
حالتهای بیتحرک در این تحقیق، فعالیتهایی تعریف شدند که در ساعات بیداری و به صورت نشسته انجام میشوند و برای انجام دادن آنها انرژی اندکی مصرف میشود؛ از جمله کار با گوشی یا تبلت، کامپیوتر یا تماشای تلویزیون. این رفتارها بهویژه پس از تغییرات سبک زندگی و دورکاری آنلاین از زمان همهگیری کوویدــ۱۹ در دسامبر ۲۰۱۹ افزایش یافته و در مورد بیشتر شدن خطر بیماریهای قلبیــعروقی، بیماریهای عروقی مغز و اختلالات اسکلتیعضلانی نگرانیهایی ایجاد کردهاند.
درد گردن یا احساس ناراحتی در ناحیه گردن هم یکی از شایعترین اختلالات اسکلتیعضلانی است که تقریبا ۷۰ درصد مردم جهان حداقل یک بار در طول زندگی خود آن را تجربه میکنند.
تحقیقات پیشین نشان دادهاند که بیتحرکی میتواند تغییرات فیزیولوژیکی مختلفی ایجاد کند، مانند افزایش فشار دیسکهای بینمهرهای، کاهش جریان خون در گردن، از بین رفتن تعادل در قدرت عضلات گردن و کاهش تحرک مفصلهای گردن که به بروز گردن درد منجر میشوند، با این حال نتایج موجود با هم متناقض بودند. از طرفی با اینکه استفاده گسترده از دستگاههای الکترونیکی مانند تلویزیون، گوشی و کامپیوتر به لطف پیشرفتهای علمی و فناوری مدرن، سبک زندگی معاصر را به طور چشمگیری تغییر داده، تاثیر این تغییرات بر رابطه بین رفتارهای بیتحرک و گردن درد همچنان نامشخص است.
محققان در این بررسی جدید به دنبال شناخت چگونگی تغییرات در خطر درد گردن بر اساس میزان رفتار بیتحرک بودند و میخواستند مشخص کنند چه مقدار و چه نوع از رفتارهای بیتحرک باعث افزایش قابلتوجه خطر درد گردن میشود.
این تحلیل با تقسیم شرکتکنندگان به زیرگروههایی بر اساس عوامل مختلف مانند نوع رفتار بیتحرک، جنسیت، شغل، نوع رفتار بیتحرک مبتنی بر صفحه نمایش و مدت زمان رفتار بیتحرک انجام شد. نتایج این تحلیلها نشان داد که بین رفتارهای بیتحرک عمومی و درد گردن ارتباط معناداری وجود دارد. بررسی رفتار بیتحرک مبتنی بر صفحه نمایش نیز نشان داد که این نوع از رفتار بیتحرک نیز با خطر گردن درد ارتباط دارد.
رابطه بین رفتار بیتحرک و گردن درد در گروه مردان، کم اما در گروه زنان قویتر بود و به طور کلی، زنان بیشتر در معرض خطر درد گردن ناشی از رفتار بیتحرک بودند.
از نظر شغلی هم کارمندان بیشتر از دانشجویان در معرض خطر درد گردن ناشی از رفتار بیتحرک بودند. این نشان میدهد که شغل میتواند در افزایش خطر گردن درد نقش مهمی داشته باشد.
در بین انواع مختلف رفتار بیتحرک مبتنی بر صفحه نمایش، استفاده از موبایل بیشترین خطر را برای درد گردن ایجاد کرد. در حالی که تماشای تلویزیون تاثیر چندانی بر خطر گردن درد نداشت.
بیشتر از چهار ساعت بیتحرکی در روز باعث افزایش خطر گردن درد شد و هرچه مدت زمان بیتحرکی بیشتر بود، این خطر هم بیشتر شد. استفاده طولانیمدت از دستگاههای دارای صفحهنمایش (مانند گوشی و کامپیوتر) با خطر بیشتری برای درد گردن همراه بود و به طور کلی، با افزایش مدت زمان استفاده از این دستگاهها، خطر گردن درد بیشتر میشد.