ایجاد سند یکپارچه برای مجموعه تاریخی تپه هگمتانه مانع از دستاندازی به آن میشود/ حمایت دستگاه قضا پشواته محکمی برای آثار تاریخی است

گفتوگو|

مدیر کل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی ضمن اشاره به اینکه ایجاد سند یکپارچه برای این مجموعه تاریخی مانع از دست اندازی به آن میشود، گفت: هنگامی که یک اثر در مالکیت مجموعه میراث فرهنگی باشد دیگر کسی نمیتواند اطرافش را تخریب و یا آسفالت کند.
در همین رابطه علیرضا ایزدی، مدیر کل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفتوگو با میزان گفت: طی سالهای متمادی که تپه تاریخی هگمتانه ثبت ملی شده است روند آزاد سازی این بنای تاریخی را داشتیم و با توجه به اعتباراتی که در اختیار بود اموال مردم را خریداری و این تپه را آزادسازی کردیم. محدودهای که امروز به نام تپه تاریخی هگمتانه شناخته میشود و سال گذشته به ثبت جهانی رسید با تلاش همکاران ما در استان و نهادهای مختلف سند تک برگیش به صورت یکپارچه به نام جهموری اسلامی ایران و در بهرهبرداری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صادر شده است.
وی ادامه داد: مجموعه مدیریتی استان با تلاشی بالغ بر ۳۰ سال اموالی که در اختیار مردم و یا مجهول المالک بوده است را خریداری و تعیین تکلیف کرده، این مجموعه در حال حاضر یکپارچه و عرصهاش آزادسازی شده است و امروز برایش بر اساس آنچه در فهرست جهانی به ثبت رسیده سند مالکیتی صادر شده و در حال حاضر دارای یک سند مالکیتی یکپارچه در مالکیت سازمان میراث فرهنگی است.
مدیر کل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی ضمن اشاره به اینکه یکی از مسائلی که دغدغهمندان حوزه میراث فرهنگی با آن مواجه هستند دست اندازی و تجاوز به آثار تاریخی است و ایجاد سند یکپارچه برای این مجموعه تاریخی مانع از دستاندازی به آن میشود گفت: هر سال بخشی از اعتبارات وزارت میراث فرهنگی به تملک آثار اختصاص پیدا میکند. از آنجایی که بخشی از آثار تاریخی در مالکیت ما نیست در حفاظت از این آثار دچار مشکل میشویم، اما هنگامی که یک اثر در مالکیت مجموعه میراث فرهنگی باشد دیگر کسی نمیتواند اطرافش را تخریب و یا آسفالت کند.
ایزدی ادامه داد: هنگامی که برای مالکیت یک اثر حدود و ثغور تعیین میشود به ما در جهت حفاطت بهتر از آن اثر کمک میشود، حمایت دستگاه قضا مانع از دست اندازی به این آثار میشود و پشواته محکمی برای ما است.
مدیر کل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی همچنین در رابطه با ثبت جهانی تپه تاریخی هگمتانه به عنوان بیست و هشتمین میراث فرهنگی یونسکو در ایران در مرداد ماه سال گذشته با اشاره به اینکه ثبت جهانی تپه تاریخی هگمتانه بسیار ارزشمند است، بیان کرد: تپه تاریخی هگمتانه سال گذشته در فهرست اضافه شد و اولین پیامدش خوبش این است که این نقطه در بازار جهانی به عنوان هدف جهانی معرفی میشود. اصلیترین هدف ما معرفی و شناساندن نقاطمان است که با ثبت در فهرست جهانی خود به خود این امر رخ میدهد و نقطه تاریخی به عنوان مقصد جهانی به جهانیان معرفی میشود و در فهرست یونسکو و مجموعههای بین المللی قرار میگیرد.
وی گفت: تپه تاریخی هگمتانه در یک روند طولانی و بالغ بر ۲۵ سال کاوش، بررسی و شناسایی با پیشینه ارزشمند بالغ بر ۳ هزار سال سال گذشته به نام جمهوری اسلامی در فهرست گنجانده شد و به ثبت رسید و قطعا میتواند در حوزه معرفی و شناسایی مورد توجه گردشگران خارجی قرار گیرد و امیدواریم شاهد ورود گردشگران خارجی به این مجموعه باشیم.
انتهای پیام/