خبرگزاری میزاندسته بندی: بین‌الملل- جهان ، آمریکا و اروپا

ترامپ و تشدید شکاف‌های فراآتلانتیک

ترامپ و تشدید شکاف‌های فراآتلانتیک

ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ شوک بزرگی را به اتحاد فراآتلانتیک وارد کرده است که پیامد‌های آن در آینده آشکارتر خواهد شد.

خبرگزاری میزان

یک ماه پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، روابط بین آمریکا و اتحادیه اروپا به‌طور فزاینده‌ای تیره شده است و روابط فراآتلانتیک خود را در وضعیتی متزلزل می‌بیند.

تجارت یکی از زمینه‌های اصلی نگرانی بوده است، زیرا ترامپ تعرفه‌های ۲۵ درصدی را بر واردات فولاد و آلومینیوم اعمال کرده است و در آن سوی اقیانوس اطلس، قاره کهن به‌دنبال پاسخ است.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا می‌گوید که تعرف‌های گمرکی غیرقابل توجیهی که بر اتحادیه اروپا تحمیل شده است، بی‌پاسخ نخواهد ماند.

جنگ اوکراین و روابط آمریکا و اروپا

آمریکا در حالی که اروپا را در آغاز مذاکرات صلح در اوکراین کنار گذاشته بود، مذاکرات با مسکو را در عربستان سعودی آغاز کرد و در را برای امتیاز‌ها به روی مسکو باز کرد.

دونالد ترامپ گفت: نمی‌دانم کشوری که در موقعیت روسیه قرار دارد چگونه می‌تواند به آنها (اوکراین) اجازه دهد به ناتو بپیوندد.

در همین حال اتحادیه اروپا به نوبه خود به‌دنبال نزدیک شدن به صفوف است؛ آنتونیو کاستا، رئیس شورای اروپا، در کنفرانس امنیتی مونیخ اطمینان داد: ما به حمایت از اوکراین در مذاکرات، با ارائه تضمین‌های امنیتی، بازسازی و به‌عنوان یکی از اعضای آینده اتحادیه اروپا ادامه خواهیم داد.

دونالد ترامپ با زیر سوال بردن ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین و متهم کردن او به دیکتاتوری، فراتر رفته و موجی از انتقاد‌های اروپایی‌ها را برانگیخته است.

لحظه‌ای خطرناک برای روابط فراآتلانتیک

ماتئوش موراویسکی، نخست‌وزیر لهستان در کنفرانس کنش سیاسی محافظه کاران (CPAC) در نزدیکی واشنگتن به خبرگزاری فرانسه گفت: ما اکنون لحظه بسیار سخت و بسیار خطرناکی را تجربه می‌کنیم که هر دو بخش از جامعه فراآتلانتیک، به‌اصطلاح، بیشتر و بیشتر از یکدیگر دور می‌شوند.

برای نایجل گولد دیویس، کارشناس ارشد روسیه و اوراسیا در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک مستقر در لندن، این یک بحران فرا آتلانتیک بی‌سابقه بود.

وی در تفسیری گفت: آمریکا با مذاکره با روسیه درباره سران اروپایی و مداخله در سیاست اروپا، نه‌تنها از اروپا جدا می‌شود، بلکه تصمیم می‌گیرد و آن را مختل می‌کند.

اکنون پرسش این است که آیا پس از سال‌ها صحبت در مورد اینکه اروپا چگونه باید مسئولیت بیشتری در قبال چتر امنیتی خود به عهده بگیرد، آیا اکنون آن روز فرا رسیده است یا خیر؟

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از آمریکا خواست تا در «تله‌هایی» که روسیه در تلاش برای تجزیه غرب ایجاد کرده، وارد نشود.

آنچه اکنون از اروپا خواسته می‌شود این نیست که فقط کمی بیشتر انجام دهد، بلکه این است که اروپا به‌طور مؤثر اقدام‌هایی انجام دهد که صراحتا آن را به‌عنوان یک ابرقدرت ظاهر کند.

کابوس نخست‌وزیر انگلیس

کابوس کایر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس این است که اتحاد فراآتلانتیکی که در جنگ جهانی دوم شکل گرفت در برابر چشمانش فرو می‌ریزد.

آنچه غیرقابل تصور بود اکنون نه‌تنها ممکن، بلکه محتمل شده است، یا همان‌طور که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه گفت: فکر نکنید که غیرقابل تصور نمی‌تواند اتفاق بیفتد.

اگر اصول مرکزی نظم پس از جنگ در حال فروپاشی باشد، احتمالا یکی از قربانیان نقش خودانتصابی انگلیس به‌عنوان پل آمریکا به اروپا خواهد بود؛ یک دایره هولناک وجود دارد که فرانسه و انگلیس احساس می‌کنند لازم است از ترامپ بخواهند که تاریخ آمریکا را به‌عنوان کشور سخاوتمندی که شعله آزادی را در اتحادیه اروپا زنده نگه داشته است، یادآوری کند.

اروپا از نظر روانی برای ترامپ آماده شده بود که از کمک نظامی بیشتر به اوکراین بر این اساس که آمریکا به‌اندازه کافی توزیع کرده بود، امتناع کند.

آن سوی اقیانوس اطلس

ترامپ به نوبه خود اصرار دارد که او فقط به‌دنبال صلح در اوکراین است، اما استقبال ترامپ از کرملین در مورد اوکراین (ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور این کشور را دیکتاتور بدون انتخابات خواند و اوکراین را مسئول تهاجم روسیه در سال ۲۰۲۲ دانست) باعث نگرانی اروپا شده است.

همچنین این ظن را تقویت کرده است که ترامپ عملا از چندین دهه حمایت آمریکا از اروپا جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا