدنیاش از زمین قابل مشاهده باشد.
تصویر روز skyandtelescope
این عکس توسط جان دووراک(John Dvorak) در هاوایی، ایالات متحده آمریکا گرفته شد. تاریخ و زمان ثبت عکس ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ است. این عکس با تجهیزات دوربین Insta360 گرفته شد.
در عکس ماه، دنبالهدار Tsuchinshan-ATLAS، نور منطقهالبروج، آغاز تاریکوروشن نجومی و آسمان پر از ستاره را نشان میدهد.
تصویر روز astronomy
جیانی تومینو (Gianni Tumino) اهل راگوسا در سیسیل ایتالیا است. دنبالهدارC/2023 A3 (Tsuchinshan-Atlas) به نزدیک ترین نقطه خود به خورشید نزدیک میشود، اکنون قبل از طلوع آفتاب در نیمکره شمالی قابل مشاهده است. جیانی تومینو در ساعت ۶:۰۴ صبح در سیسیل از آن عکس گرفت. او از دوربین بیآینه Canon R با لنز زوم ۲۰۰ میلی متری استفاده کردند. تنظیمات f/5.6، نوردهی ۱.۸ ثانیه ای و ISO 1600 بود.
تصویر روز earthsky
در تاریخ ۱۰/۰۱/۲۰۲۴ ساعت ۹:۱۵ بعد از ظهر، کاترینهاید (Catherine Hyde) در کامبریای کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا، این تصویر را ثبت کرد. ثبت این تصویر از کهکشان مثلثی مشهور به M33 حدود ۶.۵ ساعت طول کشید. هر عکسی ۳۰۰ ثانیه وقت برد. تصاویر را برای یک نتیجه خوب ترکیب کردم.
از یک رفرکتور ۱۵۲ میلی متری استلاروو ( Stellarvue)، دوربین DSLR نیکون D810A و یک پایه ردیابی Astro-Physics Mach2GTO استفاده کردم. بعد از ترکیب تصاویر، در نرمافزارهای ویرایشی تصویر نهایی را شارپ کردم و سحابی و نوارهای غبار را از ستارهها جدا کردم. عمداً نوردهی ستارهها را محدود نگه داشتم تا جزئیات کهکشان بهتر نمایش داده شود.