تحقق نظام مالیاتی کارآمد و حامی تولید با هوشمندسازی روشهای اخذ مالیات

یک نماینده مجلس یکی از اصول اساسی در اصلاح نظام مالیاتی را توجه به حذف دخالت افراد و استقرار نظام مالیاتی هوشمند و دادهمحور دانست و گفت: این اقدام گامی مهم و اساسی در جهت تحقق نظام مالیاتی کارآمد و حمایتکننده از تولید است.
مالیاتستانی هوشمند و دادهمحور با تکیه بر افزایش حسابرسی سیستمی، در حرکت به سمت عدالت مالیاتی و پیشبینیپذیری اقتصاد نقش مناسبی دارد.
در همین زمینه یک نماینده مجلس با اشاره به مشکلات موجود در نظام مالیاتی و اثرات آن بر تولید، به بررسی اهمیت مالیاتستانی عادلانه و هوشمند در قالب حسابرسی سیستمی در کشور پرداخت.
اسماعیل کوثری، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با میزان با اشاره به اهمیت هوشمندسازی نظام مالیاتی اظهار کرد: انضباطبخشی به روندهای مالیاتی و اقتصادی کشور به معنی افزایش پیشبینیپذیری امور است.
وی ادامه داد: در روندهای هوشمند و سیستمی مالیاتستانی، دولت میتواند برآورد کند که بر اساس اطلاعات، طی سال آتی چقدر وصول درآمد مالیاتی خواهد داشت. به این ترتیب، زمینه برای بودجهریزی بهتر و دقیقتر به وجود میآید. در این شرایط، مودیان نیز میتوانند برنامهریزی مالی بهتری داشته باشند.
حذف دخالت سلیقه انسانی دراخذ مالیات
کوثری با اشاره به اینکه دخالت سلیقه انسانی در مالیاتستانی به کاهش عدالت مالیاتی منجر میشود، عنوان کرد: وقتی حسابرسیها توسط سیستم صورت میگیرد، زمینه دخالت سلیقه انسانی در امور از بین میرود. همچنین در این شرایط، ضوابط بهجای روابط، تعیینکننده مبلغ مالیات هستند.
این نماینده مجلس یادآور شد: یکی از اصول اساسی در اصلاح نظام مالیاتی توجه به حذف دخالت افراد و استقرار نظام مالیاتی هوشمند و دادهمحور است. این اقدام کلیدی با تکیه بر اخذ هوشمند مالیات مبتنی بر داده بهجای مواجهه مودیان با ممیزان مالیاتی اتفاق خواهد افتاد و گامی بسیار مهم و اساسی در جهت تحقق نظام مالیاتی کارآمد و حمایتکننده از تولید است.
وی افزود: بهطور کلی، استفاده از سامانهها و سیستمها در روندهای مالیاتی کشور مثبت ارزیابی میشود، زیرا به افزایش انضباط در امور منجر میشود و مالیاتستانی را از روندهای دستی و قدیمی دور میکنند.
کوثری گفت: در دنیا که ظرفیتهای بالای الکترونیک در دسترس است، انجام کارها به صورت دستی و سنتی توجیهی ندارد؛ بنابراین تقویت حسابرسی سیستمی در سال ۱۴۰۳ گامی مهم و اساسی بهسمت تحقق یک نظام مالیاتی دادهمحور و هوشمند بوده است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: سازمان امور مالیاتی میتواند بهجای اینکه نیروی انسانی خود را برای حسابرسیهای دستی و ممیزمحور بسیج کند، از آنها برای مقابله با فراریان مالیاتی بهره ببرد. هر چقدر مالیاتستانی هوشمندتر باشد به سمت اخذ مالیات دقیقتر حرکت میکنیم و وصول درآمدهای مالیاتی دولت بیشتر میشود و این موضوع، امکان ارائه خدمات بهتر به مردم را ایجاد میکند.
وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایهگذاری برای تولید بهنفع مردم است، عنوان کرد: فعالیتهای مخرب و سوداگرانه به افزایش تورم منجر میشود و ضررش به مردم میرسد. اما بخشهای مولد به افزایش تولید، اشتغال، صادرات و ارزآوری میانجامند و منافع کشور را تأمین میکنند.
کوثری گفت: تکیه بر هوشمندسازی نظام مالیاتی، گامی اساسی برای حمایت از بخش مولد اقتصاد و کاهش جذابیت فعالیتهای سوداگرانه است.
انتهای پیام/