
به گزارش ایتنا و به نقل از الکترک، این شرکت آلمانی که از پیشتازان تولید خودروهای اسپرت و مسابقهای به شمار میرود، در سالهای اخیر توجه ویژهای به توسعه خودروهای برقی داشته است. مدلهای برقی ماکان و تایکان نمونههایی از این رویکرد هستند. اکنون، پورشه با این پروژه جدید قصد دارد اهمیت روزافزون مواد بازیافتی در تولید باتریها را برجسته کرده و از روشهای مسئولانه برای مدیریت باتریهای مستعمل استفاده کند.
باربارا فرنکل، عضو هیئت اجرایی تأمین منابع پورشه، بیان میکند: «با کمک فرآیندهای بازیافت نوآورانه، ما به دنبال کاهش وابستگی به بازارهای مواد خام ناپایدار (ناسازگار با محیط زیست) هستیم. اقتصاد چرخهای یکی از ارکان اصلی استراتژی پایداری ماست.»

پورشه بر مبنای اصول «کاهش، استفاده مجدد و بازیافت» حرکت میکند. باتریهای خودروهای برقی ابتدا در پروژههای Second Life مورد استفاده قرار میگیرند، مانند ذخیرهسازهای انرژی که در کارخانه لایپزیگ اجرا شدهاند. اما در طرح جدید، تمرکز بر مرحله «بازیافت» است که در سه فاز انجام میشود:
فاز اول: باتریهای خودروهای آزمایشی پس از پایان عمرشان، بهصورت مکانیکی خرد شده و به مادهای به نام «جرم سیاه» تبدیل میشوند که حاوی نیکل، کبالت، منگنز و لیتیوم است. تاکنون حدود ۶۵ تن از این ماده تولید شده است.
فاز دوم: این «جرم سیاه» فرآوری شده و به مواد خالص با کیفیتی معادل مواد اولیه استخراجشده تبدیل میشود.
فاز سوم: پورشه مواد بازیافتشده را در تولید باتریهای جدید به کار میبرد و به این ترتیب، مدل اقتصاد چرخهای را بهطور کامل اجرا میکند.
این برنامه آزمایشی همچنین به آمادهسازی پورشه برای تغییرات قانونی آینده کمک میکند؛ بهویژه مقررات اتحادیه اروپا که از سال ۲۰۳۱ الزامات جدیدی را برای تولید باتریها وضع خواهد کرد. با پذیرش زودهنگام مواد بازیافتی، پورشه نهتنها اثرات زیستمحیطی خود را کاهش میدهد، بلکه به توسعه فناوریهای پایدار نیز کمک میکند.