خبرگزاری میزاندسته بندی: بین‌الملل- جهان ، سیاست خارجی

بقایی: هرگونه ماجراجویی علیه ایران با پاسخ کوبنده مواجه می‎شود/ سفر هیئت فنی آژانس به تهران

نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه|

بقایی: هرگونه ماجراجویی علیه ایران با پاسخ کوبنده مواجه می‎شود/ سفر هیئت فنی آژانس به تهران

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تاکید بر اینکه هرگونه ماجراجویی علیه ایران با پاسخ کوبنده مواجه می‎شود، از سفر هیئت فنی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران خبر داد.

خبرگزاری میزان

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور در نشست خبری به پرسش‌های خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی درباره مهم‌ترین موضوع‌های سیاست خارجی در یک هفته گذشته پاسخ داد.

روسیه در کمک به ایران در موضوع بندر شهید رجایی پیشگام بود

بقایی در ابتدای نشست خبری به ایران و مردم بندرعباس و خانواده‌های آسیب‌دیدگان و جان‌باختگان به‌دلیل انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، تسلیت گفت و از دولت‌ها و کشور‌هایی که ابراز همدردی کردند، قدردانی کرد.

به گفته وی، روسیه در کمک به ایران پیشگام بود.

توضیحات بقایی درباره آخرین وضعیت مذاکرات ایران و آمریکا

بقایی در بخشی دیگر درباره خط قرمز تیم مذاکره‌کننده ایران، گفت: ورود به جزئیات هر مذاکره باید در چارچوب کلیات مورد توافق طرفین صورت بگیرد.

وی تصریح کرد: درباره هیچ جزئیاتی توافق نمی‌شود، مگر اینکه در کلیات توافق وجود داشته باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه اظهار کرد: پیام وزیر امور خارجه عمان در ترجمه فارسی دقیق انجام نشد؛ وی گفت یک نشست دیگر عالی‌رتبه برگزار می‌شود که همان دور چهارم با هیئت‌های فعلی است.

بقایی درباره موضع اروپا درباره مذاکرات و درباره موضع کشور‌های همسایه، گفت: این رایزنی‌ها نشانه اهمیتی است که ما برای کشور‌های همسایه به‌ویژه در خلیج فارس و کشور‌های دیگر ازجمله چین و روسیه و سه کشور اروپایی قائل هستیم.

وی اضافه کرد: این نشان‌دهنده حسن نیت ایران در تبیین مواضعش در موضوع هسته‌ای است؛ طرف‌های اروپایی باید برای نقش خود تصمیم بگیرند.

بقایی یادآوری کرد: دور بعدی مذاکرات فعلا برای شنبه برنامه‌ریزی شده است؛ زمان و مکان با طرف عمانی هماهنگ می‌شود و به هماهنگی سه طرف بستگی دارد؛ درباره تغییر در زمان از طرف عمانی چیزی نشنیدیم.

وی تاکید کرد: با ورود به بحث‌های کارشناسی زمان بیشتری برای مذاکره مورد نیاز است؛ زمان مذاکرات و فاصله‌های آن با تفاهم طرفین تعیین می‌شود؛ ما از ابتدا گفتیم که در این مسیر جدی هستیم تا بتوانیم تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی را برداریم؛ همه بهانه‌های هدف تحریم‌ها دروغ محض است؛ ما اعلام کردیم که محدودیتی برای مذاکرات قائل نیستیم. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: در هر مرحله از مذاکره براساس پیشرفت بحث از کارشناسان فنی استفاده می‌کنیم؛ در این دوره کارشناسان اقتصادی و در حوزه تعامل با آژانس داشتیم؛ در ادامه مسیر هم از کارشناسان استفاده می‌کنیم؛ خاتمه تحریم‌ها به شکل موثر کلیدواژه‌ای است که در دل مجموعه متنوعی از تعهدها باید درج شود.

بقایی درباره قرار داشتن موضوع رفع انسداد دارایی‌‎های ایران در قطر در جریان مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا گفت: فراهم شدن دسترسی آزاد به دارایی‌های ایران یکی از مطالبات ماست؛ موضع ما درباره خاتمه تحریم‌ها روشن است؛ اینکه طرف مقابل چگونه تحریم را رفع می‌کند به خودشان مربوط است؛ این موضوع باید در نشست‌های مذاکراتی مطرح شود.

نسل‌کشی در غزه بخشی از طرح پاکسازی نژادی است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تداوم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه گفت: نسل‌کشی در غزه با شدت بیشتر ادامه دارد؛ صحنه‌های هولناکی از قحطی و به گرسنگی کشاندن در غزه روی می‌دهند که بخشی از طرح شوم پاکسازی نژادی است. 

وی اضافه کرد: همه انسان‌ها وظیفه دارند که اعتراض خود را به این جنایت بیان کنند و سازمان‌های بین‌المللی مسئول حفاظت از صلح بخواند به وظایفشان عمل کنند.

پیگیری وضعیت شهروندان ایرانی بازداشت‌شده در فرانسه 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره بازداشت شاهین حزمی و مهدیه اسفندیاری، شهروندان ایرانی در فرانسه به دلیل اعتراض به نسل‌کشی، گفت: این یکی از تناقض‌هایی است که کشور‌های اروپایی باید به آن پاسخ دهند؛ بازداشت شهروندان دیگر کشور‌ها به‌دلیل اعتراض به نسل‌کشی نقض هنجار‌های بین المللی و آزادی بیان و نوعی همراهی و همدستی با جنایت‌های در حال وقوع است.

وی همچنین اظهار کرد: هر دو مورد را از مقام‌های فرانسه پیگیری کردیم؛ با دیدار کنسولی برای خانم اسفندیاری موافقت شد؛ این دو شهروند ایرانی مرتکب هیچ جرمی نشدند.

بقایی تاکید کرد: وظیفه ما به‌عنوان وزارت امور خارجه پیگیری وضعیت ایرانیان خارج از کشور است؛ از طریق سفارت در پاریس و سفارت فرانسه در ایران موضوع حزمی و اسفندیاری را پیگیری کردیم؛ باید از فرانسه بخواهیم به تعهد‌های بین‌المللی خود درباره حقوق بشر احترام بگذارد و از این موضوع استفاده ابزاری برای اهداف سیاسی نکند.

هیئت آژانس وارد تهران شده است

بقایی در بحشی دیگر درباره سفر هیئت فنی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، گفت: سفر هیئت فنی آژانس در ادامه مذاکراتی است که یک هفته قبل بین مقام‌های ایران و گروسی انجام شد.

وی اضافه کرد: این هیئت وارد تهران شده و امروز گفت‌و‌گو‌هایی با سازمان انرژی اتمی خواهد داشت؛ گفت‌و‌گو‌ها فنی هستند و موضوع‌های باقی‌مانده پادمانی ازجمله موضوع‌های مورد بحث هستند.

سیاست فشار حداکثری منحصر به ایران نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه در بخشی دیگر درباره تعرفه‌های آمریکا بر ۱۸۰ کشور، گفت: سیاست فشار حداکثری منحصر به ایران نیست و در رابطه با بسیاری از کشور‌ها اعمال می‌شود.

وی تصریح کرد: این سیاست مخل تجارت آزاد است و قوانین تجارت بین‌المللی و حقوق بشر افراد تحت‌تاثیر سیاست یادشده را نقض می‌کند؛ این سیاست در روابط جنوب-جنوب اخلال ایجاد می‌کند.

مقام‌های صهیونیست با هدف تخریب روند دیپلماتیک اظهارنظر می‌کنند

بقایی درباره موضع‌گیری‌های رژیم صهیونیستی علیه ایران و احتمال هماهنگی آن با آمریکا، گفت: جای تعجب نیست که مقام‌های رژیم صهیونیستی با هدف تخریب روند دیپلماتیک و تحت‌الشعاع قرار دادن نسل‌کشی در منطقه اظهارنظر کنند.

وی تاکید کرد: هر ماجراجویی علیه ایران با پاسخ کوبنده مواجه می‌شود؛ کشور‌های غربی که سخاوتمندانه از این رژیم حمایت می‌کنند، باید در رویکرد خود تجدیدنظر کنند، زیرا درحال کمک به موجودیتی هستند که ادامه وجودش را به جنگ وابسته است.

با هند و پاکستان رابطه ریشه‌داری داریم

بقایی در بخشی دیگر درباره تحولات پاکستان و هند، گفت: حادثه پهلگام هند دردناک بود؛ ما این حادثه تروریستی را محکوم کردیم؛ ما تروریسم در هر جا و به هر شکلی را مردود و خلاف هنجار‌های حقوق بشر و قوانین بین‌المللی می‌دانیم.

وی اضافه کرد: وزیر امور خارجه در تماس با همتایان خود برای انجام تلاش‌ها برای جلوگیری از تشدید تنش اعلام آمادگی کرد؛ ما با طرفین رابطه ریشه‌داری داریم؛ رئیس‌جمهور هم با همتایان خود برای ارائه مساعدت اعلام آمادگی کرد.

سفر رئیس‌جمهور به باکو فصل جدیدی در رابطه طرفین ایجاد می‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر رئیس‌جمهور به باکو اظهار کرد: سفر رئیس‌جمهور به جمهوری آذربایجان بسیار مهم است؛ ماه‌ها برای آماده‌سازی مقدمات سفر تلاش شد؛ این سفر می‌تواند فصل جدیدی در رابطه طرفین ایجاد کند.

وی تاکید کرد: ثبات و امنیت در قفقاز جنوبی برای ما بسیار اهمیت دارد؛ دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان علاقه‌های مشترک زیادی دارند؛ امیدواریم در این سفر علاوه بر گسترش روابط دوجانبه زمینه لازم برای انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف فراهم شود.

چین نقش سازنده در تحولات منطقه داشته است

بقایی در بخشی دیگر با بیان اینکه با چین دوستی دیرینه و شراکت راهبردی داریم، گفت: رابطه ما براساس احترام منافع متقابل استوار است؛ گلایه‌های کشور‌های اروپایی و آمریکا درباره نقش چین در منطقه و رابطه چین و آمریکا یک موضع سیاسی است.

وی یادآوری کرد: دلیل اینکه نقش چین در منطقه مورد استقبال قرار گرفته این است که چین طی سال‌ها نقش سازنده در تحولات منطقه داشته است و این با مقایسه‌ای کوچک آشکار می‌شود؛ چین پایگاه نظامی در منطقه ندارد و از نسل‌کشی در منطقه حمایت نکرده است؛ گلایه‌مند‌ها به عملکرد خود نگاه کنند.

وضعیت عکاس ایرانی در افغانستان درحال پیگیری است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره بازداشت علی اکبر حسنی، عکاس ایرانی در افغانستان گفت: تعداد زندانیان ما در افغانستان به انگشتان دست نمی‌رسد؛ ما پیگیر همه این موارد هستیم؛ در بخش کنسولی وضعیت عکاس درحال پیگیری است.

در سطح معاون وزیر در اجلاس بریکس شرکت می‌کنیم

بقایی درباره حضور ایران در اجلاس آتی بریکس، گفت: بریکس یکی از نهاد‌هایی است که در سال‌های اخیر نقش فزاینده‌ای در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی داشته است.

وی اضافه کرد: اجلاس پیش‌رو در سطح وزیران امور خارجه است؛ همراهی وزیر امور خارجه با رئیس‌جمهور در سفر باکو باعث شد در سطح معاون وزیر شرکت کنیم.

انتهای پیام/ 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا