
بدین ترتیب و از این پس، شرکتهای دیگر قادر خواهند بود پردازندهها و پردازندههای گرافیکی غیر انویدیا را با سختافزار خود انویدیا در مراکز داده هوش مصنوعی، از طریق رابط پرسرعت NVLink انویدیا، متصل کنند.
تاکنون رابط NVLink صرفا برای تراشههای انویدیا قابل دسترس بود.
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در این رویداد گفت: «همجوشی NVLink به این منظور است که شرکتها بتوانند علاوه بر تراشههای نیمهسفارشی، نسبت به ایجاد زیرساختهای هوش مصنوعی نیمهسفارشی نیز اقدام کنند.»
ایده اصلی در واقع این است که به شرکتها اجازه داده شود پردازندههای انویدیا را با هر CPU یا تراشههای خاص برنامه(ASIC) که انتخاب میکنند ترکیب کنند، در حالی که همچنان از پلتفرم NVLink و اکوسیستم گستردهتر آن بهرهمند شوند.
بدین ترتیب، این اقدام انویدیا به شرکتهای دیگر این امکان را میدهد که زیرساختهای نیمهسفارشی هوش مصنوعی بسازند و در عین حال، از اکوسیستم گسترده انویدیا بهرهمند شوند.
گفته شده شرکای اولیه این ابتکار جدید، شرکت های مدیاتک، مارول، آلچیپ، آسترا لبز، سیناپس و کادنسیس هستند.
انویدیا همچنین اعلام کرده که شرکتهایی مانند فوجیتسو و کوالکام نیز میتوانند پردازندههای خود را به پردازندههای گرافیکی انویدیا در مراکز داده متصل کنند.
این حرکت استراتژیک میتواند انویدیا را به عنوان هسته اصلی زیرساختهای آینده هوش مصنوعی معرفی کند، حتی اگر این سیستمها بهطور کامل از تراشههای انویدیا ساخته نشده باشند.
انویدیا همچنین از پلتفرم جدید خود «DGX Cloud Lepton» رونمایی کرد که دسترسی به دهها هزار پردازنده گرافیکی را از طریق شبکهای از ارائهدهندگان خدمات ابری فراهم میکند.
در کنار این ابتکارات، انویدیا از افتتاح دفتر جدیدی در تایوان و پروژه ساخت ابررایانه هوش مصنوعی با همکاری فاکسکان و TSMC خبر داد. این پروژهها به تقویت اکوسیستم فناوری تایوان کمک خواهند کرد.
با این تحولات، انویدیا گامهای بلندی در جهت گسترش نفوذ خود در بازار زیرساختهای هوش مصنوعی برداشته است و بهنظر میرسد که در آیندهای نزدیک، نقش محوری در توسعه این صنعت ایفا خواهد کرد.