خبرگزاری میزاندسته بندی: اقتصاد ، عمومی

بازار خودرو تحت تاثیر جو روانی مذاکرات؛ رکود یا جهش قیمت‌ها؟

بازار خودرو تحت تاثیر جو روانی مذاکرات؛ رکود یا جهش قیمت‌ها؟

مذاکرات ایران و آمریکا در بازار خودرو جو روانی خاصی ایجاد کرده است؛ کارشناسان معتقدند نوسانات شدید قیمتی، بلاتکلیفی خریداران و احتیاط فروشندگان نشان‌دهنده انتظار این بازار برای نتایج مذاکرات است.

خبرگزاری میزان

بازار خودرو یکی از پرچالش‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور است شواهد نشان می‌دهد این بازار باتوجه به مذاکرات اخیر ایران و آمریکا در آستانه تحولات اساسی قرار دارد.

همزمان با پایان دور اول مذاکرات ایران و آمریکا، بازار خودرو در انتظار تصمیماتی است که می‌تواند مسیر قیمت‌ها را در ماه‌های آینده تغییر دهد.

در هفته‌های اخیر، گمانه‌زنی‌ها درباره تأثیر احتمالی مذاکرات ایران و آمریکا بر بازار خودرو شدت گرفته است. به اعتقاد کارشناسان نتایج این گفت‌وگوها می‌تواند چهره جدیدی به بازار خودرو ببخشد.

تحلیلگران بر این باورند که نتیجه این مذاکرات می‌تواند بر سه حوزه کلیدی تأثیر بگذارد: قیمت خودرو‌های وارداتی، دسترسی به قطعات مورد نیاز و نهایتاً ثبات قیمتی در بازار داخلی. این عوامل در کنار هم می‌توانند مسیر بازار را در نیمه دوم سال تعیین کنند.

درحالی که برخی کارشناسان خوشبینانه به نتایج این مذاکرات نگاه می‌کنند، عده‌ای هشدار می‌دهند که هرگونه تغییر ناگهانی می‌تواند بازار را با شوک جدیدی مواجه کند. این دوگانگی دیدگاه‌ها، بر پیچیدگی‌های موجود افزوده است.

آنچه مسلم است، بازار خودرو در شرایطی حساس قرار دارد که نتیجه این مذاکرات می‌تواند به عنوان عاملی تعیین‌کننده، روند قیمت‌ها و حجم معاملات را در ماه‌های آینده تحت تأثیر قرار دهد. نتیجه مذاکرات احتمالاً تأثیر مستقیمی بر انتخاب‌های خریداران و استراتژی‌های فروشندگان خواهد داشت.

البته انتظار می‌رود دولت و تصمیم‌سازان بازارهای مختلف، از جمله بازار خودرو، تمهیداتی بیندیشند که این بازارها این‌چنین تحت تاثیر شدید عوامل بیرونی از جمله مذاکرات نباشند و قیمت‌ها دارای یک ثبات و روند منطقی بوده و در مقابل تکانه‌های عوامل بیرونی دچار نوسانات شدید نشوند.

تأثیر روانی مذاکرات بر بازار خودرو

بابک صدرایی، بازار خودرو در گفت‌و‌گو با میزان با اشاره به تأثیرات دور اول مذاکرات بر بازار خودرو اظهار کرد: آغاز مذاکرات، بدون توجه به نتیجه نهایی، جو روانی خاصی در بازار ایجاد کرد. این جو باعث شد حباب قیمتی که در اثر فضای روانی منفی قبلی بر دلار نشسته بود تا حدی تخلیه شود.

وی ادامه داد: در واقع ما شاهد بودیم که قیمت دلار از کانال ۶۰-۶۵ هزار تومان که قیمت واقعی‌تر آن بود، به مرز ۱۰۰ تا ۱۰۵ هزار تومان رسید و سپس این حباب تا حدی تعدیل شد.

پیش‌بینی روند بازار در کوتاه‌مدت و بلندمدت

این کارشناس بازار خودرو درباره آینده بازار پیش‌بینی کرد: به نظر می‌رسد بازار خودرو در آستانه ورود به دوره‌ای از رکود عمیق قرار دارد. از یک سو فروشندگان به امید افزایش قیمت‌ها از عرضه خودداری می‌کنند و از سوی دیگر خریداران به انتظار کاهش قیمت‌ها نشسته‌اند.

صدرایی با اشاره ۲ سناریو محتمل درباره آینده بازار خودرو گفت: در صورت موفقیت مذاکرات بازار وارد فاز رکود جدیدی خواهد شد که در آن خریداران برای ورود خودرو‌های جدیدتر و کاهش بیشتر قیمت‌ها منتظر خواهند ماند و خودروسازان مجبور به ارائه تسهیلات و تخفیف‌های ویژه خواهند شد.

یک پدیده جالب در بازار خودرو

این کارشناس بازار خودرو به پدیده جالب توجهی در بازار خودرو اشاره کرد و گفت: برخلاف سال‌های گذشته که افزایش قیمت دلار بلافاصله منجر به رشد قیمت خودرو می‌شد، سال ۱۴۰۳ شاهد بودیم با وجود رسیدن دلار به مرز ۱۰۰ هزار تومان، قیمت خودرو‌ها بر اساس دلار ۶۰-۷۰ هزار تومانی محاسبه شد. این نشان می‌دهد توان مالی بازار بیش از این ظرفیت افزایش قیمت را ندارد.

صدرایی در مورد تغییرات قیمتی بازار خودرو اظهار کرد: افزایش اخیر قیمت‌ها بیشتر ناشی از رشد هزینه‌های تولید و افزایش نرخ دلار محاسباتی گمرک از ۲۸ به ۶۸ هزار تومان بود. در روز‌های اخیر شاهد برخی تعدیل‌های قیمتی بوده‌ایم که بیشتر ناشی از فروش اضطراری برخی مالکان نیازمند بوده است.

وی به مردم هشدار داد: این نوسانات کاملاً موقتی است و بازار خودرو در حال حاضر در وضعیت بلاتکلیفی و سردرگمی به سر می‌برد. کوچکترین تغییر در فضای سیاسی یا اقتصادی می‌تواند جهت بازار را به کلی تغییر دهد بنابراین سرمایه‌گذاران این بازار باید با احتیاط کامل عمل کنند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مشابه

دکمه بازگشت به بالا