ایران صاحب ۱۸ کرسی فعال یونسکو شد/جذب دانشجویان خارجی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حسن فرطوسی صبح امروز در دیدار با رئیس دانشگاه کردستان که با حضور شهردار و رییس شورای شهر سنندج انجام شد، با بیان اینکه یونسکو همواره بستری مناسب برای تبادل دانش و تجربیات علمی فراهم آورده است، اظهار داشت: کرسیهای یونسکو نه تنها به ارتقای سطح آموزش و پژوهش کمک میکنند، بلکه در پرورش تفکر انتقادی و تقویت روحیه پژوهشگری نیز نقش بسزایی دارند.
وی بر اهمیت این کرسیها در عرصه دیپلماسی علمی و فرهنگی تأکید کرد و ارتباطات علمی را ابزاری مؤثر در کاهش تنشها و تقویت صلح جهانی دانست.
دبیرکل ملی یونسکو در ایران همچنین بر تقویت شبکه گسترده از کرسیهای یونسکو در دانشگاههای سراسر کشور را به منظور ارتقای همکاریهای علمی در سطوح ملی و بینالمللی تأکید کرد و با یادآوری رسالت یونسکو در حوزههای آموزش، علم و فرهنگ و نقش این سازمان از بدو تأسیس در سال ۱۹۴۵ در ترویج صلح و توسعه پایدار، خاطرنشان کرد: کرسیهای یونسکو در کشورهای عضو، از جمله ایران، میتوانند از طریق ایجاد همافزایی علمی و پژوهشی در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی به تحقق اهداف این سازمان یاری برسانند.
وی افزود: در حال حاضر ایران دارای ۱۸ کرسی یونسکو در زمینههای گوناگون آموزشی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و انسانی و ارتباطات و اطلاعات است که در دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی کشور فعال هستند و میتوانند نقش مهمی در تقویت آموزش، پژوهش و توسعه علمی در سطح کشور و منطقه ایفا کنند.
فرطوسی اضافه کرد: هدف ما این است که کرسیهای ایران در یونسکو نقش پویاتری در شبکه جهانی این کرسیها ایفا کرده و تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند.
وی تمرکززدایی و توزیع عادلانه فرصتها برای ایجاد کرسیهای جدید در مراکز آموزشی و پژوهشی مستعد خارج از تهران و تأسیس کرسی یونسکو در حوزه فرهنگ را از اولویتهای این کمیسیون در دوره جدید برشمرد.
دبیرکل ملی یونسکو در ایران بر اهمیت تعامل کرسیهای یونسکو با جامعه علمی و مدنی تأکید کرد و افزود: این کرسیها علاوه بر فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و برگزاری نشستها، در فرایند سیاستگذاری علمی و فرهنگی نیز مشارکت فعال داشته باشند و ارتباط خود را با جامعه مدنی تقویت کنند.
وی ترویج مفاهیم یونسکو در سراسر کشور و دوری از تمرکزگرایی را ضروری دانست و گفت: کرسیهای یونسکو به عنوان ارگانهای ملی یا منطقهای با تمرکز بر موضوعات خاص علمی میتوانند به عنوان واحدهای آموزشی یا پژوهشی جدید در دانشگاهها یا نهادهای تحقیقاتی آموزش عالی ایجاد شوند یا از طریق تقویت برنامههای آموزشی و پژوهشی موجود در یک حوزه خاص در گروههای آموزشی دانشگاهی شکل بگیرند.
فرطوسی با اشاره به اهداف اصلی یونسکو شامل ارتقای کیفیت آموزش، دسترسی به یادگیری مادامالعمر، تحقق عدالت آموزشی در عصر دیجیتال، ایجاد جوامع پایدار، حمایت از تنوع فرهنگی، حفاظت از میراث و ترویج فناوری در خدمت انسان، تأکید کرد که کرسیهای یونسکو در ایران میتوانند از طریق همافزایی در سطوح مختلف به تحقق این اهداف کمک کنند.
وی با توصیف ایران به عنوان کشوری با تاریخ و فرهنگ غنی و با عزم توسعه، بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت شبکههای کرسیهای یونسکو برای ارتقای کیفیت آموزش و پژوهشهای علمی در کشور و منطقه تأکید کرد و اذعان داشت: علیرغم دستاوردهای بزرگ حضور ایران در این شبکه، هنوز ظرفیتهای فراوانی وجود دارد که باید از آنها غافل نباشیم.
دبیرکل ملی یونسکو در ایران در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به ظرفیتهای استان کردستان در زمینههای مختلف، توسعه ظرفیتهای دانشگاههای توانمند برای جذب دانشجویان خارجی را مورد تأکید قرار داد و ادامه داد: دانشگاه کردستان در این زمینه ظرفیت خوبی دارد و میتواند در حوزه جذب دانشجویان خارجی بیشتر و موثرتر نقشآفرینی کند.
وی با اعلام آمادگی کمیسیون ملی یونسکو برای حمایت از ایجاد شبکه دانشگاهی و کرسیهای یونسکو در کردستان، تصریح کرد: دانشگاه کردستان میتواند به عنوان میزبان این کرسیها در حوزههایی که دارای توانایی و ظرفیت نسبی است، تلاش کند.
فرطوسی به نقش دانشگاهها در راستای شهرهای خلاق در حوزه آموزش هم اشاره کرد و با توضیحی در رابطه با نحوه پیوستن به شبکه دانشگاهی جهان به عنوان کرسی یونسکو، توضیح داد: استادی که این ظرفیت را داشته باشد، به عنوان مدیر کرسی یونسکو پیشنهاد میشود و دانشگاه تعهد میدهد که حامی این کرسی باشد این کرسی به شبکه کرسیهای یونسکو در سراسر جهان متصل شده و از ارتباط و همافزایی با سایر کرسیها بهرهمند میشود.
وی با اشاره به محدودیت فرصتهای ایجاد کرسی دانشگاهی برای هر کشور، اظهار داشت: هر کشور سالانه دو ظرفیت دارد از این رو باید حسابشده برنامهریزی و در انتخاب و معرفی اساتید واجد شرایط عمل شود تا این فرصتها به نحو احسن استفاده و از دست نرود.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در رابطه با پیشنهاد ایجاد کرسی زبان کُردی در یونسکو اظهار کرد: ارزیابیهای لازم در این خصوص انجام شده و در صورت تحقق شرایط و دریافت حمایت کشورهای دیگر این مهم انجام خواهد شد. احتمال پذیرش کرسی حفظ زبانهای بومی و محلی در معرض خطر، توسط یونسکو بیشتر است.
فرطوسی یادآور شد: موضع یونسکو موضع انکاری نیست؛ موضع پذیرش تنوع است و در این راستا هر آنچه در توان داشته باشد را در مسیر حمایت به کار میگیرد. تنوع زیستی و ژنتیکی گیاهی که در کردستان وجود دارد میتواند مورد قبول یونسکو باشد.
انتهای پیام/۴۸۶/