اقتصادیخبرگزاری دانشجو

بانک مرکزی ادعای گم شدن طلا را تکذیب کرد/ طلای وارداتی گم نمی‌شود، ذخیره ارزی کشور می‌شود

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو: روز گذشته گزارشی مبنی بر گم شدن ۶۱ تن طلای بانک مرکزی در یک سال در فضای مجازی منتشر شد. موضوعی که این گزارش به آن استناد کرده این است که میزان طلای وارد شده به کشور از طریق واردات، با مقداری که در در قالب حراج شمش و سکه مرکز مبادله ارز و طلای ایران مبادله شده است، همخوانی ندارد و اصطلاحا تراز نیست؛ به عبارت دیگر میزان واردات طلا بیشتر از مقدار ارائه شده جهت مبادله و حراج برآورد شده است.

 

حالا بانک مرکزی طی خبری اعلام کرده این ادعا صحت نداشته و این بانک در پی شکایت از منتشرکننده این خبر دروغ اقدام می‌کند. متن این اطلاعیه به شرح زیر است:

 

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در پی انتشار ادعایی در فضای مجازی با عنوان «گم شدن ۶۱ تن طلای بانک مرکزی در یکسال/ سرنوشت پرابهام طلا‌های وارداتی»، ضمن تکذیب ادعا‌های مطروحه، نسبت به منتشر کننده مطلب -که پیش از این نیز سابقه محکومیت به اتهام تشویش اذهان عمومی را دارد- در مراجع صالح قضایی طرح شکایت خواهد نمود.

 

مسئله مطرح شده در اینجا این است که در وهله اول حراج‌های مرکز مبادله ارز و طلا ادامه دارد؛ به عبارت دیگر در حراج‌های آتی این مرکز، شمش و سکه‌های بیشتری مبادله خواهد شد.

 

در وهله دوم این موضوع روشن است که طلا‌ها و سکه‌های وارد شده به کشور دو نقش را ایفا می‌کنند؛ اول استفاده در بازار داخلی برای ارائه به مصرف‌کنندگان و دوم نگهداری به عنوان ذخایر ارزی کشور؛ بنابراین تمام طلا و سکه‌های وارد شده لزوما جهت مبادله وارد کشور نشده‌اند و بخشی از آن‌ها ذخیره می‌شوند و در مواقع حساس، به عنوان مقابله‌گر با بحران‌های اقتصادی یا نوسانات بازار ارز عمل می‌کند.

 

نکته قابل توجه این است که در شرایط حال حاضر کشور و نوسانات ارزی پی در پی، طبیعتا نیاز به حفظ و ذخیره طلا بسیار بیشتر است؛ بنابراین در این شرایط اگر بانک مرکزی تصمیم بگیرد ذخایر ارزی خود را تقویت یا در برابر بحران‌های اقتصادی مقابله کند، ممکن است بخش بیشتری از طلا را ذخیره کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا