بحران قحطی در غزه همزمان با تشدید محاصره رژیم صهیونیستی


محاصره همهجانبه رژیم صهیونیستی، ساکنان غزه را با قطحی و گرسنگی مواجه کرده است و نهادهای بینالمللی درباره پیامدهای این قحطی هشدار میدهند.
سازمان ملل میگوید آرد مورد نیاز نانواییهای غزه ظرف یک هفته تمام میشود، آژانسها توزیع غذا به خانوادهها را به نصف کاهش دادهاند، بازارها از اکثر سبزیجات خالی است و بسیاری از امدادگران نمیتوانند به دلیل بمباران رژیم صهیونیستی فعالیت کنند.
رژیم صهیونیستی برای ۴ هفته تمام منابع غذا، سوخت، دارو و سایر منابع را برای جمعیت بیش از ۲ میلیون فلسطینی نوار غزه مسدود کرده است و این طولانیترین محاصره تا به حال در جنگ ۱۸ ماهه این رژیم در غزه است که هیچ نشانهای از پایان آن وجود ندارد.
امدادگران در حال آماده کردن منابع خود هستند، اما نسبت به افزایش فاجعهبار گرسنگی شدید و سوءتغذیه هشدار میدهند.
در نهایت، اگر جریان کمکها برقرار نشود، غذا بهطور کامل تمام میشود، زیرا جنگ تقریبا تمام تولید مواد غذایی محلی را در غزه نابود کرده است.
مادر ۳ فرزند که بسته غذای ماهانه خانواده خود را از یک مرکز توزیع سازمان ملل در جبالیا تهیه میکند، گفت: ما کاملا به این بسته کمک وابسته هستیم؛ او گفت که به همراه فرزندانش وعدههای غذایی خود را کاهش میدهند تا مدت بیشتری غذا داشته باشند.
برنامه جهانی غذا بهتازگی هشدار داد که آرد نانواییهای غزه تنها برای ادامه تولید نان برای ۸۰۰ هزار نفر در روز تا روز سهشنبه کافی است و منابع غذایی کلی آن حداکثر تا دو هفته دوام خواهد داشت.
بهعنوان آخرین راه حل هنگامی که تمام مواد غذایی دیگر تمام شود، دارای ذخایر اضطراری بیسکویتهای مغذی غنیشده برای ۴۱۵ هزار نفر است.
سوخت و دارو پیش از اتمام، چند هفته بیشتر دوام خواهند آورد، بیمارستانها آنتیبیوتیکها و مُسکنها را جیرهبندی میکنند، گروههای امدادی منابع محدود سوخت را بین نیازهای مختلف جابهجا میکنند که همگی ضروری هستند؛ کامیونها برای جابجایی کمکها، نانواییها برای تهیه نان، چاهها و کارخانههای نمکزدایی برای تولید آب و بیمارستانها برای کارکردن ماشینها.
کلمنس لاگواردات، مدیر واکنش غزه در آکسفام که از دیرالبلح در مرکز غزه طی یک نشست خبری صحبت میکرد، گفت: ما باید انتخابهای غیرممکنی داشته باشیم. همه چیز لازم است و اولویتبندی بسیار دشوار است.
به گفته مقامهای بهداشتی، رژیم صهیونیستی با تشدید مشکلات، حملات نظامی خود را در ۱۸ مارس (۲۸ اسفند ۱۴۰۳) با بمبارانهایی که صدها فلسطینی، عمدتا زنان و کودکان را هدف قرار دادهاند، از سر گرفت.
سازمان ملل میگوید این حمله به تاسیسات بشردوستانه ضربه زده است؛ دستورهای جدید تخلیه بیش از ۱۴۰ هزار فلسطینی را مجبور به کوچ مجدد کرده است.
انتهای پیام/